Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatına bağlı %42 sürekli ortopedik raporum var. Araç alabilir miyim?

CagrıBay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar.

3 yıl önce kifos tanısı ile aynı yıl içerisinde ameliyat oldum.Bu konu ile ilgili sağlık raporu için başvuruda bulundum ve%42 Ortopedik engelli sürekli rapor aldım.
Yaz aylarında okulumun daha rahat geçmesi için çalışıyorum.İş yerimde engelli sınıf işçiyim ve sigortam olsun maaşım olsun buna göre işliyor buraya kadar herşey güzel.

Fakat ÖTV indirimi ile ilgili ne yapabilirim diye düşündüm ve bunun için koşturmaya başladım. Gittiğim devlet hastanesi yeniden rapor çıkartmam gerekli diyerek itiraz için Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne yolladı.Oradan İl Maliyeye yolladılar biz yapmıyoruz diye.Oradan tekrar devlet hastenesine yollandım.
Konu ile ilgili araştırma yapınca engelli sınıf ehliyet çıkartmam gerektiği bunun içinde şuan ki raporum gibi tekrardan rapor çıkartmam gerektiği yani 2 tane sağlık raporumun olması gerektiği yönünde bilgiler var.
Diğer bilgi ise devlet hastanesine sevk alıp mevcut raporumun üzerinden işlem yapmam gerektiği ama başvurduğum zaman raporumun yüzdesi düşme riski varmış.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden Teşekkür ederim.

CagrıBay

ÖTV'siz araç alımına dair soruyorsanız, skolyoz tek başına size bu hakkı vermez. Manuel vitesli aracı donanım olmadan kullanamayacak bir hareket kısıtlılığınız olmalı ki araç alımında avantajdan yararlanabilesiniz.

Üst Alt