İnsanda nefs denenen bir özellik var. Şuraya yazılan şeyler bile bunun kanıtı. Kiminiz genç tecrübesiz olduğu için böyle konuşuyor ( bende gençken böyleydim.) ama insan neyi kınar,neyi ayıplarsa onla sınanıyor bunu unutmayın. Başıma çok geldi. Çevremde de çok gördüm.Artık Bir şey diyesim gelse bile, sen önce kendine bak, sen tam mısın da, başkasını yargılıyorsun diyip, susuyorum. Aklı başında insan gerçekten öğrenmek için araştırırsa iman eder. Kafanıza takılan soruları Google'a bile yazsanız, sizi tatmin edecek bir çok cevap bulursunuz. Ama işte insan ömrünün 20 yılını dizi,film,maç izlemeye ayırırken üşenmezde, 20 saatini gerçekleri öğrenmek için ayırmak zor gelir. Çünkü dünya hayatı çekici geliyor. Ama 1 saniye durup düşünürseniz. O size çok uzak gelen ölüm,1 saniye ötenizde. Teneffüs zili çaldığında sınav biter . Kendinizi dürüst olun Yeter. Ama gerçekten dürüst olun. Her şeye bir bahane uyduruyorsanız, bilin ki dürüst değilsiniz. İnsanın sermayesi olan bu bedeni,bu aklı, dünyadan zevk aldığınız melekleri, size veren Allah, bizden bunun karşılığında sadece, onu tanımanızı,ona kulluk etmemizi, iyi insan olmanızı istiyor. Zorlamıyor da, seçimide bize
bırakmış. Geçici görmediğimiz bu hayat, hepimiz biliyoruz ki geçici. Dönüp mezarlıklara bakın, toprağın altında mı daha çok insan var, üzerinde mi?