Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

oranı heyet verir nerden çıkarıyosun onuda muayene oldum ilk sora heyete cıktım oranı 1 2 hafta içerisinde öğrenicem arkadasın dediği gibi

Heyet hiçbir zaman oran vermez ... Oranı verecek olan gittiğin doktordur.. Yönetmelik ve işleyiş bu şekilde.. Heyette şu olabilir ; Diyelim ki tüm rapor oranın % 56.. değişik branşlardan oran almışsın.. Orada heyetteki herhangi bir doktor verilen oranı az ya da çok bulup itiraz edebilir,bunun sonucunda da ilgili branş doktoruna tekrar gitmen gerektiği söylenir ,emin olmak için.. Yoksa heyet sen % 56 aldın,yok ben beğenmedim % 34 yaptım diyemez.. Ya da heyetin önüne gittiğin zaman o anda karar verilip de oranlar yazılamaz.. Eğer böyle yapıyorlarsa yanlış yapıyorlar bilgine...

kardeşim çok fazla itiraz etme. neye itiraz ediyorsun niçin ediyorsun bilmem ama itiraz etme süreçi sınırlıdır. en sonunda seni hakem heyetine sevk ederler oldan sonra itiraz bile edemezsin...

Atipik psikoz nedir?

arkadaslar 23 gün hastanede yattım atipik psikoz tanısı koydular ilaçlarla çalısamaz haldeyim uyku yapıyor bende kaçta kaç oran verirler bana 6 kasımda heyet günüm var karamsarım

lütfen yardım acil cevap

ATipik Psikoz (F28-F29) içerir.
Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80

peki kelebek;raporu heyet verir dimi muayeneye cıktığın doktorlar verir diyorlar onlar oran vermediki bana oranı heyet verir diye biliyorum

Heyet oran vermez diye biliyorum ben de. Rahatsızlığınla hangi bölüm ilgileniyor ise o doktor verir. Belki tedavi ile düzelen demiştir tanı olarak.

ama ben muayene olduğumda psikiyatri doktoru hiç soru sormadan ruh ve sinir hast. hastanesine sevketti beni orada girdim heyete ayrıca tam teşekküllü devlet hastanesindede gireceğim söylendi bana kasımda devlet hastanesinde gireceğim heyete epikrizinle ilaç raporunla gel dediler bana lütfen cevap kelebek

epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünüm:eek:lağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi.şimdi sorum size arkadaslar bana kaçta kaç oranında rapor verirler tahmini??

valla durumun yazdığın gibiyse oranında yüksek olur heralde :)

tam teşekküllü devlet hastanesinde heyetin oran verme yetkisi var dimi?

Arkadaşım 6 ayda bir başvuru yapılıyor. Ilcendeki devlet hastanesine baş vuruyor ve hicbirine para odemiyorsun kesin.

acilll

kasımda heyete gireceğim ama iş yerinde çalısıyorum acaba işimi bıraksammı kulama sesler geliyor çalısırken sora bana demesinler bu sağlam çalısabiliyor diye bıraksammı kasımda işimi acaba

Merhaba,
işi bırakmana gerek yok ve sen ne için heyete giriyosun.Endişelenme bunlar söz konusu bile olamaz rahat ol
İyi günler...

egos45;
Biraz daha açık yazsan sorununu daha iyi olacak.Örneğin neden giriyorsun heyete.? çalıştığını neden saklama gereği duyyorsun.?Heyete girmekte ki amacın ne.? Bir mahsuru yoksa açık yaz ki arkadaşlarda sana doğru cvp verebilsinler

neden heyete giriyorum hastanede yattım 23 gün ruh sağlığım bozuk psikotik bozukluk var yani anlarsınız epikriz raporumdan neden girdiğimi epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi

egos45 Almayı düşündüğün Heyet Raporunu NE YAPMAK İÇİN istiyorsun. Yani o Sağlık Kurulu Raporunu nerede kullanacaksın ????

benim ilk raporum ozamanalar elimde ne ilaç raporu ne epikrizim nede hastanede yatmıştım girdim depresyon 0 yazmışlar şimdi devlet hastanesinde heyete gireceğim devlet hastanesinde alacağın rapor geçersiz olacak dediler seni hakem hastaneye sevkedeceğiz dediler bana ya devlette 45 yada 80 alırsam ya hakem hastanede vermezlerse bana oran kafam karışık moralim bozuk ya

arkadaşlar ailem tam anlamıyla ne olduğunu bilmiyor hastalığımın en iyi ben biliyorum o yüzden kendim gitsem heyete olurmu

???????

benimde atipik psikoz kasımda heyete gireceğim

banada % 40 verirlermi acaba

epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi.şimdi sorum size arkadaslar bana kaçta kaç oranında rapor verirler tahmini??

oturanboğa abi cevaplarsan sevinirim

egos45;
Büyük ihtimalle şizofreniden alırsın ve bu rapor yüzde 80 olur kardeşim.

Peki bu Ekipriz raporunun nesini soruyorsunuz? :confused:

NOT : Ekipriz raporunun nesini soruyorsunuz derken;

Hani sadece Ekipriz raporunu yazmışsınız ama soruyu yöneltmemişsiniz. O yüzden neyi merak ediyorsunuz anlamında sordum.
Ki ona göre cevabımı vereyim.

nihayet plumeria bu epikrizin nesinimi soruyorum çünkü kasımda heyete gireceğim hayat mayat meselesi intihar eşiğin e geldim işyerlerinde calısıyorum bu epikrize göre kaç alırım oran ben veya ne karar verirler bana şizofrenmi derler biri öle dedi gerci atipik psikoz tanısı konmustu hastanede yatarken

pardon işyerlerinde calısamıyorum beceri yok üzerimde durgunluk var herkes capcanlı ben ruh gibiyim sakin yapım var durgun

A- Zekâ İşlev bozuklukları Özür Oranı
1-Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80) 25
2-Hafif (IQ: 50-69) 50
3-Orta (IQ: 35-49) 70
4-Ağır (IQ: 20-34) 90
5-Çok ağır (IQ: 20’nin altında) 100
Erken çocukluk döneminde (0-6 yaş) bilişsel işlevler, IQ puanı ile değil, etkinlik ve katılım zorlukları
ve kısıtlılıklarının düzeyleri ilgili uzmanlar tarafından, öncelikle aile ve çocuğun katılımı ile klinik
değerlendirme yapılarak değerlendirilir. Uzmanın çocuğu, ailesi ve yaşadığı ortam ile birlikte ele
alarak yapacağı “aile merkezli işlevsel değerlendirme” ayrıntılı teşhis ve sınıflandırma için esastır.
Klinik değerlendirmenin güvenilirliği ve geçerliliğinin sağlanması için ek olarak standart testlerin
bilişsel bölümleri kullanılır. Kullanılabilecek değerlendirme araçları bilimsel yazında yer alan,
güvenirlik, geçerlilik ve norm çalışması yeterli olan ve işlevsel yetileri değerlendiren araçlar
olmalıdır3
. Bu testlerin yukarıda belirtilen IQ puanına eşdeğer puan aralıklarında Özür Oranı verilir.
Ortalama puanları 100, 1 Standart Sapması 15 olan testlerde -2SD 70 puan altı ya da 3.persantil altı
ile eş değerdir.
Bilişsel alanlarda kaybı olan çocuklarda teşhis bölümüne işlev kaybının düzeyini açıklayan klinik
değerlendirme bulgularının da yazılması gerekir. Bu yaş grubunda “zeka geriliği” tanısı/terimi
kullanılmaz; “BİLİŞSEL GELİŞİMDE GECİKME” tanısı/terimi kullanılır.
B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik
depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80
C- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)

plumeria yani o epikrize bakaraktan kaç verirler diyorum o epikrize bakaraktan ne değerlendirilir senin tahminince oranı ne olur lütfen cevap

yani heyet ne karar verir epikrizime gül???

plumeria yazacakmısınız :)

epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi.

Arkadaşlar işyerlerinde calısamıyorum ben durgunluk var beceri çok az araba motor felan kulanamıom becerim yok günlük yaşamım sıkıntılı geciyor

bilgin kişiler cevaplasın lütfen

kasımda heyete girecem ne karar çıkar bana sizce

bizim değerlendirmemiz geçerli olmaz bununla birlikte senin raporun tutarsızlık gösteriyor. rapor gerçekten böyleyse hiç gösterme derim..
buarada pm göndermişsiniz ama ben size gönderemiyorum ayarlarınızı kontrol edin.

zaferim banamı dedin bunu gecersizlik gösteriyor diye

evet size dedim. raporunuz tutarsız görünüyor.

çoğu kişi % 80 alırsın dedi sen gecersiz dion ne alaka göstermicekmişim epikrizi ulan nasıl örenecekler hastalımı ozaman alemsin

tutarsız ne hastalığım var kardeşim işte oranmı vermezler diosun

ben sana oran vermezler dedimmi muhtemel 80 verirler onu da söyleyim ama raporun saçma kardeşim hemde saçma sapan.

napayım kardeşim öle yazmışlar yazarken doktorlar anlar onu ya okurken

Üst Alt