Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sistemden engelli raporumu sildirebilir miyim?

@gannicus,

Ben 5 tane prof dolaştım brakardi için tilt testinde 13.cu dakika nabız 40 tansiyon 3e5 olarak bayıldım kalp pili dediler, birkaçı senin sansizligin hem nabız hem nabzın aynı anda düşüyor dediler,ablasyon oldum kısmen önceye göre iyiyim ancak yine uzun süre ayakta kalmak ağır çalışmada baygınlık geliyor,pil takanlarla konuştum çoğu memnun değil bazısı hiç farketmedi dedi o yüzden bende takmak istemiyorum çünkü bir kolumu kullanamayacagim şimdi emekli olamama durumum çıktı 2 gündür ne uyuyabiliyorum ne de yediğim içtiğim den birşey anlıyorum resmen depresyona girdim 200 gün kala emekli olamama tehlikesi çıktı ben artık bedensel calisamiyorum

Hastalığın sgk listesindeyse normalde sonraki kurul aşaması onay makamı olmalı son kararı verme.gibi bir misyon yüklendiğinde engellinin işi daha zor hale gelmiş oluyor @mehmet-41,

@ozgur3005,

Psokolojini anlayabiliyorum. Çok zor . Senden beterleri var. Adamın 3,5 günü kalmış. O bile olamadı... Lanet olsun!

Bu iş gücü kayıp muhabbeti uydurma. Bir örneğini de arkadaş vermiş. SAKA gibi hakkaten..adamlar Kafa buluyor diyoruz. Anlatamıyoruz. O kanser metastaz yapmış ise zaten kişi en azından yüzde 60 ölü demektir. Bu kişi iyilesse bile aldığı ilaçlardan dolayı asla eskisi gibi olamaz. Ama iş gücü kaybı yokmuş. Maşallah!

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ozgur580607,

Evet silebilirsin. E nabiz da ve edevlette profilimde görünmesin sekmesine tıklamanız yeterli. Bu şekilde kimse engelini göremez

Ha yok o şekilde değil, bir işe girmek için sağlık raporu istenir ise bu rapor engel çıkartır mi

Kardesim yazıyor musun sosyal medya da bir yerlere paylaşıyor musun bu durumu

@santomarine,

KILIÇDAROĞLU na laf atmadan önce 22 yıldır ülkeyi KİMİN YÖNETTİĞİNE BAKIN.

TORUNLARI DA KAÇ YAŞINDA ARAŞTIRIN.....HERŞEYİN SUÇLUSU MUHALEFET DEĞİL BİZZAT VE BİZZAT İKTİDAR.İKTİDAR.İKTİDAR.

@mehmet-41,

Şu kadar oranı olan arkadaşlar var red geldi demişsiniz. Engelli raporundaki oran ile çalışma gücü kayıp oranı farklı şeyler.

Başvuru yapılırken kabul edilen mevcut raporlarda veya sevk edildikten sonra alınan raporlardaki oranlara göre kişi Orta Düzey veya Hafif Düzey olduğunu düşünerek yola çıkarsa sonuç hüsran olabiliyor.

Aşağıda yönetmelikte ki maddede de gördüğünüz gibi raporlardaki oran SGK Sağlık Kurulu için önemli değil oran yazsada ona göre karar vermem diyor.

(9) Sağlık hizmeti sunucusu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporunda çalışma gücü kaybı veya engel oranı belirtilmiş ise bu oran, Kurum Sağlık Kurulu ve Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarında bağlayıcı değildir.

@hanifeaydin,

Adam yukarda SGK da amcaniz varsa emekli olursunuz demiş bende SGK da müdürlük yaptığı dönemde torununu sigortalı yapan birini örnek verdim.

Ha bu arada haklısın torunu 10 aylıktı yaşı yok yani :)

Ne hükümet ne de muhalefet kimseyi savunmuyorum. Biri mağduriyet yasasını çıkaran taraf digeride yasalar çıkmadan gardini alan taraf.

Bu arada forumda büyük harf kullanılması yasak! Degil mi @OturanBoğa

@santomarine,

Kılıçdaroğlu gibi dünyanın en en namuslu, neredeyse bu ülke için salaklık düzeyde üç beş adamından biri hakkında konuşuyorsunuz, biraz dikkat. Elinizde böyle hassas tartı varsa, Kılıçdaroğlu 1 tartarsa, Erdoğan, şürakası ve dahi akp tayfası bir milyon ton tartar. Onlarla ilgil iolarak da yazın lütfen. Alt alta yüz bin satır yazarım bu 25 yıllık düzene dair!

Ha, bir iddiadır bu "torununu sigortalı yaptı" lafı. Bu yanıyla dillendirilebilir. Onun yanıtı da var:
1- Bebeği sigortalı yapmak yasaldır. Bu düzenlemeyi kim getirmişse ona laf söyleyin
2- Çocuğu sigortalı yapan Kılıçdaroğlu değil çocuğun annesidir.
3- Bildiğim kadarıyla Kılıçdaroğlu bu sigortalılığın iptali için başvuru yapmıştır.

Bunu eklemeyi unutmuşum: Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın arabayla çarparak öldürdüğü kadın olayı var, üstü göz göre göre örtülen! En basit örnek: wikipedia

Hasılı, önce sadece 20 yılda gemicikler alıp on milyarlarca dolar servete sahip olan şürekaya bakın....
Bu iktidarın aldığı her nefes haramken ülke için ahmaklık düzeyinde namuslu bir adama torunu üzerinden bok atmak ayıp.

Konu bambaşka yerlere gitmiş ama ben konuda ki soruya cevap vereyim.
@Ozgur580607
Engelli raporunu sildiremezsin süresi bitse bilr gözükür sistemde.
@fransaa12,
Yanlış bilgi sağlık raporu almak istediğin zaman doktorlar sistemde ki bütün tedavi geçmişini, kullandığın ilaçları ve engelli raporlarına bakabilir ve bakar.

Sen e nabızda bu bilgileri ben izin vermedikçe kimse göremesin diye ayarlarsan doktor neyi gizliyorsun diyecek ve şüphelenecek telefonuna sms gelecek onu söylede bakayım diyecek sende söylemek zorunda kalacaksın o zaman doktor da her şeyi görecek göstermemekte ısrar edersen sağlık raporu alamazsın.

Son düzenleme:
@santomarine,

al sana küçük harf.....bunca yıldır ABO dahil.5510 yasa dahil , engelliler ile ilgili yasalar dahil hayatın her alanında yapılan yolsuzluklar adam kayırmalar , açıktan atamalar , rüşvetler , gemicikler, pudra şekerleri, ve yüzlerce kamuya ait olan fabrikanın hiç parasına satılması ......Kimin döneminde oldu İktidar kimdi ???

@kara duman,

Peki dr gizlenen birseyin giizlendigini nerden bilecek? Kişisel verilerin korunması diye birsey var. Kişi istemediği sürece dr dahil olsa onu göremez. O yüzden devlet sana profilinde görünsün yada görünmesin diye bir seçenek veriyor. Umarım anlamışsındır

@Ozgur580607,
Yasa iptali için dava açılacak .Bu hükümet gidici seçim yakın seçim için bile yaptığı yanlışı silip alkış toplar .Yeni iktidar daha adil bir iekilde emeklilik hakkı tanır vs bence raporunuz sürekli ve kalsın ....sizden başkası nasıl bilecek .vardır iptali vs seçenekler ama elinizde sürekli rapor var.DEVLET BAKİ HÜKÜMETLER GİDİCİDİR. siz işkurdan da takip edin belki kafanıza yatan engelli kadroları açılır vs ...

@OturanBoğa,

Simdi siz bu sitede bir yoneticisiniz öncelikle taraflı davranmaniz yanlış. Ayrıca "bok" falan hiç hoş değil yıllardır sizi tanırım bilirim bu forumda. Sizi etiketleme sebebim forum kurallarina aykırı davranılmasıydi. Ancak siz düzeltmek yerine aykırılığı daha başka bir boyuta tasidiniz. He burası fikirlerin özgürce palasilacagi bir yer değil ise şimdiden soyleyinki kimse yazmasın olsun bitsin.

@Denizcan78,

Tehlikeli sınır 1 cm misal 25 tane akciğerde bekleyen 1cm altı kitle var heryer met dolu ama stabil diye bu kişi engelli değil mi 100 metre yürüyemiyor, ama işgücü kaybı SIFIR ......nerden baksanız çürümüş bir sistem .SİZCE bu işgücü kaybı skalasını kim icat etti?

@santomarine,
senin yazdığına laf edince isyan ben neden yazamıyorum , sen engellenmiş oluyorsunda ben olmuyor muyum?
20 YILDIR kim iktidarda ?çürümüşlük her alanda ne zaman başladı ?

site size hitap etmiyorsa girmeyin

Son düzenleme:
@fransaa12, Doktor e nabızda ki bilgilere bakmak istediğinde bilgiler gizlenmiştir diye uyarı verir görmek için kişi onayı ister.
Sizde kişisel verilerin gizliliği var söylemek istemiyorum dersiniz oda benimde sağlık raporunu istediğim gibi verme hakkım var der.

Normal vatandaş için kişisel verileri gizleyebilirsiniz hakkındır ve doğrudur ama sağlık raporu istiyorsun doktorun tıbbi olarak o bilgilere ihtiyacı var doktorun bu kişisel veri olayı değil.
O zaman acile gittiğinde de geçmiş rahatsızlıklarını söylemeyin bu benim kişisel verim deyin.
Umarım anlatabilmişimdir.

Hala siyaset yapıyorsun benim söylediğim şeyi tekrar baştan okursanız neden o cevabi verdiğimi anlarsınız. Neyse uzatmayacagim.

@santomarine,

Tabii ki fikirleri özgürce yazabilirsiniz, sadece, burada yanıt da alırsınız. Onun için yanıt verdim yazdığınıza.

Büyük harf kullanmak yasak değil. Nezaket icabı küçük harf kullanmak gerekir o kadar. Buna dikkat etmek okuyan kişilerin işini kolaylaştırmak için önemli. Yoksa her şeye yasak koyulacak yer değil burası.

@santomarine,

Evet bencede bu site yöneticisinin yaptığı hoş değil. Hemen silivriye gönderilmeli cezasi neyse ceksin 😀ama seninde akpnin saçma sapan uygulamarini desteklemen hiç hoş değil!! 🧐

@OturanBoğa, Bence konuda ki bütün siyasi içerikli mesajları silin kendinizin ki dahil çünkü konu bambaşka yerlere gitmiş.

Ülke olarak siyaset ve futbol konuşulan her yerde kavga çıkıyor genelde bu konuları beceremiyoruz konuşmayı.

Bu konuları kafe bölümünde istediği gibi konuşsun herkes ama burada konu sağlık

Hocam adam engelli raporumu

Hocam anlıyorum sizi de adam engel raporunu göstermek istemiyor; bu bir kan sayımı röntgen değil. Engelli raporundan doktora ne? Çocuk ise girecek sağlık raporu istiyor. Testlerde bisey çıkmıyorsa doktor ne yapabilir ki? Ayrıca gizliye alınan raporun tekrar görünmesi için kisinin il sağlık kuruluna tekrar başvuru yapması gerekiyor. Nerden mi biliyorum. Çünkü ben yaptım ve o şekilde uyarı verdi.

@Ozgur580607, Sağlık hizmeti sunucuları derken hastaneyi kastediyor orada. İster uzman hekim puan versin isterse de profesör oran versin raporuna SGK Sağlık Kurulu için önemli değil o puan. Hiç oran vermese de olur zaten.

Çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilikte sevk sonucu düzenlenen durum bildirir raporlarda oran olmaması gerekiyor. Hastalık ile ilgili yeterli teşhis tanı ve detaylı bilgiler olsa yeterli.

Çalışma gücü kayıp oranının tespiti hastanenin veya uzman doktorun işi değil SGK'nın kendi Sağlık Kurulunun işi.

@fransaa12,

Desteklemedim aslinda yazdığım sadece iş gücü kaybı raporu ile engelli raporu farklı demekti. Ve bunu destek vermek amacı ile değil farkını anlatmak amaçlı yazdım. Kılıçdaroğlu örneğini verince ki bana göre komik yerinde bir ornekti hemen taraf ilan edildim. Hayır taraf olsam demekki büyük linç gelecek. Yazdıklarımı baştan sonra okusalar bana kızanlarin bana hak vereceğine eminim. :) arkadaşın basliginida çop ettik

@fransaa12, Bütün rahatsızlıklar tahlille anlaşılmıyor ki örneğin pisikiyatrik rahatsızlıklar için tedavi geçmişi, kullandığı ilaçlar ve aldığı raporlar çok önemli.

Üst Alt