Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni akıl hastalıgı mıdır?

Şizofren teşhisim olsa da gündelik yaşantımı pek olumsuz etkilemiyor.

Çok şükür stabilim ve remisyon evresindeyim.

@osmangazi, sağol kardeşim 26 senedir antipsikotik kullanıyoruz

Artık bunlar sonra güzel & keyifli günlerimiz olsun. Herkes için olsun

Tamam. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur da bağırsağı duzeltirsen akıl hastalıkları bitmez. Tam tersine. Kafayı duzeltirsen bağırsak da düzelir. Çünkü korku ortadan kalkar. Korku ortadan kalkarsa bağırsak daha iyi çalışır. Her şey kafada biter. Ama bunu bilmeyen, işin içinde olmayan tuzu kuru arkadaşlar sürekli bir şey sciyorlar...

XKgDv6.jpg

@gannicus,
Katılıyorum size sadece korkudan dolayı mı bu oluyor bagırsakların dengesi bozuluyor.?

@Descartes,
Bagırsaklarımı korumak ve daha iyi çalışması için günde 10milyar probiyotik alıyorum sizede tavsiye ederim uygun fiyatlı probiyotikler var isterseniz biraz araştırabilirsiniz.

Korku her şeyin başıdır. Ve insanın basetmesi gereken yegane duygudur. Bütün problemler korkudan kaynaklanır. Korkuyu tamamen öldürmek zorundayız...

@Breh43, sen birikimli adamsın. Probiyotik konusu ilgimi çekti. Araştırırım.

Tabi bağırsağın bozulmasının çok nedeni vardır. Bu psikolojik neden...

@Descartes,
Sen inanıyor musun buna?

@gannicus,
Bunun için pratik birşeyimiz varmı elimizde ne yapabiliriz bir aralar sebepsiz korku heyecan vardı içinde şuan yok zikir ve sabah namazı ile daha iyi şekilde hissediyorum sanırım Allah yanlız bırakmıyor beni bu dönemlerimde bunun için bi yöntem geliştirsek daha iyi olur benim aklıma gelen ise daha çok sosyalleşmek nenkadar çok sosyalleşirsek korkularımız daha dingin hale gelir diye düşündüm.

@Descartes,
Kullandığım uygun fiyatlı prebiyotik ve probiyotik ikisi bir arada olan bir marka var benim sindirim sorunlarımı halletti duygu durumumda iyileşme var baya bi düzelme var gözle görülen istersen özelden link verebilirim az önce tekrar aldım stokladım şuan kampanyalı bence bugün bunu araştır ona göre kampanyadan faydalanabilirsiniz.

@Breh43,

O konuda zıt fikirlerimiz var maalesef. Ben kendi fikirlerimi yazmasam daha iyi olur. İnşallah bu şekilde muvaffak olursun...

@gannicus,
Bilmiyorum ama kuranda en 124 yerde geçiyormuş allahtan korkun sakının cümleleri bende elhamdürillah müslümanım ibadetlerimin bir kısmını yerine getirmeye çalışıyorum ruh saglıgımda akıl saglıgımda düzelmeler var bazen kendime bunu neden daha önce keşfedemedim diye soruyorum
Açıkçası inancımızda bazen sorgulanıyor o yüzden Allah seninde yardımcın olsun bende bir ara Allah’a karşı inancımı kaybediyordum şimdi beni sensiz bırakma diyecek kadar iyiyim ve sizlerede anlatmamın nedeni sizde allaha yaklaşırsanız eminim sizedede iyileşme saglıcagını düşünüyorum umarım faydası olur.

Bir insan inançla iyileşemez. İnsan Korkusuz olduğu zaman iyileşir. Sendeki iyileşmenin gerçek olmadığını düşünüyorum. İnanç adamı sıkar. Çünkü uydurmadır. Otantik değildir. Senin Öz'ünle alakalı bir şey değildir...

@gannicus,
Korkusuz olduğumuzda bazen saygısız ve sevgisiz olabiliyoruz insanlık haliyle korkununda çeşitleri var saf ve sade korkudan bahsetmiyormuş Allah (cc) ben biraz sorgulayıcı bir tipim kurallarım yok bu konuda ama derinlere indikçe daha çok anlam kazanıyor gibi geliyor.

@Breh43, fikir tavsiyen için teşekkürler. Ama bende sindirim veya bağırsakla ilgili bir sorun yok.
Günlük normal B,D vitamin takviyesi yapiyorum. Yeterli oluyor.

@Breh43,

Korku korkudur. Mesela bir şeyden kork. Tuvaletin gelse bile geri kaçar ve Sicamazsin. En basit etkisi. 😀

@Descartes,
Sadece bunlar değil duygu durumunuzda iyileştiriyor benim bilmedigim daha çok faydası vardır eminim bence biraz ilgilen belki günlerini daha güzel geçirirsin sana faydam olmuş olur.

Netflix'te bağırsakla alakalı belgesel var bu konuyu anlatan. İsteyen izleyebilir.

@Breh43, ben probiyotik için Activia'nın meyveli yoğurtlarını tüketiyorum. Hem meyve yemiş oluyorum hem probiyotik alıyorum.

@gannicus,
İşte bende öyle düşünüyordum saf sade korku değilmiş bu. ben uzun zamandır yanlız yaşayan biriyim bana eksikliğini hissettirme allahım diye dualar edip yalvarıyorum yemin ederim ki ilaçlardan daha etkili geliyor bana.

@Breh43, sağol, çok düşüncelisin Duygu durumum dengeli 14 senedir Clonex 600 mg kullanıyorum. Tedavim bu şekilde. Halimden memnunum

@Breh43,

O yüzden dedim. İyi geliyorsa devam. Ama bana iyi gelmiyor. Bu da benim yolum...

@Pickle,
Belgeselin adı nedir bugün onu izleyeyim bari
Bir aralar Kefir içiyordum bu şekilde daha iyi geldiğinizde söyleyebilirim tercih meselesi kullandığım ürünün içinde prebiyotikde var bu arada sadece probiyotik degil

@gannicus,
Anladım umarım düzelme ve iyileşme olur meditasyonda yapabilirsin senin için dua edeceğim.

Profesör titrli biri bir kitap yazınca o kitapta yazılanlar doğru olmuyor. Adam senelerdir psikiyatriye gitmiş. İlaç kullanmış. Hastalık gerilemeye başlamış. Ama bağırsak kitabıni paylaşıyor. Ha. Tabiki bağırsak sağlığı, kas sağlığı, Spor, b12, d vitamini , OMEGA 3 vs önemlidir de asıl farkı yaratan ne? Bence biraz düşünmeli. Madem bağırsak tedavisi psikiyatrik hastalık iyileştiriyor o zaman ilaç neden kullanıyorsun?

2017'den beri psikiyatrik ilaç kullanırım iyileştiğimi görmedim bir yerden şifa veriyorsa bir yerden mutlaka alıyor.Seni pasif birine çeviriyor.Evde sürekli yatarken yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu farkettim ve şeker diyetine başladım.Yüksek olan şeker değerlerimi düşürdüm ve eskisi gibi sık uyumuyor,mızmızlanmıyor ve depresif değildim ayrıca anksiyete yaşamıyordum.Şimdi sıra bağırsak florasını düzeltmede.Eminim ki bambaşka sağlıklı bir adam olacam.

Beyin hastalığıdır ve dış görünüşe vurur hastalık. 200 metre ilerden anlaşılır

Üst Alt