Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren vb. hastalığı olanlar evlenebilir mi?

@osmangazi,

Adem babamızla Havva annemizin cennetten kovulmasına sebep olan şeytan Kuran da cin süresi var

@Elijah,
Psikiyatrik hastalıklar 1. Şizofreni... 2. Psikoz... Başka psikiyatrik hastalık yok. Psikiyatrik rahatsızlıklar Sadece bunlardır. Evet. Bu ifadeden dolayı Ayrıcalıklı hissedebilir. Aklın neler yapabileceğini bilmiyorsun. Öyle sinsi örer ki ağlarını. Sonra bir bakmışsın ne yapsan da kurtulamıyorsun...

Bir de gerçek psikoz demişsin. Psikoz çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Gerçeği sahtesi mi var?

Son düzenleme:
Dini inancım var, Şeytan'a da inanıyorum inancım gereği ve bu tip rahatsızlıkların günaha düşme konusunda büyük bir zayıflık yarattığına inanıyorum ve tecrübe ediyorum. O kadar.

Benim psikoz esnasında cin sandığım şeylerin bir kısmının İETT otobüsündeki koltuk deseni olduğunu fark ettim. Onu da toparlandıktan sonra o hatta tekrar bindiğimde anladım. Beynin işleyişi ilginç.

Şizofrenide evliliği etkileyen birçok faktör vardır. Bunların başında hastalığın başlama yaşı gelir. Erken dönemde (25 yaş öncesi) başlayan şizofrenilerde evlilik oranı anlamlı derecede düşüktür. Evlenen şizofrenili bireylerin, iletişim isteği yüksek, diğer insanlar için bir şeyler yapmayı seven, sorumluluk sahibi ve değişimlerden daha az korkan kişiler oldukları tespit edilmiştir. Bu kişilerin eşlerinden beklentileri nispeten az olduğundan evliliği yürütmeleri daha kolaydır. Nitekim değişime hazır olmayan, eşlerinden aşırı beklenti içine giren şizofrenili hastalarının evliliği sürdürmede başarısız oldukları görülmüştür.

Prof.Dr. Adnan Çoban

Kaynak: Şizofrenili Hastalar Evlenebilirler Mi?

Ya günümızde sağlıklı bireyler bile evlenmezken, nufus artiş oranı bu kadar düşmüşken
Biz Şizofrenlerin evlenmesi ne demektir yahu
Genetik geçişli bi hastalık
Evlenmenin hayali güzel evet güzel bi eş tatlı çocuklar falan ama sadece hayal

Sırf seks yapabilmek için evlenmeyin Gözünüzde bu kadar büyütmeyin
Evliligin İlk zamanları güzel olabilir ama bu güzellik çoğu şizofren için kalıcı değil

Kendi kendimize yetelim önce.

Üst Alt