Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olup zil sesi, rüzgar uğultusu, yaprak hışırtısı gibi basit sesler duyan var mı?

Konular
23
Reaksiyonlar
126
Şizofreni hastalarında en sık karşılaşılan varsanılar; ses duyma (işitsel) şekildedir. Bu sesler; zil sesi, rüzgar uğultusu, yaprak hışırtısı gibi basit sesler olabileceği gibi kendisine emir veren , hareketlerini yorumlayan , iç düşüncesinin sese dönüşmesi gibi seslerde görülebilmektedir. Peki aramızda zil sesi, rüzgar uğultusu, yaprak hışırtısı gibi basit sesler duyan var mı?

Bunun tinnitusla bir ilgisi var mıdır acaba?

ben en çok küfreden sesler duyuyorum çocuk çığrıltıları duyuyorum işitsel olarak

@Üzümlükekim
yukarıda yazdıkların bu işitsel sesler şizofreni hastalığından değil mi yani halüsinasyon değil midir

@Ahmet T, evet şizofreni hastalarıda bu sesleri duyabilir bende psikoz hastasıyım çınlama ve zil sesleri duyuyorum aslında tinnitusla alakalı mı yoksa psikozdan mı anlamadım. @OğuzHan112

@Ahmet T, ilaçları düzenli kullanıyorum 6 yılda sanrılar tamamen ortadan kaybolurken işitsel halüsinasyonlar öylece kaldı iyileşmiyor

@BayKukla, kbb ye göründüm emar ve işitme testi yaptı ama sonuçları temiz çıktı bence psikozdan kaynaklı bir ses bu da

@Üzümlükekim,

Bariz kulak çınlaması olarak hissediyorsan ve sık sık oluyorsa, eşlik eden kaşıntı ve baş ağrısı oluyorsa hemogram istenip özellikle hemoglobin bakılmalı..bunlarda bir sıkıntı yoksa KBB tarafından muayene şart.

Şizofreni/psikoz..kulak çınlaması pek görülen bir durum değil,olur mu?kısmen olur evet..yukarıda saydığım şeyleri eleyip ona göre psikolojik demek gerekir.

Bendede kulak çınlaması benzeri bir ses vardı rüzgar sesi gibi KBB ye gittim iki ilaç yazsı geçti böyle bişey olabilir herşey tahlilde görünmez bendede bişey gördüğünün sanmam hocanın ancak biri nörolojik kulak çınlaması sesi için verilmişti bendede işitsel halüsinasyon var ama kulak çınlamasını anladım ayırdettim yok değilse işitseldir oda ilacınla ilgilidir

Konu başlığı farklı olsada, siz kulak çınlamasın dan söz etmişsiniz sanırım?

Tam olarak çınlama dediğiniz nedir..biraz tarif edermisiniz?

Diğer soruna da cevap yazacağım uyumazsam.

Hemoglobin yüksekliği kulak çınlaması yapar ondan sormuştum.. bazı nedenleri var o yüzden.

@Üzümlükekim,

@OğuzHan112, bazen çınlama bazense zil sesi sanki sürekli bir uğultu var kulağımda çınlama fazla olmuyor zil sesi daha ağır basıyor.

Cuma günü kan tahlili yaptırdım demir ve B12 eksikliği çıktı beyaz kan hücreleri de düşük çıktı çınlamanın sebebi kan eksikliğiymiş.

Son düzenleme:
kulak çınlamasına bir yakınım seni anıyorlar demişti

Bunlar Tinnitus, Psikoz ile alakası yok. KBBye görünün. Geçmiş olsun. Ben daha çok insan erkek sesi duyuyorum emir veren çünkü

ben dün gittim birşey demedi sadece ağzında yara var dedi ve sigarayı bırakacaksın dedi ne yapacam bilemiyorum

Bende de çınlama var bu arada. Ama halüsinasyon olarak görmüyorum bunu çünkü buna ek olarak emir veren ses duydum birkaç kez.

@fey12,

Evet psikoz yaşadım. Ama kulak çınlaması farklı bir rahatsızlık ben hiçbir kaynakta çınlama vb işitsel halisinasyonlardan olarak görmedim. Çınlama sesi çeşitleri var zil sesi kuş sesi cızırtı veya hisirti temelinde aynı.

@fey12,

Ben net bir şey diyemem ama çınlama farklı bir hastalık daha doğrusu belirti. Akustik Travma sonrası oluşuyor genelde. Yüksek sese maruz kalmak bende bu yüzden oldu.

Psikoz için ilaç içiyorum evet.

Bugün kbb'ye gittim iki kulağın da sıvı birikmesi oluşmuş dedi çınlama o yüzden olabilir dedi ama pek ihtimal vermiyorum daha önce kulağımda sıvı birikmesi yoktu ama çınlama vardı. Kullandığın ilaçlarda çınlama yapar dedi bu daha çok aklıma yattı.

Üst Alt