Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığı olanlar en çok korktuğunuz şey nedir?

bana bir prof. doktor solian yazmıştı merak etme hiçbir cin şeytan kalmıyacak demişti en son klozapin kullanıyorum

Hastanede işim vardı dün orada bazı yaşlı hastalar gördüm tekerlekli sandalyede götürüyordu genç bir yakını muhtemelen oğlu, kızı v.s.
Korktuğum şey o hale gelmek beni sandalyeyle bile götürecek bir yakınınım olmaması büyük ihtimalle olmayacaktır başka korkum yok.

@basari, Aynen yazdığında haklısın. Pek çok ilacın 3-4 çeşidi (muadili) oluyor.

Mesela Ketiapin etken maddeli 12 tane farklı ilaç var. Seroquel, Ketya, Gyrex, Cedrina en çok kullanılanlardır

Ama Clonex için durum farklı (Klozapin etken maddeli) Bu ilacın eski orjinali olan leponex 3-4 sene önce piyasadan kalktı

Başka bir muadili de yok. O yüzden önceki mesajda yazdığım gibi clonex piyasadan kalkarsa işimiz zor.

@Ahmet T, başkasına sormuşsun ama risperdal "consta" dan bahsediyorsan 2004 senesinde 9 ay kadar kullandim. Pek faydası olmadı.

@Ahmet T, doğrudur. Bir de maşallah yorgan iğnesi gibi kalın ve uzun bir iğnesi var. Yaptırırken canımı yakıyordu. Hatta bu ilaç yüzünden bende iğne fobisi başladı.

@Ahmet T, bende Xeplion çok acıttığından şikayetçiydim. Taki 3 aylık formu olan trevicta yı olana kadar. 2-3 hafta kolumdan yumruk yemişimde kolum kırılmış gibi geçmeyen ağrısı var.

@basari,
17 yaşında ilk konulan teşhis şizofreniydi. Ama halusünasyon olmadığı için psikozsun diyen doktorlar da oldu.

Clonex'in neden tek çeşidi var ? O kadarını bilmiyorum. Aynı etken maddeyi içeren başka ruhsatlı ürünler piyasada bulunmuyor.

Bipolarım. Hastayken kendime veya başkasına zarar vermekten çok korkuyorum ya da biri bana zarar verirse düşüncesi oluyor.

@Pickle, Bende öyle ama gyrex 25 mg ile çözüldü bende darısı başınıza inşallah Allah daha da yaşatmasın ilk günümde cin yatağımda oturup adımı seslenmisti korkuyla uyanmıştım.

@osmangazi, Benimde şuan korkum o hocam.

Üst Alt