Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz hastasıyım. ÖTV indirimli araç aldım. Tecrübelerimi sizle paylaşmak istedim.

ozkanerel

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Yapılan işlemler
açıklama : Rapor için 3 gün uğraştım
kadın doğum hariç :)) tüm poliknikleri gezdim

2.raporu aldıktan sonra hemen bi h ehliyet veren kursa yazıldım ve kursu başarı ile bitirdim

kursta sakatlığınıza uygun olarak tadilat görmüş otomatik fites bi araçla eğitim ve direksiyon sınavı görüyosunuz

3.kurstan kurs bitirme belgeleri(sertifika) mi aldım ve hemen ardından ankara emniyet sarayına başvurdum.

Açıklama: Kursa başta verdiğiniz tüm evraklardan fazla fazla fotokobi çektirin lazım oluyor.

4.belirli yerlere dosya masraflarını yatırdım emniyet içi işlemlerden sonra ehliyetimi çıkardım

açıklama: Ehliyet üstünde özel donanımlı araç kullanır ticari kullanamaz ibaresi ve ehliyet sınıfı yerinde h ibaresi dışında normal bi ehliyetten hiçbir farkı yok.

5.daha sonra işin büyüğüne geldik sra araba almaya geldi tabi araç almak için elimdeki rapor yetmiyor tekrardan bi rapor almam gerek

açıklama : Biliyorum çok zahmetli bi iş ama maalesef işleyiş böle devam ediyor :(

6: Tekrardan ankara numune hastahanesine başvurdum buraya dikkat !!! ( özel tertibatlı araç kullanır araç bayilerinin bu ibareyi görmeden size ötv indirimi yapması mümkün değil

açıklama: Rapor için 3 gün uğraştım ortopedi - gögüs hatalıkları - fizek tedavi üç tane polikinlik gezdim ve heyete girdim
heyete girdim ve allahın izni ile raporumu aldım.. şimdi elimde ne var h sınıfı ehliyet

h sınıfı ehliyet alır raporu özel tertibatlı araç kullanır raporu

7: Sıra geldi araba almaya hundai ……. Bayiye gittim hyundai accent blue 1.4 cvvt mode plus
model bi arabayı beğendim hesaplattık 40 bin küsürdü araç

bana enson 26 bin 250 tl fiyat çıkardı pazarlık
yaptım enson bide park sensörü takılacak

8.tabi şimdi daha iş bitmedi aracınız özel tertibat görecek

açıklama: Bayii size tertibatcımız var diyecek ama bayinin bulduğu tertibatcı çok tuzlu oluyo siz kendiniz arayın bulun hatta bu siteden buldum ben tertibatcımı

9. Neyse sıra geldi tertibatı taktırmaya tertibatcım geldi aracımı delip deşmeden tertibatımı taktı projemi çizdi faturamı kesti ve gitti.

Açıklama: Daha iş bitmedi tabi araç tadilat gördüğü için tabikide muayene istasyonunu bi ziyaret etmesi gerek

10. Araçta plaka olmadığı için aracınızı muayene istasyonuna yürüterek götürmenize izin verilmiyor aracı bir çekicinin sırtına yüklüyosunuz tertibatcının çizdiği proje ile birlikte araca muayene yaptırıp tekrar bayiye getiriyosunuz aracı

11: Ben size birazda bayinin istediği evraklardan söz ediyim aracın ruhsat işleri için noterden bi vekalet veriyosunuz h sınıufı ehliyet alır raporu aslı 2 adet noter onaylısı

özel tertbatlı araç kullanır rapor aslı 2 tane noter onaylısı h sınıfı ehliyetin 2 adet noter onaylısı.

12: Bu evraklarla birlikte araca çizilen tertibat projesi ve tertibat faturanızı bayiye veriyosunuz bundan sonraki işleri bayii hallediyo

13: Gelelim şimdi diğer aşamalara bayi plakanızı çıkardı ruhsatınız hazır aracınızı aldınız daha bitmedi bu aracı birde mtv den düşürmeniz gerek

aracın ruhsatı tertibatcının çizdiği proje özeltertibatlı araç kullanır raporunuzun noter onaylı örneği ile aracınızın kayıtlı olduğu vergi dairesine baş vurun onlar gerisini hallediyor.

14: Tabi bu kadarlada bitmiyo şimdi araca ödediğimiz kdv yi almaya sen aldın mı ? Diceksiniz ben de almadım uğraşmaya calışacam alınca tekrar bilgileri paylaşacağım sizinle

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :) tüm bu aşamalardan geçtik bizde

Allah razı olsun yemin ediyorum sürüm sürüm süründürdüler ben böle bi şey görmedim
allah tüm istiyenlere nasip etsin allahım yardım etsin.

sonucu güzel olmuş hayırlısı olsun :)

özel tertibat olarak ne takıldı araca? yani tertibat projesi olarak ne çizildi? Bilgi verirmisiniz...

skolyoz hastasıyım normalde bize uygun bi tertibat yok aslında ama tertibat olmadan araç alamadığımız için elden gaz firen tertibatı yaptırdım aracı normal bi şekilde sürmeye engel değil projeyi tertibatcı çiziyo zaten aracın direksiyon ve gaz firen şeması özerine ufak bi demir şekli çizmişler

MTV vergisinden muaf olmak için işlemi ve gerekli evrakları detaylı olarak yazarmısınız lütfen? Vergi dairesi bizden tam olarak ne istiyor?

1. arabanızın ruhsat belgesi (üzerinde tertibatınıza uygun yazılar yazar )
2.sağlık kurulu raporu (yani arabayı alırken aldığınız rapor )
3.tertibatcınızın çizdirmiş olduğu tertibat projesi
4.raporla tertibatın asıllarını gördükten sonra noter onaylısını istiyorlar

bukadar bu işlemin fazla bi zor yanı yok korkulacak bişey yok zaten tertibatınızı açıkca yazan ruhsatınız var tertibatınızda takılı onun projeside var muayeneden de geçtiniz okadar sıkıntı yapmıyorlar .

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevz...vteb21ek1.html
bu formA Bİ BAK

Biz Tertibatsız aldık aracı! Kaporayı falan verdik. Sanırım 1 hafta içinde teslim edecekler aracı! Ruhsat ve raporumuz yeterli mi vergi dairesindeki işlemler için?

Evet %91 raporu olan kardeşim üzerine aldık ama aracı teslim etmelerini bekliyoruz!

ben teşekkür ederim önemli olan işiniz görülsün biz aracı kendimiz kulanacağımız için çok zor alıyoruz Allah herkeze yardım etsin..

Aracınız hayırlı olsun . %90 raporla alan kendisi kullanabiliyormuş artık , yanlışmı biliyorum . Bende sipariş verdin de o yüzde soruyorum .

Valla ben %47 tertibatlı olarak kendim kllanacağım ama %90 bildiğim kadarı ile 3.derecden yakını kullanıyo
sizin h ehliyetiniz varmı ?

Benim b sınıfı ehliyetim var .Kendim kullanabilirmiyim? Kullanırsın diyen de var , kullanamazsın diyen de..Kafam karıştı.

LEYL_A güzel dileklerin için teşekkür ederim.

peki bi soruda ben size sorsam benim özel tertibatlı aracımı bi başkası kullansa ve trafikte yakalansa yasa olarak hangi cezaları yerim bileniniz var mı ?

Özkab bey , aracınız hayırlı uğurlu olsun , hayrını görürsünüz inş. güle güle binin.

Hüseyin abim ellerine sağlık Allah razı olsun senin sayende baya evrak işi hallettim en korktuğum iş Tertibat işi idi onuda sen hallettin abi çok saol sana ne kadar teşekkür etsem azdır senin yaptığın tüm işlere sonuna kadar referansım

o güzel dilekler için de teşekkür ederim

merhaba, bende ileri derecede kifoskolyoz hastasıyım ancak çok şükür el ayak problemim yok. yıllardır b ehliyetim ile araba alır kullanır değiştiririm ancak arkadaşım 20.08.2014 tarihinde (yani bu gün) "dün bir haber kanalında ötv siz alınan araçlardaki 5 yıllık satış yasağı kaldırıldı" dedi. bununla ilgili birşey bulamadım ben birinci sorum bu. artık ötv siz alınan araçları satabilmek için 5 yıl beklemek gerekmiyor mu?
soru 2) On yıldır kullandığım b ehliyetim var bunu h sınıfına çevirttirmeden araç alamıyormuşum okudğum kadarıyla, bu işlem uzun ve masraflı mıdır.?
soru 3) skolyozlu kişilerde bazan rapor veriliyor bazan verilmiyor yazılmış ben sağlık kurumunda çalışıyorum raporu alabileceğimi düşünüyorum. aldık desek arabada neyi değiştirecekler. benim belden üst tarafı kısa malum, koltuk mu değiştirilir? benim başka sıkıntım yok sadece araca bindiğimde gömülüyorum çok rahat sürüş olanağım yok altıma minder koymadığımda. :D

Aracın 5 yıldan önce satılması halinde başta ödenmeyen vergiler ödeniyor. Bu konuda bir değişiklik yok (arkadaşınızın söylediği şey yurt dışı alımlara dair. Orada küçük bir düzenleme oldu, ama yurt için çok çok daha avantajlı)

H sınıfı için rapor alıp sürücü kursuna yazılmalı ve B olan belgenizi H'ye dönüştürmelisiniz.

Vergi avantajlı araç derken ya pedallar yükseltilmeli ya da gaz-fren aelle kumanda sağlanmalı

Üst Alt