Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren vb. hastalığı olanlar evlenebilir mi?

@osmangazi,

Şeytan falan yok, doktorunuzu değiştirin. Şeytan bana neden bir şey yapamıyor ?
Şeytan ifadesini kullanan doktorun size hiç bir faydası olmaz.

@Polmiks,

Videonun dakika 16.48 izlediniz mi? Bu profesör 40 yıllık psikiyatrist. Üsküdar üniversitesi kurucu rektörü. Özel bir hastanenin npistanbul başhekimi ve yönetim kurulu başkanı. Türkiye'ye nöropsikiyatri alanında ilkleri yapan bir adam.

@osmangazi,

Evlenecekseniz evlenmeyin.
(Ha ha ha herkesin kendi görüşü diyelim)
EVLENMEDE ZORLAMA YOKTUR.

Bu kalitedeki bir insanı nasıl eleştirebiliyorsunuz anlamıyorum.

@osmangazi,

Çok basit: Kanser olan birine "şeytan koydu" demek ne kadar aptalcaysa, psikiyatrik hastalığı olan birine de "şeytan işi" demek o kadar aptalca. İş şeytana kaldıysa profesöre gerek yok, camide bu işi yapacak yüz bin hoca var; cin, şeytan, melek her şey var onlarda....

Ben antinatalistim. İyi bir genetiğiniz yoksa eğer bence çocuk yapılmamalı evlenip, o çocuğa da bu acıyı yaşatmaya hiç gerek yok.

Şeytan sadece vesvese verir ,başka bir gücü yoktur inancıma göre. Bu vesveselere karşılık bizim davranışlarımız , düşünce ve duygularımızda bozulma olur veya olmaz.

Size kötü şeyler yapmanızı isteyen iç sesinize, düşüncelerinize siz ne isim veriyorsunuz?

Beyin kimyası, genetik, geçirilen travmalar bunlar hastalığa işaret ama söylediklerimin aksine işaret değil. Bunları herkes kabul ediyor. Anksiyolitik, obsesif, psikotik, depresif düşünceleri aklınıza getiren mekanizmaya ne ad veriyorsunuz?

beyin kimyasının bozulması. Her şey beyin kimyası. Düşünce dediğin şey de kimya. Gülmene, ağlamana üzüntülü hissetmene, mutlu hissetmene, çaresiz ya da umutlu hissetmene neden olan şey beynindeki kimya. İlaçlarla bunların tümünün manipüle edilebiliyor olması da bu kimyadan zaten. Ruh yoktur yani. Şeytan vs. zaten yoktur. Bundan dolayı, gün gelecek, ilaçlarla aslında "bok içinde yüzerken" mutlu mesut yaşayacak insanlık.

sohbetten anladığım kadarıyla şeytanı anti psikotik ilaçlar durduruyor mu ?

@osmangazi,

konunun başlığını bu sohbetle sabote ediyorum ama son bir şey diyim hocam, o zaman 8 9 yaşından itibaren her çocuğa antipsikotik ilaç verilmeye başlansın ve şeytan kimsenin aklına girmesin giremesin. tüm dünya mutlu mesut birazda uykulu yaşayalım.

ben inançlı birisiyim. kendimce tecrübelerim var.. ama 15 yılda çok fazlada hasta insanla tanıştım. yetişme tarzı sosyoekonomik düzeyi genetik faktör veya tramvalardan kaynaklı beyinde gelişen olumsuzluklar maalesef kişileri hasta ediyor. her olumsuz şeyi şeytana yüklemeyelim dönüp nefislerimize bakalım derim.

Psikoz hastasıyım çevrem evlilik için teşvik ediyor ancak ben çocuğa benimle hastalığımın geçmesini istemiyorum belkide evliliği çocuksuz devam ettireceğim bir evlilik kurarım bu ülkede yan etkili ilaç dayatmaları bitmez ne üretiyorlar yan etkisiz ilaç ne araştırıyorlar tüm para uçuk planlara harcanıyor silaha yatırılıyor para ve futbola yatırılıyor peki ne yapılması lazım 1 psikoz şizofreni gibi kronik hastalıklar ın yan etkisiz ilacı bulunmalı bunun için laboratuar kurulmalı bu hastalıkların sebebi bilinmeli ve tesirli yan etkisiz ilaçlar üretilmeli fabrikaları kurulmalı. Ben bakıyorum da liderler para içinde yüzüyor padişah lık krallık bitmemiş devam ediyor işin dehşet yönü hastalar halsiz haklarıyla uğraşamıyor hem hastalar belki yakınları çimlere şikayet eder bu durumlar ı . E şimdi kaldı ki evlilik için iş lazım para lazım benim hafızam bile gitti gelin hafızayı bitiriyor bende şansa bak ki tek bende yan etkiler var forumda kimse şikayet etmiyor buda durumumu tek leştiriyor ediyorum etmiyorum kurtulamıyorum neyse içimi döktüm

@OturanBoğa,

İnşallah öyle bir şey olur da bana sorarsanız mümkün değil. Bu işin ilaçlarla olmayacağı çoktan kanıtlandı. Envai çeşit psikiyatrik ilaç var ve bunlar hastayı uyuşturmaktan başka bir işe yaramıyorlar bana göre...

Evet bu doktor böyle saçma sapan metafizik konulara bazan giriyor ama psikiyatrik bir hastalıktan bahsederken dinleyince olaylara çok hâkim olduğunu görürsünüz. Adam hiç takılmadan ne eksik ne de fazla konuşarak hastalıkları tanımlıyor. Konuşurken takılmıyor falan. Çok şaşırtıcı gelmişti bana...

Moderatör tarafında düzenlendi:
@gannicus,

Kanıtlanan şey psikiyatri ilaçları olmadan insanların hayatta kalıp yaşamını sürdüremeyeceği. Hastaların %95'i ilaçlar sayesinde toparlıyor. %5 ise çok ağır hastalığa sahip ve tedavileri daha zor. Ama onlar için de daha iyi ilaç çıkana dek en iyisi var olan ilaçlar

@OturanBoğa,
Kim bilir kaç hasta da ilaç almadan yaşıyor? Mesela ben. İlaçların uyuşturmaktan başka bir etkisini görmedim. Ha kullanıp işine yarayan da kullansın tâbi de yüzde 95 bana çok abartı geldi...

Konuyu baltalama gibi olacak ama söylemeden edemeyeceğim.
Az önce doktorun videosunu izledim ve maymunların genlerinde olmadığı için ne kadar ders verirsen ver dil öğrenemezler dedi. Aklıma işaret diliyle iletişim kuran goril koko geldi.
Bazıları bu gorilin internette gördüğünüz altyazılı videolarında komplike dialoglara girişemediği ama en azından temel ihtiyaçları için hareketleri doğru kullandığını söylüyorlar.
Hiç iletişim kurmayı öğrenmemiş olsa bile ihtiyaçlarını gidermek için dikkat çekmeyi öğrenebilmiş.

@osmangazi,

bu işin kalitesi yok. pskiyatri hastasına sözde dini öğeler içeren cümleler kuruyorsa o kişi görevini yapmıyordur. Şeytan,cin ne alakası var ? Bu gün şeytan diyen yarın cin der.
dini öğeler kullanarak

Sizin şeytan neden bana vesvese veremiyor ? Düşüncelerinizi şeytanın üstüne yıkmayın çünkü öyle bir varlık yok size hükmü de yok. DR işin içinden çıkamayınca yada tarikat mensubu falansa şeytan der geçer.

@osmangazi,

İnançlı iseniz bunun tek sorumlusu vardır. O da Allah . Şeytanı yaradan da o. Seni bu hâlde yaratan da. Senin bu şekil Bir kaderle yaşayacağını, bu kadar Zorluk çekeceğini bilen de ve buna müdahil olmayan da o...
Ben inanıyorum. Keşke inanmasam. O Zaman her şey daha kolay olurdu. Ama bana mantığı da o vermiş. Tüm bunların Kendi kendine olacağına inanmıyorum...
Ha şimdi standart tipler e ama hayat sınav diyecekler de. Kardeşim adama integral sormuş. Sana kerat cetveli. Sinavsa bile hiç de adil olmayan bir sınav!!! Öyle sınav mı olur?

@gannicus, inanmayınca da kolay değil. Elimin altında suçlayabileceğim şeytan gibi günah keçimin olmasını niye istemeyeyim enayimiyim ben.

@BayKukla,
Bu goril bana bizim mahalledeki kediyi hatırlattı. Bu ne zaman beni görse miyavlayarak yanıma gelir. Kendini bir güzel sevdirir. Bu arada tüylerini üzerime sürer. Kışın hep burnunda sümük olduğu için sümüklü diyorum ona. Gerçi sumugun fethullahi çağrıştırdığıni fark ettikten sonra ismini değiştirmeye çalıştım ama Yeni isim bulamadim. O da Kendini sevdirmeyi de temizletmeyi de biliyor...

Aynen. Güzel oluyor. Ateistlik zor zenaat... 😀

Kardeşim ilaç almadan hayatın aksamıyorsa zaten hasta değilsindir..

Kardeşim ilaç almadan hayatın aksamıyorsa zaten hasta değilsindir..
Dünyanın en saçma sözü...

Şimdi bu sizden sonra ilaç kullanan bir kısım arkadaş da kendini ayrıcalıklı görebilir. Aman öyle bir hataya düşmeyin. Her akıl hastası ilaç kullanmaz...

Üst Alt