Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni beyin mi yoksa ruh hastalığı mı?

ruh var mı kesin bir bilgi yok. akıl dersek beynin tümüyle ilgili. benim bildiğim beynin içinde fiziki olan bir rahatsızlık. çok üzgün depresif durumlarda da oluşabiliyor. bende olmadığı için fazla bilgim yok.

@Ahmet T, bunu ancak bizler yani şizofreni hastaları bilir/bilebilir. Oldumu şimdi oldudu.

Şizofreni ruh hastalığı ama ençok zararı kişinin kendinedir.

Son düzenleme:
@Ahmet T, yok öldükten sonrası için şizofreni olabileceğimize dair herhangi bir emare bulunmuyor doğrusu.

İntihar etmedikten sonra bu konuyu çok fazla düşünmek doğru değil bana göre. 70 yıl 80 yıl neyse yaşa normal ölüm olsun. Temiz temiz bu dünyadan gitmeyi nasip eylesin yüce Allahım.

@Danışan, evet yazıyor ama çoğunun farkında değiliz bizler.

Şizofreni hastası kişi bu dünyada yaşamaktan vazgeçen hemen ahirete göç etmek ister.

Tamamen biyolojik bir durum tabi beyin de kendini yaşanmışlıklara odaklayarak geliştirdiği ve şekillendirdiği için için ikiside bir arada

@Sakar_Şakir_60, evet mesela reaktif paranoya denen bir şey var adamın başına gerçekten kötü şeyler geliyor adamda şizofren gibi ( üzerinde alınma ) tuhaf düşüncelere kapılıyor , paranoyak oluyor . Onun haricinde evet girdiğin bir depresyon veya farklı travmalar ( kafanı çarpman gibi ) duygusal travmalarında etkisi var inkar edilemez seviyede

@emre3, örneğin 2000 yılında yani 15 yaşlarımda iken başıma gelen KÜÇÜK BİR İŞ KAZASI ile meydana çıkmış olmuştu. Ondan sonrası çok kötü geçti çünkü.

@emre3, sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri kısmı hızlı ve sert bir şekilde darbe almıştım.

Bir iki soru sorabilir miyim Aydın?
Kulağına sert bir cisim girdi veya darbe aldın, bundan sonra bu hastalık sürecin başladı doğru mu?
@Sakar_Şakir_60,

@emre3,
Hayır Aydın travma sonrası hastalandığını zannediyorum.
Ameliyat ile düzelecek bir durum değil maalesef.

Genel bir tabir vardır, psikiyatride hasta yoktur hasta eden vardır.. Aydın'ın yaşadığı o kulağına sert bir cisimin girmesi veya vurması sonrası büyük bir kaygı yaşamış zannediyorum ve süreç başlamış, öyle olduğunu düşünüyorum kendisinden dinleyeceğim.

@OğuzHan112, evet zor ama imkansız değil hatta ben hastanedeyken bana mr çektiler bir hastanın kafatası küçük olduğu için kafatası beynine baskı yapıyormuş ondan dolayı bipolarmış bana bunu bizzat doktorun kendisi anlattı ( profesör ) onun haricinde bir tane adam var beyninin bir yerinde tümör olduğu için beynin bir bölümünde bir sıkıntı olduğu için adam öfke sorunları yaşıyormuş hatta en sonunda bu manyak yüksek bir yere çıkıp insanları awp ile vurmaya başlamış en sonunda polis adamı vurmuşta adam öyle durmuş :D yani demem o ki böyle şeyler mümkün hatta depresyon için bile beyin ameliyatı var :D araştırırsan gemini ' a sorarsan o sana ayrıntısıyla anlatır bir sorsun büyük ihtimalle değildir ama öyle bir ihtimalde var

Psikoloji ve psikiyatri benim alanım, beyin loplarında bazı ileti ve kimyasal değişimler sonrasında psikiyatrik hastalıklar görülebiliyor doğru, ancak sadece bunlarla sınırlı değil.

Genetik geçiş etkenlerden biri, travmalar., özellikle çocukluk travmaları bunlara başlıca bir neden.

Biraz fazla abartmışsın sanırım, ameliyatlar ile düzelebilecek olsaydı Ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri boşuna yapılmazdı.

@emre3,

@OğuzHan112, abi o kaza başlattı ruhsal hastalığımın seyrini. EVET tek başına bir kaza.

Annem aşırı sinirli babam ise aşırı içe kapanık.

Genetik yatkınlığın var gibi.

Tam olarak cisim dediğin çalı çırpı gibi bir şey mi,yada biraz büyük bir ağac dalı mı vurdu kulak bölgene?

O anda büyük bir korku mu yaşadın, ya da büyük bir kaygı mı?

@Sakar_Şakir_60,

1 buçuk metrelik dal odun parçasının uç kısmı hızlı bir şekilde sağ kulak iç kısmına darbe şeklinde temas etmişti. @OğuzHan112, kaza bu şekilde cereyan etti.

KÜÇÜKLÜĞÜMDE her sofra başında sofradan annemlere KÜSEREK ve AĞLAYARAK ayrılırdım.

Nasıl anlatsam bilemiyorum ama şimdide yüreğim taş gibi ağlamak nedir bilmiyorum.

Son düzenleme:
Anladım, hep söylüyorum zaten çocukluk travmaları....

uzun zamandır görüyorum seni, gayet sağlıklı görünüyorsun,konuşma içeriğin akıcı ve normal, hezeyan,veya referans hezayan tarifleyen herangi bir mesajına yada konu başlığına denk gelmedim.

Bence sen bu durumdan kurtulabilirsin,

@Sakar_Şakir_60,

@OğuzHan112, nasıl olacak abi dediğin gibi.

Keşke diyorum ilaçlara hiç başlamasaydım diyorum. Bunu neden diyorum kendi kendime.

Acaba ben bu ilaçları boşyere/boşunamı kullanıyorum.

Eğer o ağac dalı dediğin şey beyinde bir hasar bırakmamışsa,korku ve kaygıya dayalı bir durumsa bence bu durumdan kurtulabilirsin.

Baksana bir hemoroid yüzünden Hgb 4.5 kadar düşmüş haberin yok,yada seninle ilgilenen bir ailen yok.

Seninle özel olarak ilgilenen biri olsa sen bu durumdan kurtulabilirsin, beyinde hasar kalmadıysa yaşadığın travmadan terapi ile kurtulabilirsin.

Biraz uzun sürebilir ama kurtulursun, buradan yazmam çok zaman alır uzun olur.. seninkisi zannediyorum sadece yaşadığım o kazadan dolayı büyük bir korku ve kaygı, biraz da genetik yatkınlık.

Bazı şeyleri tam olarak net olarak anlatmıyorum anlatamıyorum, anlatırsam linç yerim.

@Sakar_Şakir_60,

Boşver abicim, herkesin durumu farklı,ortaya servis herkesi aynı kalıp içinde değerlendirirsem bu olmaz, ben sadece senin üzerinden değerlendirme yapıyorum.

Kısa bir detay vereyim, bazı hastaların tamam Ömür boyu ilaç kullanması mecburi zorunlu bu doğru, ama çok kişinin de boşu boşuna ilaç kullandığını biliyorum.

@Sakar_Şakir_60,

O kazadan hemen sonra içe kapandım, suspus oldum sessizleştim, tanıdığım insanlardan korkmaya başladım, tanıdığım insanlardan kaçmaya başladım, içime ağır bir stres ve korku girmişti.

Anlama özürlüyüm gene ne dediğini anlamadım.

@OğuzHan112, DOĞRU DİYORSUN KATILIYORUM. Ama artık bunun çözümü yok gibime geliyor.

BEN KENDİM sırf ilaç kullanıyorum diye evlilikten dahi vazgeçer oldum.

Son düzenleme:
Üst Alt