Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

benim içimden konuştuğumu çevremdeki insanlar duyuyor görüyor olmayan şeylerle konuştuğumu anlıyabiliyorlar

@Ahmet T, İçinizden konuşuyorsanız, yani ağzınızı oynatmadan, kendi kendinize, anlayamazlar, bu bir sanrıdır. Lakin oynuyorsa sıkıntı, o halde doktorunuzla tedaviniz için psikiyatristinize başvurun

Ben Şizofreniyi yenemedim
18 yıldır ilaç kullanıyorum
İlaçlar sadece hafifçe semptomları azaltıyor, hastalık bende hala duruyor

Psikiyatri doktorum, son görüşmemizde """ bir dönem şizofreni yaşamışsın ama geçmiş""" şeklinde bir yorum yaptı. Aynen ben de kendimi çok iyi hissediyorum. Uzun zamandır remisyon evresindeyim. Herkese acil şifalar dilerim.

az önce ailem vesvese veriyor bize dedi babam da iyi versin bakalım nereye kadar verecek dedi

bu nedir ?
halüsinasyon mudur ?

Son düzenleme:
Ben galiba psikozu yenemedim...
Annem telefonda konuşuyordu. Benimle uyuşan şeyler konuşmaya başladı. Konuşma zaten din temelliydi ve birini ahlaksız olmakla suçluyorlardı. Detaylar benimle tamamen uyuşuyordu. Annemin ve telefondakilerin asıl içinde üst boyut varlıklar benimle iletişim kuruyorlardı ve düşüncelerimi okuyabiliyorlardı. Düşüncelerim nereye doğru şekillendiyse sohbette de eşzamanlı olarak o konuşulmaya başlıyordu.

Ben dün İncil'e kurgu demiştim internetteki bir sohbet sırasında. Son olayda annemlerin içindeki varlıklar sanki beni de karşılarına almış konuşuyor gibi bir edayla "artık kitaba inanmıyor. eskiden onlardandı, şimdi ahlaksızlık yapıcam diye kitabın adını kirletmeye çalışıyor" dediler.

Annem de zaten o olaydan sonraki tepkilerime şahit oldu ama ben durumu gayet normal karşılayınca kendine dikkat et bu süreçte diyip olay kapandı. Chatgpt'ye anlattıklarımı gösterip birlikte doktora gitmemiz gerektiğini söylicem.

Peki ilaçlarınızın dozunu öğrenebilirmiyim hastalık öncesi gibi oldunuz mu aynımısınız peki eskisi gibi oluyormu insan

Şizofreni kalıtsal bir hastalıkltır. Mutlaka atalardan yani genetik yapıdan kaynaklanır. Birde sosyal yaşantı tetikler

@sevgi07,
Benim yaptığımı sakın yapmayın dostlar.

Ben yıllardır kendi kendime ilaç dozu eklemesi-azaltması yapınca bonibon etkisi yaratıyordu ilaçlar. Diğer ilaçlarla birlikte doktor Abilify yazdı, sonra ben sadece Abilify'ı denedim. Yan etkiler say say bitmez. Uykusuzluk, iştah kapanması, dürtü bozukluğu..

Teşhis atipik psikoz. Tedavim boyunca ilaçlardan çok fayda gördüm. Bahsettiğim yeni olay kısa sürse de hastalığımın ilk dönemlerinden farksızdı. Ben 2,5 yıldır tam anlamıyla bir psikoz geçirmemiştim.

İlaçlar
Rexapin 10 mg
Paligis 3 mg
Abilify 10 mg

Son düzenleme:
Üst Alt