Durumunuzu tam detaylı bilmediğim için, fazla yorum yapmak kafa karıştırıcı olabilir.
Ben, doğuştan kifo skolyozum, çocukluk çağlarımda tıp ve teknoloji bu denli gelişmemiş olduğu için, her ne kadar doktorlar iyi olsa da, yapılacak operasyon, omurga ve sinirlerin geçtiği bölge olduğu için, aileme pek iyi şeyler söylemedikleri için ameliyat yaptırmamışlar.
Fakat yaş ilerledikçe, eğilme artışı olup, özellikle akciğerlerim sıkıştığı için solunum sıkıntısı yaşamaya başladım, yaşım ilerleyip artık kendi mücadele edebileceğim yaşa geldiğimde 30 lu yaşlarda gitmediğim profundan tutun, işin ehli denilen tüm doktorlara gittiğimde, yaşın ilerlemiş geç kalınmış diye ameliyat etmek istemediler, vücud bu şekilde kendi sistemini kurmuş, bozarsak farklı sorunlar yaşarsın vz denildi.
Ancak 39 yaşında ağır zatüre sonucu, 43 gün yoğun bakımda uyutuldum, skolyozdan dolayı akciğerlerimdeki aşırı sıkışıklık enfeksiyonu atmak ta ve solunum yapmakda çok zorlandılar, şuanda boğazım delik yani trakostomim var, günün belirli saat kadar solunum cihazına baglanıyorum, kandaki karbondiyoksidi temizlemesi için, cihazdan ayrılıncada sürekli oksijjen kullanıyorum. Halk arasında koah deniliyor, benimkisi koah değil ama o sınıfa giriyor sonuç itibariyle.
İşin ehli, profosyonel, teknolojiyi çok iyi kullanabilen bir yer bulursanız, enine boyuna tartışın, araştırıp olabilirsinz.
Şuan 50 yaşındayım 7 yıl önce İstanbul Maslak Acı Badem Hast. Prof.Ahmet ALANAY a gittim, hiç ümit vermedi çok geç, solunum kapasiten çok düşmüş, önceden gelseydin operasyonla akciğerlerini rahatlatırdık dedi. Türkiye değil Dünyadakı skolyoz operasyonlarında başarılı sayılı doktorlarından biridir.
Geçmiş olsun...