@Thedisa,
Ehliyetimi 1997 yılında aldım skolyoz engelliyim, sadece soldan gazlı otomatik vitesli araç kullanıyorum, yaklaşık 26 - 27 yıldır şehir içi, şehirler arası yıllardır gittik geldik birşey yoktu da, şimdi uyduruk Avrupa birliğini diline dolayıp saçma sapan bir yönetmelik yüzünden 28 yıllık sürücülğüm bugün resmen sona eriyor, 2024 de red yedim, Mahkeme dışında her şeyi yaptım, her yere başvuru da bulundum sonuç yok.
Araçların üretimi vs hiç ilgisi yok, pilasadaki araçların çoğu zaten 360 derece göstergeli kamerası vs tüm sistemleri mevcut.
Sadece iki sebep var,
1- Doktorlar, ehliyet verdikleri engellinin kaza yapması sonucunda suçlu olması durumunda, ehliyet veren dr olarük ceza alıp, tekrar kurula giremeyip, kurul parası alamamaktan ve suçlanmaktan korkuyorlar...
2- Engelliye sağlanan ÖTV ve MTV vergilerinin alınmaması, ülkemizde o kadar çok engeli varki sanki, bize sağladıkları bu indirimlerle bütçe acayıp açık verip batacak sanki.
Adam sarhoş geziyor, yakalanırsa ehliyetine el konuyor sonra bir kaç ay sonra tekrar veriliyor, saçma sapan işler.
İlk Sürücü olamaz raporunu vereli 2,5 yıl oldu, tekrar başvuru yapmadım, yine red verilecek diye, şimdilik kaçak kullanmayı düşünüyorum, bakalım zaman ne getirip, ne götürecek.
His kaybı, algılama vs rahatsızlıkları bir nemze olsada anlaya biliyorum, ama o kadar aparat ve kodlar varken, sırf boyun istedikleri kadar dönmüyor diye olumsuz demeleri insana kafayı yediriyor...