Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şizoaffektif bozukluk tedavisi ömür boyu mu sürer?
Şizoaffektif geçici bir tanım hatta bazı yerlerde böyle bir hastalığın olmadığı , bipolar ve şizofrenin tanınmayan kısmı olduğu söyleniyor. Yani ya bipolar ya da şizofren denileceksin.
Schizoaffective disorder unifies schizophrenia and bipolar, blurring the zones of rarity between them and suggesting that schizoaffective disorder is not a separate, 'bona-fide' disease. Patients diagnosed with schizoaffective disorder likely suffer from a psychotic mood disorder. The diagnosis...
Yaklaşık 2 yıl sürer diyebiliirim tedaviye yanıt veren bünyede süreç içerisinde ilaç dozu azaltılarak ve uygun ilaçlar ekle çıkar yapılarak; ilk başlardaki sürekli uyku hâli aşırı uyuma,sersemlik uyuşukluk ve depresyondan(antidepresan yazılmayan mani atağı sonrası depresyon) kurtulmuş olursunuz.
Demek istediğim tedavinin başlarındaki gibi aşırı dayanılmaz ilaç yan etkileri olmaz ilerleyen safhalarda hem kullanılan ilaçlara bünye alışmış olur. Ömürlük olan genelde koruyucu tedavi kısmıdır Abilify gibi dopamin dengeleyicilerdir.
Bir tanıdığım Şizoaffektif Bozuklu tanısı ile 2015 yılında yattığım hastanede tedavi görüyordu ve doktor kararı ile EKT olup kendini spora vererek belirli bir süre sonra iyileşme tablosu sonucunda sadece abilify kullanmış sonra doktor riyasetinde en son görüştüğümde son haliyle hiç ilaç kullanmamak üzere aşmış hastalığı yalnız kendimi saldığımda spora ara verdiğimde depresif durumlar yaşıyorum diyor depresyon kaçınılmaz gerçek biraz.
Yalnız bazı doktorlar ağır ilaçları bir ömrü kullandırmaya çalışıyor hastayı iyi görünce ilaç dozaj düzenlemesi yapayım demiyorlar; işin kolayına kaçıyorlar burada doktor seçimi olarak rol biraz da size düşüyor.
İlaç tedavisi yanı sıra, psikoterapi niteliğinde etkinlikler arkadaş ortamı, bir işle uğraş meşgale elzemdir.
Şizoaffektif bozukluk için 20mg rexapin, 600mg cedrina, 400mg solian, 1000mg depakin, xeplion 150mg kullanıyorum.
Gut için urikoliz, hiperlipidemi için fepatil kullanıyorum.
İçim dışım hap oldu. Çok şükür en azından tedavisi var. İyileşme hayaliyle bir gün bu dozlar azalacağı ümidiyle yaşıyorum.
Çok hareketsizim. Artık sabah erken kalkıp koşuya başlayacağım.
Karaciğer değerlerim yüksek çıktı. Haftaya kontrolüm var bakalım dahiliye uzmanı ne diyecek.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.