Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sistemden engelli raporumu sildirebilir miyim?

@kara duman,

Bunun konuyla alakası yok Hocam. Arkadaşın sorusu engel raporu sistemden görünmesine engel olmak. Bunu yapabilir. 🫠

@Ozgur580607,

İşyerine raporunu bildirmene gerek yok. Engelli kadrosuna girmeden de çalışabilirsin. Ancak yeni iş başvurularında istenen sağlık raporlarında sorun olabilir o kadar.

@fransaa12, Ben genel olarak yazdım cevabı.
Görünmesine engel olmakla sildirmek farklı şeyler.
Konu başlığı engelli raporunu sildirebilirmiyim şekilinde görünmesi engelleyebilirmiyim değil.

Son düzenleme:
Bence sildirmek ya da hükümsüz hale getirmek için yeni rapor almak lazım. Çünkü son alınan rapor diğer raporları yok saydiriyor. Ancak son aldığınız raporda da ya iyileştiğinizi kanitlamalisiniz ya da eksik evrak falan verip oran almamanız. Sallıyorum tabi bir dayanagim yok :)

Valla simdilik devam ama ileride bu rapor bir sorun yaratır çünkü abimin koluna pilatin takılmisti , yıllar sonra iş başvuru yaptı ve ağır işte çalışmaz diye sonuç önüne çıkmıştı...
Bakalim bizi ne bekliyor

Ama bildiğim kadarı ile ben vergi indirimi yazısını aldığımda maliye 1 kopyasını isyerime göndermişti....

E vergi indirimi yazısı zaten engele göre alınan bir yazı...

Yani isyerim bana , ne engelin var veya engelli kadroya geç diyebilir bunu biliyor olmalilar

@gannicus,

Normal engelli raporu ile iş gücü kaybı raporu farklı şeyler işgücü kaybı raporunu size vermezler sgk ya gçnderirler sgk değerlendirir genelde de olumsuz karar verir

@Ozgur580607,

Evet diyebilirler. Ama 50 kişi ve üzeri varsa genelde yapıyorlar. Bunun dışında gerekmiyorsa ve sende istemiyorsan aynen devam edersin. Hersey senin elinde son söz senin

@fransaa12,

Valla icra gelecek engel de var beni çıkartın dedim çalış herkesin borcu var dediler böyle devam bakalim ne olacak

@kara duman,

Bu kanun teklifini akape İzmir milletvekili bilmem kim verdi. Akape onayladı. Tayyup imzaladı. Bu siyaset işte. Neyin kafasındasiniz siz. Suçluları bir kere ortaya koyalım. Siyaset olmadan bu iş olmaz...

@gannicus, Bunun tartışılacağı yer burası değil forumun kafe bölüme açılır konu herkes istediğini yazar.
Kanunlar saygı çerçevesinde eleştirilebilir herkesin en doğal hakkı

Adam konu açmış engelli raporumu sildirebilirmiyim diye verilen cevapların %80 sorulan soruya cevap değil verilen alakalı cevaplarda arada kaynıyor.

Tek çaresi var heyete girip baştan 0 puan almak. Bunun içinde evrak vs vermeyeceksin. Epikriz vs . Rapor çıkıncada gidersin il sağlık müdürlüğüne dilekçe verirsin . Eski rapor vs ne varsa sistemden kaldırırlsın diye. Aslında onada gerek yok. O puan alınca hükümsüz olur. İyileşmiş olursun.

@kara duman,

Bunun adı kanun değil ki. Bildiğin gasp. Kanun benim bildiğim suçluyu cezalandırır. Haklıyi korur. Biz suçlu muyuz?

Ha bu Kılıçdaroğlu meselesi de doğru değil. Adam senelerdir sgkde çalışıyor. Sigorta İlk işe girişin 18 yaşında başladığını bilmiyor mu? Akapelilerin her zamanki Kara propagandaları. Kılıçdaroğlu bir kez merdivene ters bindi diye söylemedikleri kalmadı. Oysa insanlık hali. Ne var bunda!

Emeklilikte yaşa takılanları emekli yaptılar faturası engellilere kestiler

@gannicus,

Başa gelen çekilir arkadaşlar bizi bu durumdan ne Kılıçdaroğlu ne de sevdiğimiz ve sevmediğimiz siyasetçiler artık kurtarmaz ... Bu benim fikrim ...itirazımızı yapar sonucuna katlanırım...12 gün ile hayatim tamamen terse kaydı...ama bu yasayı değiştiren güncelleyen de muhalefet değil, bunuda yok sayamayiz

@sevals,

Biz konuyu kapattık. Şahsıma yazdığınız için cevap vereyim, öncelikle vermiş olduğunuz deyimler sözlüğü bilgisi için teşekkürler. Bu arada evet İngiltere'de büyüdüm ve bize böyle kelimeler ogretmediler, bu ülkeye fazla gelebilir ama ben hic eksiklik hissetmiyorum bu terbiyeyi aldığım için tesekkurler.

Arkadaşlar süresiz verilen raporlarda da mı yenileme istiyor SGK bilen biri yanitlayabilir mi

@ozgur3005,

Olay süreli veya süresiz olması değil. Eski raporlar engelli raporu yeni çıkacak rapor çalışma gücü kaybı tespiti için

Klasik parti didişmesi olmuş. AKP bunu yaptı CHP şunu yapmadı mı ? VS VS

Arkadaşlar kazanılmış haklarımız gidiyor. Bizim ve bizim gibilerin. Kendinize gelin. Siz kuru ekmeğe muhtaç iken insanlar şatafat içinde yaşıyor.

Hakkınızı arayın. AK partinin ya da CHP nin hakkını sizin aramanıza gerek yok

Siyaseti bir kenara bırakırsak;

santomarine arkadaşın yazdığı bilgi doğrudur.

Engellilik oranı ile çalışma gücü kaybı farklı şeylerdir.
Çalışma gücü kaybı nedir diye beğenmeyebilirsiniz ama mevzuat böyle. Yeni bir şey değil, eskiden beri var.

Çalışma gücü kaybı MALÜLEN EMEKLİLİK ile ilgilidir.
Engellilik oranı ERKEN EMEKLİLİKLE ilgilidir.

İkisini birbirine karıştırmayın.

Toplamda %50 engel oranı ile erken emekli olabilirsiniz ama malülen emekli olamazsınız.

Üst Alt