Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olup evlenen var mı?

Bence kesin konuşmayın hasta olup eşi sağlıklı olanlarda vardır elbet ama bence her sağlıklı kabul etmez hasta bir eşi

Ulan ne adamsiniz ha biri evlilik disi cinsel iliski yasamis ve burda bunu cok marifetmis gibi soylemis , bunu elestireni hakkini arayani eziyosunuz. Hadi yapiyorsun madem soyleme neden ben bilmek zorundamiyim senin bu deneyimini ? Modern laik olmak icin bu kadar kasiyorsunuz halbuki bu laik yapida dogdunuz tum sikayetlerinizle birlikte , sikayet ettiginiz herseyi hakedersiniz boyle. Tutarsiz olmayin abiler.

@oldboy3,

Ulan sen ne adamsın esas. İsteyen yaşar istemeyen yaşamaz. Yaşamayan biri yaşayana ahlak bekciliği yapmya klkarsa yanıtını alır. Kimse sana “neden biriyle olmadın” diyor mu da sen başkasına diyorsun?

@OturanBoğa,
Bende onu diyorum zaten isteyen yasasinda beni ne ilgilendiriyor bu ? Ben neden birinin gizli cinsel iliski yasamasini ogreniyorum ? Ben anlatiyormuyum yaptigim yanlislari burda bormal biseymis gibi ?

Birakin bu ahlak bekciligi yapmayin vs gibi ezber agizlari ne alakasi var biri birinin penceresinimi gozetliyor uluorta soylemis. Azcik kitap okuyun kulturlenin populer kulturun nesnesi olmayin. Sizden beklemezdim hocam bu tip tepkiler moderatorsunuz birde

Ama kimse nasıl birlikte olduğunu anlatmıyor burada. “Ben birlikte oldum” diyor. Sen “bunu bilemek istemiyorum” diyorsan, başlıktan uzak dur.

@oldboy3,
Uzun süreli ilişkiyi yani sevgili olmayı beceremediğimden bahsettim. Konu onunla alakalı. Benim gibi asosyal insanlar sadece yüzeysel cinsel ilişkileri beceriyor.

@oldboy3, Negatif insanlar yüzünden instagram'a falan fazla girmiyorum bari diyorum buraya gireyim, konuları okuyayım. Buradada varsınız, heryerdesiniz yaa. Rahatsız olduğunuz birşey varsa engeller geçersiniz. Benimde karşıma birsürü görmek istemediğim şey çıkıyor ama hiç sizler gibi yapmıyorum. Arkadaş cinsellik yaşadığını yazmış sizde demişsiniz ki ben anlatıyor muyum yaptığım yanlışları? Cinsellik sizin inancınıza göre yanlış birşey olabilir ama bana göre değil mesela nasıl olacak? Kitap okuyun falan diyorsunuz ya biraz kitap siz okuyun bence. Hatta Ahlaki Nihilizm'i araştırmanızı öneririm. Belki birşeyleri anlarsınız. Birde makarna lütfen az yiyin, siz ve sizin gibiler...

Son düzenleme:
@Can1963, ahlaki nihilizmi örnek vermen çok saçma, Atatürk'ün resmini kullanıyorsanız ahlaki nihilizmi örnek vermemelisiniz, Atatürk gençliğe ahlaklı olmayı öğütlemiş. Burada bizim eleştirdiğimiz herhangi bir duygusal yakınlık hissetmediğiniz biriyle sırf "ulan ne zevk acaba" diye deneyimlemeyi yanlış bulduk ve toplumsal olarak da yanlış bulunmalı yoksa toplum komple ahlaksal çöküşe girer. Siz burada neyi savunduğunuzu tam olarak idrak edememişsiniz. Bir eskort bu işten para kazanır o yüzden yapar ama para da almıyorsa bu kişi aklı evveldir. Bu kadar net.

Size kalsa tüm genç kızlar "merakından" ilişkiye girsin. Sonra ne olacak ? Erkeklerin kadınlara güveni kalmaz ve evlilik kurumu diye bir şey kalmaz. Nüfus gitgide yaşlanır ve ülke ve millet olarak yok olur gideriz.

Neyi savunduğunuzu bilmeden "modern" gözükme çabası ile yazıyorsunuz.

@Pickle,
Hahahahha ulan otobüste kahkaha attım.

@Elijah
Bilader yaş kaç sen öldükten sonra nüfus yaşlansa nolur yaşlanmasa nolur.
Öldün bitti gitti
Sana sunulan bir hayat var yaşa geç.

@Death,
Sapğız bro
Çete kurduk danaya girer gibi sana gireceğiz :)

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
Evlenmeyenler ne yapsın bu durumda hiç mi cinsel ilişkiye girmesin boş versene sen ! 😃 Kendin git kumda oyna kale falan yap .😁

@Elijah,
Öncelikle ben bir nihilist değilim. Sadece anlatmak istediğim herkesin sizler gibi doğruları olmayacağını belirtmek amacıyla öyle bir örnek verdim. Bu konuları pek anlayacağınızı sanmıyorum ama ben yinede anlatayım belki karanlığa bir ışık yakmış oluruz. Yani dünyada sadece sizin inancınızda olan insanlar yok. Ayrıca bir insan hem nihilist olup hemde ahlaklı olabilir. Örnek olarak şunları söyleyebilirim: Yalan söylememeyi seçebilir (çünkü güveni önemsiyor)
Şiddeti reddedebilir (çünkü acının farkında)
Sorumluluk alır (çünkü sonuçları bilir)
Kurallara uyar (çünkü birlikte yaşamayı seçmiştir) Neyi savunduğumu gayet iyi biliyorum. Ayrıca Atatürk gençlerin ahlaklı olmasını istemiştir evet ama “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” Diyede bir sözü var. Kısacası Atatürkçülük özel hayata dair yasaklar koyan bir ideoloji değildir. Kadın da erkek de kendi bedeni ve hayatı üzerinde söz sahibidir. Cinsellik yüzünden toplum ahlaki çöküşe girer ve toplumsal olarakta yanlış bulunmalı falan demişsiniz, bu görüş ağırlıklı olarak dini–geleneksel, ataerkil ve otoriter bir ahlak anlayışına dayanır. Ayrıca kadınların özgür olduğu ülkeler daha güvenli, daha eşit, daha düşük şiddet oranlarına sahiptir. Makarna az yiyelim. Saygılar.

Bu arada şimdi başka bir konuya şunu yazmışsınız bayağı güldürdünüz beni. Kendinizle çelişiyorsunuz. "SEVGİLİ MESELESİNDE İSE GERÇEKTEN TARAFLAR BİRBİRİNİ GÖNÜLDEN SEVİYORLARSA CİNSELLİK YAŞAYABİLİRLER EVLİLİK OLSUN OLMASIN " 😬😬😬😬

Son düzenleme:
@Can1963, çelişki yok, bir kişi hayatı boyunca kaç kişiyle gönülden bağ kurabilir ? ama öteki türlü her merak ettiği ve aruzalıdığı kişiyle cinsellik yaşarsa toplumun çivisi çıkar. benim dini inancım yok, genelekleri de uygulamam. bilim temelli bakıyorum herşeye. kimsenin fikrini değiştiremeyiz, herkes dilediği gibi yaşamaya devam etsin.

Bahsi geçen şey fuhuş cinsellik değil.İki insan birbirini severse cinsellik yaşayabilir ama herkesi sevmesi ya da sevmek istemesi fuhuşa girer.Rol modeller fuhuşa özendirirse evlilik kurumu zarara uğrar.Neticede toplumu ayakta tutan ahlak kurallarıdır.

Şöyle bir bilgi hatırlıyorum en çağdaş lider olarak bilinen atamız Atatürk'ün zamanında bile okullarda makyaj yapılması yasaklanmış bir dönem.Bence bilinenin aksine şuanki ortam gerici ve yobazdır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
ben şizofrene eğrilmedim daha ama tedavi ile çalışabiliyorum ilişki bipolar sonra daha azaldı sanırım içgörü ile alakalı psikoz olduğum dönemlerde ilişkilerim daha yoğundu

@Staytuned,
kelime seçimi yanlış.

Fuhuş
1- İçinde bulunulan toplumun kurallarına uymayan bir biçimde bir veya birkaç kişiyle para karşılığında cinsel ilişkide bulunma.

Sadece para değil menfaat sağlamak da fuhuşa girer.Hukukta buna gabin denir.Kişi erkek ya da kadın alkollüyse mesela menfaat elde ettiğinde fuhuş oluyor.

@Staytuned,
İki reşit bireyin kendi isteğiyle zina yapması gabin sayılmaz. Zor durumdaki birini kullanmıyor karşı taraf.

Fuhuş sayılması için maddi bir menfaat yok ayrıca.

Evlilik ve psikoz konuşuyorsak bence aldatılma ve ölüm üzerine yoğunlaşmalıyız.

En kötü ne yaparsınız aldatıldığınızı düşünseniz?
Eşinizin veya partnerinizin sizi öldürmek için fırsat aradığını düşünseniz ne yaparsınız?

Evliyseniz hastalandığınızda bu psikozların en az birini yaşayacaksınız ama buna karşı herkesin tutumu farklı olabilir?

@Elijah, Benim yazdıklarıma verecek cevabınız olmadığı için şimdi tekrar kendinizle çeliserek kimsenin fikrini değiştiremeyiz, herkes dilediği gibi yaşamaya devam etsin. Diyorsunuz.. 😬
Şimdi diğer yorumlarıda okudum biri kuran oku yazmış diğeri cinselliğe fuhuş demiş. 😬 Meydan filozofu dolmuş burası ya. 😬

@Can1963, güzel kardeşim senin dediklerinin hepsine cevap verdim ama sen "ben haklı çıkmadan susmam" diyenlerdensin o yüzden sen haklı ol kendi çapında gül eğlen hadi bakalım.

Kim ne yapıyorsa yapsın ıslah edip ne yapacaksın?Ne diye yapıldığı veya niye anlam yüklenecek hareketler olduğu sorgulanır.Şizoid varsa aramızda cinsellikte anlam bulmayan yalnızlığa yatkın ona sormak lazım.
Kimse sözünü esirgemiyor aşağı yukarı herkesin karakterini de tanıyorum.

İki insan birbirini severse cinsellik yaşayabilirse sırf zevk içinde yaşayabilir sevgimetre yok ayrıca kim kimi ne kadar seviyor diye ölçecek

@Elijah, Ben “haklı çıkmadan susmam” demedim, sadece yanlış anlaşılan noktaları açıklamak istedim. Farklı düşünüyoruz belli ki. İnsanlara dayatma yapmadığımız, saygı duyduğumuz zaman dünya daha yaşanılır bir yer olacak.

Tartıştığımız şey zevk değil ki zevk olmasa insanlar niye ilişkiye girsinler deli mi insanlar tabiki de zevk olacak.Tartıştığımız konu fren mekanizması,medeniyet.

Fren derken neyin freni nerede frene basacağız sana göre kimi cinsellik yaşamayı çok sever kimi daha az sever kime göre neye göre ?

Üst Alt