Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrasında korse takmak ne kadar gerekli/önemli?

hazanmevsimleri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 1 ay önce 18 tane vida takılan ve 8 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdim.Şuan azalan ağrılarım ve bağırsak sorunlarım dışında birde çelik korse giyme sorunu var.Merak ettiğim şeyse bu korsenin ne kadar şart olduğu?

bende 2 ay önce oldum.bende korse kullanıyorum.sanırım iki yada en fazla üç ay kullanılıyor korse.ama benim korsem plastik.
bişey daha 18 tane platin değil vidadır.en fazla takabilecekleri platin sayıısı iki.yani düzeltmek için iki tane platin yeterlidir.bunu düzeltirsen diğer arkadaşlarında kafası karışmaz en azından

ben ameliyat olalı 11 ay oluryor 25 vida vede 2 tane cubuk var sırtımda korsesiz kaltım ve 3 ay kadar korse takmadım daha sonra agrılarım oldu korse verildi agrıdıgı zaman takıyorum korseyi acıkcası korse beni dahada yoruyo rahat hareket edemediğim için ameliyat sonrası korse sart deil cok gecmiş olsun

korse vermeleri bir o kadar bilgisizce ve saçma iyi ce araştır kimse öyle büyük bir operasyondan sonra korse vemez vermemeli 20-30 derece arası eğriliği olan ameliyat olmamış yada olacak olan hsatalara verilir ve geçici bir tedavi yöntemidir..

korse insanı robot gibi yapıyor nasıl olduda takabildim o ameliyatlı halinle

çok büyük bir eğim olmadan korse vermiyolar..yada küçük çocuklara öneriyorlar korseyi çünkü çocuklar dikkatsiz davranabilir oturup kalkmasını yapamayabilir..ben ameliyattan sonra korse kullanmamıştım çok zor olsa gerek bence gerekmiyor geçmiş zamanlardan kalma bir yöntem :roll:

Doktorum bana ilk 6 ay ayakta durduğum her saniye korseyi takmamı söyledi.Tabi bu korseyi ancak aralarda taktığım gerçeğini değiştirmiyor :roll: umarım bu durum sonrasında bir soruna yol açmaz.

hiçbir soruna yol açmaz merak etme sen dikkat ettiğin sürece senin korsen hemde çelikmiş o daha fazla ağrı yapar aslında nasıl verdiler böyle bişey anlamadım bende ameliyat oldum vede bir sürü hastanede ameliyat olan gördüm ama çocuklardan başka birini verilmedi yada çift taraflı eğimi olanlara verdiler geçmş olsun..

yalnız bana korseyi ameliyat öncesinde takılan gibi degil lastikli bir korse verdiler ameliyattan sonra

SKOLYOZ AMELİYATLARI VE TLSO KORSE KULLANIMI

SKOLYOZ AMELİYATLARINDAN SONRA TLSO KORSE FİRMAMIZ TARAFINDAN YAPILMAKTA VE EMEKLİ SANDIĞI SSK VE BAGKUR ANLAŞMAMIZ BULUNMAKTADIR.EFE ORTOPEDİ İSTANBUL.212 523 76 08/544 438 07 96
SAĞLIKLA KALIN

bende yeni ameliyat oldum ve korse takıyorum.korse takılıp takılmaması doktora ve hastaya göre değişiyo.benim korsem sultans'ınki gibi sanırım (plastik yani) .vücudumdan kalıp alınıp yapıldı.takması da çok rahat.arkadaşlar sizden bir ricam olucak lütfen emin olmadığınız konularda böyle kesin konuşmayın.korse amerikada da kullanılıyo.isterseniz youtube dan bakabilirsiniz.ben korsem olmadan kıpırdamıyorum.sizlere de tavsiyem eğer korse verildiyse lütfen takın.onca acıyı çektik eğer doktor gerekli diyosa takın.ya da en azından dikkat edin.hepinize geçmiş olsun.
bu siteye yeni üye oldum ve gördüğüm bir yanlışlığı dile getirmek istedim bazı arkadaşlar kulaktan dolma bilgiler veriyo.bu hastalık çok zor lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

Skolyoz

BAzı mesajları okudum aramızda korse kullanan da olmuş. Bugün sordum yetişkinlere verilmiyormuş bu korse. Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Umarım düzelir ve ilerlemez. % 90 ilerlemez diyorlar ama belli olmaz tabi..

skolyozda korse ameliyat öncesinde ve düşük dereceli egriliklerde kullanılır onun dışında ameliyat sonrası hastanın hareketlerini kısıtladıgı ve bu nedenlede agrıyı azalttıgı için iyi gibi görünür fakat egrilmenin düzeltilmesi yönünde bi faydası yoktur ameliyat sonrası vucut mekaniginizi engelleyecek ve eski hareketlerinizi kısıtlayarak kasları bu yönde sertleştirerek hayat boyu bu yönde bi duruş saglayacak korseleri olabildigince kullanmayın derim ben

defne' Alıntı:
ameliyat sonrası hastanın hareketlerini kısıtladıgı ve bu nedenlede agrıyı azalttıgı için iyi gibi görünür fakat egrilmenin düzeltilmesi yönünde bi faydası yoktur ameliyat sonrası vucut mekaniginizi engelleyecek ve eski hareketlerinizi kısıtlayarak kasları bu yönde sertleştirerek hayat boyu bu yönde bi duruş saglayacak korseleri olabildigince kullanmayın derim ben

Ameliyat sonrası verilen korse düzeltme amaçlı değil vücut hareketlerini dengesizce yapmayı engellemek içindir.Ve verildiyse bence kesinlikle kullanılmalıdır.
Zararı olacak birşeyi bütün riskleri göze alıp ameliyat eden bir doktor kesinlikle vermez

simsim' Alıntı:
bende yeni ameliyat oldum ve korse takıyorum.korse takılıp takılmaması doktora ve hastaya göre değişiyo.benim korsem sultans'ınki gibi sanırım (plastik yani) .vücudumdan kalıp alınıp yapıldı.takması da çok rahat.arkadaşlar sizden bir ricam olucak lütfen emin olmadığınız konularda böyle kesin konuşmayın.korse amerikada da kullanılıyo.isterseniz youtube dan bakabilirsiniz.ben korsem olmadan kıpırdamıyorum.sizlere de tavsiyem eğer korse verildiyse lütfen takın.onca acıyı çektik eğer doktor gerekli diyosa takın.ya da en azından dikkat edin.hepinize geçmiş olsun.
bu siteye yeni üye oldum ve gördüğüm bir yanlışlığı dile getirmek istedim bazı arkadaşlar kulaktan dolma bilgiler veriyo.bu hastalık çok zor lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

simsim canım sana kesinlikle katılıyorum.
Bilip bilmeden varsayımla yazmak insanların yanlış anlamasına neden oluyor bazende korkutuyor.
Sorulan konuda kesin bilginiz yada yaşamışlığınız varsa yazın gördüm/duydum/okudumlarla LÜTFEN yazmayın.

ameliyat sonrasında da ters hareket etmemek için ve vücudu düz tutmak için korse kullandırıltıyor

peki bu korseler hareket rahatlığımızı engelliyormu
engelliyorsa yüzdesi ne kadar

arkadaşlar ameliyattan sonra zaten hareketleriniz uzun bir süre kısıtlanıyor.korse konusuna gelince ben ce korse çok gerekli hele hele bir de polio hastası olan arkadaşlar için daha da şart. Zaten belirli bir süre takıyorsunuz. Sağlığınız için o büyük ameliyatı göze alıyorsunuz da bir korse ye mi katlanamıyorsunuz. Ben ameliyattan sonra altı ay korse kullanmam gerekirken iki sene sonra ancak bırakabildim. Doğru artık ondan bıkmıştım ama bana çok da faydası olmuştu. Yani onu sevmiştim. Tedaviniz için size sunulan ne var sa onu sevin ki psikolojik olarak da kendinizi iyi hissedin.

bencede korse ameliyattan önce takılır ilerlemesin die daha ameliyattan sonra korse takmak çok gereksiz ben 11 sene önce oldum o zman bile takmadım ki simdi ameliyatlar bütün sartlar daha gelişmiş benim doktorum bu işin ehli yasam hastanesi prof.dr.ünsal domaniç

slm

uzun zamandır siteye bakmıyordum ve görüyorumkiaynı hatalar yapılmaya devam ediliyor.
arkadaşlar bence korse çok gereksiz diyenler özelliklede pardon ama böyle bir yorumu yapmak için doktor olmanız gerekmez mi korse gereksiz olsa bu konuda araştırmalar neden yapılıyo.
ben yıllarca skolyozla ilgili araştırmalara yaptım.ailem rusyadan bile özel doktorlar getirtti ve hepsi de korsede karar kıldılar.
skolyoz ameliyatından önce korse takılmalı mı bilemem ama ben ameliyattan sonra takılmalı diyorum.ameliyat sonrasında denge sorunu yaşanabilir,düşülebilir,biri çarpabilir,ne biliyim herhangi bir aksilik olabilir.
üzerinizde korse varsa bu sizi korur.lütfen artık bilip bilmeden benim doktorum takma dedi gereksiz falan da demeyin.
skolyoz kişiden kişiye değişir.siz iyi olabilirsiniz ama skolyoz ameliyatından sonra korse takması gerekenler de olabilir.insanları yanlış yönlendirmeyelim.siz sadece ben takmadım diyin yeter.takılmamalı demek için bi zahmet önce diploma sahibi olun.
2008 yılında hala aynı hataları yapmaya devam etmeyelim artık.doktordan doktor olmayın lütfen

kora gereksiz diyn arkadaşlar büüyk bir ameliyattan sonra gereksiz olduğunu kastediyorlar benimde fikrim bu yönde dünyada ve ütrkiyede hiç biryerde böyle bir mantık yok

korsenin aMACI belli verilebileceği derece belli edebileceği tedavi belli büyük ameliyatlardan sonra çelik korse verilmesi abes

merhaba skolyoz ameliyatından sonra korse takmak gerekiyo korse dik durmayı sağlıyor. 3 ay boyunca korse kullanıcam ben. bndede 18 vida var. ameliyatım 8 saat sürdü. 3 hafta önce ameliyat oldum

bna korse werdiler 12 yaşındayım aynı yaşta ve aynı dr ama ona wermedi bnim sorunum belimde we duruş bozukluğu wardı otururken haralde ondan werdi 6 ay kullan cam

Üst Alt