Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz, düz tabanlık ve ekzotropya ile askerlik muafiyet ve itiraz süreçleri!?

Rsz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamunaleykum. Benim skolyoz ve düz tabanım mevcut ayrıyeten iki gözümde ayrı ayrı olmak üzere ekzotropya mevcut. Ancak sağ gözüm kaydığında sol gözde kayma yok ve sol göz kaydığında sağ gözde kayma olmuyor ve kayma olduğunda çift görüyorum. Mesela evde televizyon izlerken gözüm kayınca televizyondan 1 tane daha oluyor. Ek olarak Skolyozum var araştırma hastanesine gittiğimde muaf olabilirsin olmayadabilirsin dediler. Üniversite hastanesine gittiğimde sıkıntı olmaz dediler düz tabanda aynı şekil. Gözde kayma gerçekleşince çift görme olayı diplopiye giriyor mu bilmiyorum. Ancak dediğim gibi ekzotropya ve buna bağlı olarak çift görme sorunum var uzak gözlük takıyorum ancak kaymasına mani olmuyor. Gözde bu sıkıntılar için muafiyet vermeleri gerekiyorsa aksine bi karar verdiklerinde askerlik için sağlık kurulu raporuna nasıl itiraz ediliyor ? Şimdiden Allah razı olsun.

Muaf olursan tebligat geliyor.O geldikten sonra bir ay veya daha fazla bir süren var.Muaf olursan en son askerlik şubesinde tebligattan sonra şu kadar zaman itiraz hakkın var diyorlar.

Kurula girince göz doktoruna skolyoz için ayrı gidebilirsin.Hastahaneye göre fotoğraf veya bir kaç polinikiliğe gitme durumları var.Hastahane fotoğraf çekiyor olabilir.Hastahane seni bütün bölümlere dolaştırabilir veya seçtiklerine gidebilirsin.

E nabızdan devamlı gittiğin bir hastahane değilse çıktı alabilirsin.Bir kısmını görebilirler belgelerinin.Raporların elinde olmuş olur.

Eskiden insanlar kör olduğuna bile zor ikna ediyormuş.Şimdi değişmiş midir bilmiyorum.Bir gözü kör asker yürürken duvara çarpıyordu diye anlatıyorlardı.

Üst Alt