Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığında muhakeme yeteneği sorunu yaşıyor musunuz?

@Sakar_Şakir_60, Malulen emekliliğe başvurdum ret geldi. O yüzden engellilik maaşı alabilmek ve sosyal yardımlardan faydalanabilmek adına engelli sağlık kurulu raporu almak istiyorum hocam. Şu an işsizim ama tedavi ile çalışabilecek duruma geldim çok şükür. Beynimin içindeki kalabalık seslerden kurtuldum şüphecilik vardı o da kalmadı. İlaçlarımı düzenli kullandığım zaman sorun yok ama bazen aksatıyorum o zaman beynimdeki sesler kısık sesle de olsa baş gösteriyor

@MUSTAFA3882,
Sizin alacağınız rapor 40 tan aşağı olmaz. Çalışabilirseniz eğer 65 olma ihtimali çok yüksek.

Eğer çalışamayıp tek geçim kaynağı engelli maaşı olacaksada 80 olma ihtimalide yok değil.

Psikoz veya şizofreni olup basit soruları yanıtlayamayan ve aynı zamanda kafa karışıklığı yaşayabilen var mı?

Kafa karışıklığı olması gerekmiyor, ola da bilir, olmaya da. Ne diyorsunuz?

Arada basit sorular olmak üzere soruları yanıtlayamayan var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kan aldırmaya gitmiştim. Hemşire solda duruyor, sağ kolundan alıcam diyor. Beynim error verdi. Anlamadım dedim. Diğer hemşireyi çağırdı, o hemşire sağ kolumu uzattırdı da öyle kan aldılar.

Mental retardasyon (zeka geriliği) olanlar da insan. Onların da bu hayatta mutlu olmaya hakları var.

Zeka abartılan bir şey bana kalırsa. Fazla takılma böyle şeylere. Mutlu olduğun şeylerle ilgilen. Seni demoralize edecek şeylerle meşgul olma.

internette yaptığım testte 116 çıktı ve yüksek zeka yazıyor. Yanımdaki lise stajeri yaptı 116 çıktı. Dedim bu tesadüf olamaz 116 altı herkese 116 gösteriyor hezeyanı oluştu, belki de gerçek. İnsan geri zekalıyım diye düşündükçe anladığı şeylerde de anlamamaya başlıyor, ben bunu yaşadım. Bu yüzden heralde toplumun büyük bir oranı 116 altı da olsa 116 gösteriyor.

Matematik dehası Nobel ödüllü John Nash şizofreni hastasıydı
Satranç tanrısı Bobby Fischer paranoyaydı.
Newton ağır depresyon yılları oldu bipolar olduğu söyleniyor.
Virginia Woolf canına kıydı
Kurt Gödel açlıktan öldü
Ted Kaczynski de bombacı oldu.

Son düzenleme:
@BayKukla, Kurt Gödel açıktan mı öldü ? Açlıktan öldü demek istedin herhalde de o nasıl öldü açıktan nasıl ölür ki ünlü biriyse .:unsure:

@sokr@t, evek açlıktan.. hızlca yazınca kontrol etmeyi de unuttum. başka zaman hikayesini yazarım . Arkadaşın konusunu baltalamayayım.

@BayKukla, evet baktım netten zehirleneceği paronasıyla yememiş açlıktan ölmüş ! Pes doğrusu .😲

Çözdün mü IQ testini. Bilgisayar kullanabildiğine göre standart toplum ortalamasındadır. Zeka farklı akıl farklı anlamlarda kullanılır. IQ doğuştan verilen bir hediyedir kolay kolay değişmez akıl onu nasıl kullandığına denir. Şimdiye kadar kanun ile başın belaya girmediyse akıllısındır da. Insanlar çok acımasızdır takma kafana bunları.

Şizofreni veya psikozda birinin bazen bazı sorulara yanıt verememesi normal mi? Yaşayan var mı?

@seda73838, Mesela çok basit bir soruya cevap veremiyorum. Sık sık oluyor. Çoğunu çözüyorum, bazılarının ise altından kalkamıyorum, ve genel olarak bu sorun basit sorularda mevcut

Aynı durum var.Aşırı stresim var şu an ama yine de kafadan düşünme geçmemesinden kaynaklanıyor bence.Kafadan düşünce geçmeyince huzurlu oluyor insan ama baştan rasgele konuya karar getirmeyince problem.

@seda73838, Şu an 700mg Clonex kullanıyorum, yeni indim, 800den. Birde Citoles 20 kullanıyorum,

Şizofreni

Bazı doktorlar atipik psikoz diyor

Bence şizofreni yani, zira 6 aydan fazladır mevcut, 3 yıl oluyor...

Üst Alt