Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları EKPPS'ye hangi katogoride giriyor?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
% 80 kronik şizofrenim EKPPS ye girdim engel grubum tanımlamayan ruhsal duygusal katogorisinden girdim
aile ve sosyal politilar bakanlıgından aldıgım engel grubu kagıdımda da ruhsal duygusal yazıyor
burada forumda bazı şizofren hastalar zihinsel grubundan sınava girdiklerini yazıyorlar
hangisi doğru şizofren hastalar zihinseldenmi girmeliydi sınava yoksa ruhsal duygusaldanmı hangisi doğru
yapılan yanlıslıklardan ösym mi sorumlu adaymı sorumlu zihinselin soruları daha kolaydı benide zihinsel yazmislardi ben erken uyandim aile sosyal politikalar bakanlıgının verdigi kagıtda ruhsal duygusal yaziyordu ösym basvurdum engel grubumu zihinsel den tanımlamayan ruhsal duygusala çevirdim

Zıhınselın soruları hıcde kolay degıldı genelden gırsem daha cok yapardım

Hacım zıhınselı ole bı zorlastırmıslarkı bazen keske su yanlıslık yapılmasaydı dıyorum 2012 zıhınselı gözu kapalı yaparsın bunu kan ter ıcınde yaptım genelden bı farkı yoktu soruları görsen hak verırdın matematıkte 3 geometrı bı yuvarlak soru vardı tarıhte ıslamıyetten sonrakı turk tarıhınde dın ıslerıne bakan kım onun adını sormuslar sence kolaymı neysekı 12 mat yaptım turkce fıyasko genel kulturden 2 bos var hakkımzda hayırlısı

benim konuma ulaşabilirmisin veya bilidiğin bişey varmı tşk

benim rapor % 80 kronik şizofren ben ik defa ösym nin düzenledigi bir sınava girdim meslek lisesi mezunuyum ösym ilk kez sayfa açtirmam için engel katorini aile sosyal politikalar bakanlıgı belirlesin dediler gitttim oradan bir kagıt verdiler engelim tanımlamayan ruhsal duygusal yazıyordu sonra ösym basvuru merkezine gittim oradaki adam engel sınıfıma zihinsel girmiş bunu eve gelip internete girip ösym sayfamı açtıgımda gçrdum sonra ösym yi aradım durumu anlattım onlarda bir dilekçe ve diger evraklarla (raporum aile sosyal bak aldıgım engel katagori kagıdım) bu evraklarla ösym merkeze göturup dilekçeyle başvurdum aradan 10 gun geçti internet sayfamdaki engel grubum zihinsel den tanımlamayan ruhsal duygusala çevrildi ..
buradaki konu ösym basvurusu sırasında engellilerin durumunu bilmeyen bilgisiz görevlilerin engel sınıflarını yanlış girmeleri bir şizofreni zihinsel girerlerse yarın birgun bu yanlışlık farkedilir ve atamanız yapılmaz zihinselin soruları daha kolay zihinselden girelim demekle olmaz bu yanlışlık farkedilmezmi ataman yapılmaz yapılsa dahi memurlugun yanar öyle bir şey olmaz.
ösym basvuru sırasında yapılan yanlışlıklardan dolayı aday sorumludur diye madde var ve altına imza atıyor gerçi zihinsel veya ruhsal hastanın imzası ne kadar geçerlidir oda tartışılır

kunta zihinselden ruhsal duygusala nasıl çevirdin başvuru bürosunamı gittin yoksa ankaraya postaladınmı evrakları

Ekpss sinav basvurusu

Arkadaslar dun itibariyle basvurumu tamamladim sizofreni yuzde 45 oraninda raporum var ve zihinselden girceksin dediler bu durum dogru mudur raporum 2013 zihinsel ruhsal duygusal isaretli

kulavuzda yazıyor şizofreni genelden girmesi lazım

raporda yazan özür gurubun önemli degil kulavuz diyor tanı esas alınacak

Ekpss zihinsel sorunu

Arkadaslar ekpss basvurum sirasinda sizofreni ile basvurdum raporum 2013 yilina ait zihinsel ruhsal duygusal isaretli.memur genel dedi yanliz okuldaki memur zihinselden girceksin diyip o sekilde islem yapti doktorumda sizofreni hastaligi zihinseldir dedi doktorum psikiyatri profesörü.bos bos yorum yapacak olan yazmasin.bilenler lütfen aydinlatsin parayi yatirmadim ne olacak bu sorun moderatorler yardimci olsun bir sürü bu olaydan etkilenen insan var

must_rock
KARDEŞ BENİM HASTALIĞIMDA ŞİZOFRENİ..RAPORUMDA ZİHİNSEL İŞARETLİ..BENİ DE ZİHİNSEL İŞARETLEDİLER EKPSS DE..

Zihinsel değil mental retardasyon zihinsel olur raporda siz ruhsal ve duygusalsınız hatalı işlem

Şizofreni hastalarının raporlarında neden ZİHİNSEL ENGELLİ kısmı işaretlidir?

Genel olarak şizofreni hastalarının raporlarında
RUHSAL ve DUYGUSAL engelli işaretli iken,

NEDEN
ZİHİNSEL ENGELLİ kısmı şaretlidir.

Hal böyle iken EKPSS SINAVINDA
Şizofreni hastaları NEDEN
GENEL ENGELLİ kategorisinden
Sınava girmektedir??

Merhaba,

Benim hastalığım da paronoid şizofreni.
Benim sağlık kurulu raporumda ruhsal ve duygusal işaretli DEĞİL.
Benim sağlık kurulu raporumda zihinsel işaretli.

zihinsel işaretli olması önemli degil kulavuzda yazıyor kimlerin zihinselden girecegi önemli olan tanı teşşiz yani şizofreni genelden girecek

paranoya

Yanlışlıkla zihinsel olarak kayıt edilenlerin sonucu ne olacak bilginiz var mı?

Şizofreni hastası olup geçmiş sınavlarda
GENEL ENGELLİ kategorisinden sınava girip
Ataması yapılıp memur olan arkadaşlar varmı??

Aydın yavuz ve paranoya kızmayın kırılmayın ama gına geldı şu açtıgınız konudan ,burda benım gıbı kaç kişi var zıhınselden gırmeyen ama mıllet işine bakıyor sız harbıden ıkınızde zıhınselden gırmelısınız .imkanım olsa sızı zıhınselden sokmak ısterdım bu sınava ve geçecegınızıde sanmıyorum....:)

AYDINYAVUZ

hayır raporum yeni..2013 yılına ait..sizin anlayamadığınız şey şu...şizofrenide devlet hastanesi sağlık kurulu raporu verirken ruhsal duygusal işaretlemiyor,çünkü şizofreni depresyon,panik atak veya okb gibi ruhsal duygsal bir durum değil.Şizofreni beyin ile ilgili bir hastalık.Yani zihinsel bir durum..ha bu durumda, ösym mental reterdayson dışındaki durumları zihinsel kabul etmiyor olabilir bu tamamen sınavla ilgili bir durum.Eee tıp litaretürü sırf ekpss için şizofreniyi zihinselden çıkarıp ruhsal duygusala sokacak halleri yok.Dünyada şizofreni zihinsel bir hastalık kabul ediliyor.Türkiyede de böyle..Umarım açıklayıcı olmuştur

hakan 26 ya ek olarak tum psıkıyatrık hastalıklar aynı zamanda zıhınseldır.kaç kez anlattım anlamadılar...bunlarda çeşitlı şüpheler vesveseler ,şiddet eyılımlerı ,gelgıt düşünceler,unutkanlık ,vsvs bulunabılır.bunların hepsı zıhınde yanı kafada olan şeylerdır.sadece sorun şurda zıhınsel engellı deyınce bu kelımeyı kapsayan herkesı gerızekalı sanıyor bu arkadaşlar....aydın yavuz ben doktor olsam sana zıhınsel rapor verırdım .çunku amma uzattın kardeşim.işinıze bakın sınava çalışın.tek senmısın bu durumda veren doktor ,alan ösym haksızlık dıyorsun.bu ülkede beledıyeye işe gırenlerın yuzde 80 i torpıllı hemde bır kaç yıldır deyıl yuz yıldır böyle ,sen burda engellılerde haksızlık oluyor dıyorsun ,burda sınav var sonuçta ortada burda bınde bır tane çıkar sahte torpıl vs .onuda rabbım göruyor.ayrıca engellılere layık görülen sınavla olsa bıle hızmetlılık .hızmetlının yaptıgı işi ise normalıne yaptıramıyorlar ,sınavdan sonra asıl kazanırsan adaletı ara bakalım burda kılavyede coşuyorsun.bırak kardeşim .haksızlık yeterınce engellının işe alınmaması bunu çogaltmaya ve dırek memurluk verılmesıne amırınden memurundan ıkıncı sınıf vatandaş muamelesı görmemesıne bunlara çalış.burda insanları boş şeylerle tekrar tekrar meşgul etme .sakında kızma gerçek bu....

bizde şizofreniyiz şizofreninin zihinselle alakası yok googleye yazın ordada yazıyor yıllarım geçti şizofreni araştırmam şizofreninin zekayla hiç bi ilgisi yok zihinselden girmek için zihinselle alakalı diyorsunuz bu bu kadar basit sorular kolay çünkü
deve kuşuna sormuşlar şu yükü kaldır demişler demiş ben kuşum o zaman uç demişler demiş ben deveyim herkez işine geldigi gibi

Şizofreni ile zekanın herhangi bir bağlantısı yoktur. her zeka düzeyinde kişi şizofren olabilir ve şizofreni zekayı etkilemez. Akıl Oyunları filmi güzel bir örnektir. Dünyanın en parlak zekalarından biri olarak kabul edilebiliecek J. Nash in gerçek hikayesini anlatır.

Şizofreni hastalığının zekayla ilişkisi var mıdır?
Halk arasında zeki insanlarda ruhsal rahatsızlık olmayacağı yönünde bir yargı vardır. Şizofreni hastalığıyla zeka geriliği arasında bir ilişki yoktur. Ancak kişide hastalığın etkisiyle olaylara bakış ve yorum değişir. Zekada bir kayıpsa söz konusu değildir.
Yrd. Doç. Dr. Fuat BEŞKARDEŞ

her hocanın yazdıgı dogrumu yanı? yada şizofreni zihinle alakalı deyılse kalplemı alakalı...:?zıhın deyınce sadece zeka mı aklınıza gelır ?zıhınsel deyınce gerız ekalı aklınıza geldyı gıbı ...paranoya sende haklsıın ...kaç kez anlattım anlamadınız nıye ugraşıyorumkı sende haklısın....

pasinli sende zihinselden girip atandın kendini haklı çıkarmaya çalışıyon

ruhsal duygusal şizofreni bu kadar basit kulavuzda dahi yazıyor

paranoya zıhınselden gırseydım.burada sıze tek kelıme yazmazdım işime bakardım.atanmışım sonuçta nıye kımseyle muattap olayımkı .burdayım çunku bır çok kişi bana bılgılerıyle yardımcı oldu bende bır çoguna yardımcı olmak ıstıyorum..sonra haklılıgımı sana çıkarsam ne olucak .sana dıyorum boş işlerle koşturmayın.sorunlarımız başka mesela ben atandım hızmetlı olarak çalışma koşullarımız çok kötü. alınan engellı dırek memur olmalı bunun için ugraşmalıyız.sonra ssk gunlerımızı sayıyorlar ama onca yılları olan ınsanlara derece kademe vermıyorlar yıllık ızın vermıyorlar.atanan engellı sayısı çok az .yıllarca engellı kadrosunda çalıştırıp emeklı olma zamanı gelınce dur bakalım sen engellımısın dıye yenıden hastaneye sevk edıyorlar...çalıştıgımz kurumlarda ıkıncı sınıf ınsan durumunda kalıyoruz..yanı çok fazla sorun var onlarla ugraşalım ıkıde bır bu konuyu açıyonuz bunu öncekı sınavlardada açtılar sorun çözülmüyor boşuna ugraşmayın dıyorum.şimdi açılan sayı 3000 deyılde 15 000 olsa sende atanmıştın belkıde paranoya devlette engellı ekısıyı var ama almıyor .bunlar için mücaadele edın edelım amaç bu anla artık...

paranoya

ben şizofreni hastaları zeka geriliği taşıyor demedim ki.Şizofreni zihinsel bir hastalıktır dedim.Halen de aynı şeyi söylüyorum.Bunu ben değil tıp söylüyor.Şizofreni zihinsel bir hastalıktır,beyin kimyasıyla ilgili.Sevgili paranoya,bende şizofreni hastasıyım.Senin kadar iyi biliyorum bu hastalığı.Yeteri kadar tımarhanede yattım :)

Bipolar bozuklukta zihinsel(?)bende kafa mafa kalmadı bu hastalıkla bildiklerimin çoğunu unuttum tekrar edince hatırlıyorum ama yine çok tez unutuyorum. Bi çok şey araştırıyorum tekrar okuduğum şeyleri okuduğunu geç idrak ediyorum. Konsantre olamiyorum dikkat dağınıklığı hat safada,beynim monoton halde hızlı düşünemiyorum ağır çekimde adeta,başındaki donuklukta sanki beynim buzdolabına konup dondurulmuş kısmen pasifize edilmiş gibi tabi bi ölçüde.
( üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım bu illet yüzünden.)
Şizofreni ve Bipolar olan(teşhisin tan adını unuttum ikisi bir var ) bi tanıdığım var durumu çok kötü okuduğunu anlamadığım oluyor diyorum olur o kadar diyor alışmış duruma demek ki gerisini siz düşünün. En son Ekt ye girdi bol bol o dönem kendine geldi ondan önce hastanede yatışı çok olmuş.

Konu: Mr şart tabi Ekpss de.
Not: Genelden gidiyorum sınava...

Üst Alt