Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığında muhakeme yeteneği sorunu yaşıyor musunuz?

@seda73838, İlaç kullanmazken olmayan tad, koku, duyu, görüntü yaşıyordum; yemeklerde zehir tadı, yanık kokuları, olmayan sesler (çan sesleri), ve görsel halüsinasyonlar görüyordum

Sene 2005 amfide iktisatçı sordu. Arz talep eğrisi neden sıfırdan geçmez. Birisi bir şey söylüyor, hoca hayır diyor. Ben de hocanın duymayacağı şekilde 0 olamaz, hiç bir şey bedavaya satılamaz ya da iktisatın konusu olmaz dedim. Hoca kimse bilemedi dedi. Benim dediklerime yakın bir şeyler söyleyince önümdeki çocuk bana dönerek benim söylediğimi söyledi. Hoca bana baktı, 1 2 saniye sonra derse devam etmişti. Benden ses gelmeyince devam etmişti.

@İçgörüsümaxolan, selamlar

Ben de Clonex 700 mg / Seroquel 100 mg kullanıyorum Teşhisim de şizofreni & psikoz karışımı bir şey

Ama sen, pozitif ve negatif belirtileri daha şiddetli yaşıyorsun sanırım. Geçmiş olsun

@İçgörüsümaxolan, Odaklanma sorunu, ne cevap vereceğini bilememe, algı yavaşlaması gibi sebeblerden olabilir ve psikotik hastalıklarda yaygın görülen bir durum.

Ayrıca clonex dozu çok yüksek clonex kafa karışıklığı yapabiliyor.

Şizfreniyi doğal bibşekilde açıklarmısın kardeşim anlamak istiyorum ben psikozum ama bana bir açıklama geçsen mesela şizofreni ilaçtan sonra ne kadar iyi oluyor normal bir insana göre

@kara duman,

Selam hocam sizin oğlunuz atipik psikoz hastasıydı askerden muaf oldu mu ve engelli raporu varmı? Ben de muafiyet için yarım heyete gireceğim ve engelli raporu düşünüyorum olursa ilerde

@seda73838, invega6 MG lustral 100 MG kuzulkurt 100 MG duygudurum bazukluğu için verildi kuzulkurt değil isimino hatırlamadığım için dedim siz bana bikaç cümlede hastalığınızı anlatırmısın ilacınızıda deyin ve ilaca uyumunuz araştırma yapıyorum

@Operadaki Hayalet, Oğlumun en son teşhisi şizoafektif bozukluk.
Teşhisler sırasıyla Şizofren, Atipik pisikoz, Şizoafektif bozukluk.

Evet askerden muaf oldu %45 engelli raporuda var ama bunlar olduğunda teşhis şizofrendi gerçi bana göre şikayetler ilk baştan beri aynıydı.

@Operadaki Hayalet, @seda73838, En büyük şikayetimiz bir türlü kesilmeyen içsel ses şekilinde ki işitsel halisinasyonlar.

Düşünce bozuklukları var uzayda başka boyuta gitmek gibi vb.

@Operadaki Hayalet
Annem şizofreni hastası ve 2 sene sonra kıyamet kopacak diyip duruyor bende hastayım ve etkilendim bu durumdan ve acaba dedim şüphecilik oldu ama geçti kıyameti ancak Allah bilir geleceği Allah bilir ayrıca benim bir sağlık sorunum daha oldu ve ilaçlar kullandım o da etkilemiş beni psikiyatri doktorum dediki o kullandığın ilaçlar da seni etkiledi düşüncelerini

@kara duman,
İçsel ses şeklinde derken?

@seda73838, İşitsel halisinasyonlar kulaktan duyulan ses gibi değilde beyninin içinde konuşan sesler gibi hezeyanlar ve düşünce bozuklukları sese dönüşüyor ama dışarıdan gelen bir sesi kulakığın duyması gibi değil.

ben bazen kitleniyorum dünya ile tamamen bağım kesiliyor sanki sonra biri bişey söylediği zaman kendime geliyorum sanırım bu anlattığınız trans olayı

@KırıkZihin, Kulak içinden derken dışarıdan gelen normal sesi nasıl duyuyorsan o şekildemi diyorsun.

Öyleyse kesinlikle pisikozun en temel belirtisi zaten işitsel halisinasyonların iki çeşidi var.

1: Halisinasyonlarda ki seslerin dışarıdan gelen normal sesler gibi kulak tarafından duyulması.
2: Halisinasyonlar beyninin içinde konuşan sesler gibi hezeyanlar ve düşünce bozuklukları sese dönüşmesi şekilinde.

Üst Alt