Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sistemden engelli raporumu sildirebilir miyim?

Konular
4
Reaksiyonlar
30
54 süresiz aldığım raporum ile sgk RED verdi...
Isyerimde çalışmaya devam edeceğim maalesef.
300 TL vergi indirimi için her yerde engelli gibi görünmek istemiyorum
E devletten veya E nabız dan bu durumun çıkarması için sildirmek mümkün mü ?

E ben şimdi sgk ya göre ama çalışma kaybı olmayan biriyim iş ararken bu önüme çıkmayacak mı , sağlık raporu isteyecekler benden bu raporun önüme gelmeme ihtimali var mı...

Söyle soylim burada alınmış en yeni rapor olabilir ( sgk başvuru yapamamış olanlardan )
05 ARALIK 2024 ANT.EGİTIM.ARST.HAST
SÜRESİZ %54

@Ozgur580607, umarım her şey gönlünüzce olur SGK'nın neden Red verdiğini açıklarsanız bu da emeklilik başvurusu yapmış arkadaşları da bilgilendirmiş olursunuz tek hastalık mıydı sizinki

Henüz bana bu yazı ulaşmadı.
5 bölümden aldım ama ic hastalıklar 40 dı
Neden red verdiklerine gelince , sanırım emir yukarıdan geldi

@Ozgur580607, hastalık istesin tablosuna bakmış mıydınız orada hangi seviyede hastalığınız en azından %40 olarak hafif dereceden emekli edilebilirdi sonuçta %40 tek hastalığınız var bir cevabı bekleyin bence itiraz hakkınız var umarım tez zamanda bu olaylar düzene girer diye umalım

@mehmet-41,

Arkadaşım öyle bir şey yok. O yüzde 40 iş gücü kaybı değil(miş). O başka bir şeymiş. Onun ne olduğunu kimse bilmiyor. Beni de yüzde 50 ile etmediler! İyi de O zaman yüzde 50 neden verildi? Kafa buluyorlar resmen...

@mehmet-41,

Sanmıyorum çünkü tek oran 40 derken
Dahiliye ve kardiyoloji toplam 50 sanırım ama balthazar dan önce sonra oranlar 73 den 54 e düştü
Eğer kardiyoloji iç hastalik sayılıyor ise, 50 oran balthazr ile kaça düşer emin degilim

Arkadaşlar iş gücü kaybı ve engel oranı birbirinden çok ayrı şeyler. Engelli olabilirsiniz ama meslekte çalışma gücünüzü kaybetmemiş olabilirsiniz.

@santomarine,
Aynı şey. Farklı diyenler gtlerinden element uyduran hırsızlar. Vergi indirimi belgesine işgücü kaybı yazmayı biliyorlar. Primleri alıp yemeyi biliyorlar. Ama sıra emekliliğe gelince "elin, kolun tutuyor. Çalış" diyorlar. İyi de normal emeklinin de.eli kolu tutuyor. Onları neden emekli ettin demezler mi adama? Onların iş gücü kaybı ne? Madem kriter elin ve kolun tutması ve ayakta tay tay durmak. Bunu sadece malulen emeklilikte isteyebilirsin.

@gannicus,

Aynı değil ve bende bir yerimden bir element uydurmuyorum. İkisi farklı şeyler. Dersenki neden emeklilik için bunu zorunlu tutuyorlar o farklı bir konu. Onu sonuna kadar desteklerim. Ben sadece ikisi aynı şey değil diyorum ve gerçektende değil siz aynı olduğuna inanmaya devam edin.

@santomarine,
Nedir farkıni da izah eder misin,mesala bir insanın şeker hastasi tansiyon problemleri olan birisi olması sağlıklı olduğu ve iş gücünü tam yapabildiği anlamına mı geliyor mesala ben uzun süre ayakta kaldığımda tansiyonum düşüyor nabzım yavaşlıyor bu benim iş gücü kaybı olarak sayılmıyor mu,

Örneğin birisinde orta düzey uyku apnesi var yanına tansiyon ekliyor ki ülkenin yüzde 70 i tansiyon hastası ve alıyor yüzde 40 engel raporunu. Buraya kadar sorun yok. Engelli olabilir bu da hak. Ancak Emekli olacaksan gel bakalım iş gücünüde kaybetmiş misin diyor devlet bakıyorlar kaybetmemiş. Emekli olamazsın diyorlar. Bu kafayla bakarsak zaten 40 yaş üstü herkes hasta. Yapılan aslında elmayla armudu ayırmak. Çalışamayacak gibiysen zaten emekli ederim diyor. Bende de işitme kaybı var engelli raporum var ama farklı bir hastaligimla birleserek alınmış bir rapor. Muhtemelen çalışma gücü kaybı vermeyecekler ki calisiyorumda zaten. Ama hastalık listesinin kapsamı dar genisletilmeli buda mağduriyet yaratacak bir çok kişide.

@santomarine,
Sana tek bir örnek vereyim tanıdığımız yurtdışından bel fıtığından malulen emekli kasapmis etleri kaldırıp indirmekten Türkiye'ye yerleşti arada oturum izni gitmesin diye gidip geliyor,sana göre tansiyon normal,sanırım tansiyonun yok olsaydı yukseldiginide yada benim ki gibi düştüğünde ne olduğunu bilseydin boyle Türkiye'nin yarısı tansiyon hastası diyip basite almazsın,benim ikiside problem küçük 10 olduğunda üstüme sanki taş cuvallari atmışlar gibi oluyorum yerimden kimildayamiyorum, düştüğünde de bayıldım fabrikada yaş 45 buna %20 verdiler,%20 de şeker %10 de romatizma ve fitiklar için sana ve devlete göre benim iş gücü kaybınız yok

@santomarine,
Yazdığın birçok şey çelişiyor. Herhalde sen çıkan yasadan dolayı şikayetçi değilsin. 40 yaş üstü herkes hasta imiş. Bababbaa. O zaman her 40 yaş üstünün en az yüzde 40 raporu olurdu. Var mı? Git bakalım veriyorlar mı hastalığı olmayan adama oran. Benim diyalize giren bir arkadaşım var. Ona bir iş ver. O da yapar! Rahat rahat yapar! Senin mantığına göre onun da işgücü kaybından emekli olmaması gerekiyordu değil mi? Kardeşim ben 4500 gün odemisim. Kalp ameliyatı olmuşum. Kalbim diğer insanların kalbi gibi değil. Hayatımdan 20 yıl gitmiş. Yaşam kalitem düşmüş. Sen beni diğer insanlarla aynı zamanda emekli edemezsin! Bu kadar basit!

Tansiyon da, şeker hastalığı da, fıtık da ciddi hastalıklardır.....bunların bı tık sonrası ciddi hasarlara neden olur .... ülkede beslenme zaten berbat olduğu için insanlarin çoğunun şeker hastalığına dahil olmasi da insanların sorunu değil devletin düzeltmesi gereken bir sorun...oyuzden rapor alınmasi ve erken emeklilik de hepsinin hakkı... sosyal devlet olmak bunu gerektirir ya hani....

Hangi meslekte olduğuna bakmıyorlar ki , Ben silahlı özel güvenliğim benim için engel raporu zaten olamaz

Hastalık tablosundaki hastaliklar hafif orta ağır sıralaması hangi engel oranlarına isabet ediyor o zaman

Yeni yasa engellilerin birçok hakkını elinden almıştır. Bazı kişiler sahte engelli raporu alıyordu. Tansiyon ekliyordu şeker ekliyordu bu hak değildir demek aşırı mantıksızdır.
Sahte ya da hakkı olmadan engelli raporu alan kişileri ayıklamak ve cezalandırmak bizim değil devlet kurumlarının görevidir.
Bunları takip edecekler ve caydırıcı ceza uygulayacaklar. Ben bunlarla uğraşmam artık yeni yönetmelik bu kurunun yanında yaşta yansın anlayışı sosyal devlet anlayışı değildir

BU KADAR BASİT

@gannicus,

Siz benim yazdıklarımı anlamak yerine uçlara çekmeye calisiyorsunuz. Ben başta ikiside aynı şey değil dedim ve sistemin nasıl işlediğini anlatmak içinde iki örnek verdim. Ben sizin hastaklarinizi yargilamiyorum emeklilik kararida vermiyorum haddimde değil. Elmayla armudu ayırmaya çalışıyorlar diyorum. Mesela senin kalbin ef degerlerin iyi degil ise zaten emekli olursun diğer arkadaş seninde tansiyonun ayni sekilde. Bende 2. hastalık olarak epilepsi hastasıyım yüzde 5 oran verdiler eeg bir sürü test itiraz sonuçları ile oran yuzde 20 oldu keppra 500 mg antiepilektik ilaç sabah akşam iciyorum. İlaçla nöbet riskim kaybolduğu için bana iş gücü kaybı vermeyecek. Uyku apneli bir hasta cpap cihazı kullandığında benden daha iyi nefes alabiliyor bu yüzden o da iş gücü kaybı alamayacak kural basit ama kapsam genisletilmeli diyorum yukarıda da yazdım mağdur olan çok olacak diye. Sonuçlar istediğimiz gibi olmadığında direkt saldırıya geçiyoruz az bir kavrayın anlayın sonra savaş verin/verelim.

@engellibilgi,

Abi şu argümanı terk edelim artık. Sahte engel raporu her sistemde alınır. Bu sistemde de alınır. Bunlar bizim sorunumuz değil...

Değildir valla ama işte gel gör ki
At koşturmak bunların işi
Hayir kardeşim bana süresiz 54 vermiş senin hastahanen,40 gün evvel.
Len red vermek yerine sevk edersin değil mi
Hadi onu yapmadın
Süreli ver mesela

Ama yok olurmu hiç, kasa boş
Sonra diyanet başkanı nasıl merso ya biner

@gannicus,
Mantıklı valla.sgk da amcan varsa yine olur ki

@santomarine,
Ya adamlar kafa buluyor bizimle. Sen de onlarla aynı dilden konuşuyorsun. Onların öyle bir amacı yok!!! Bu işin ef ile alakası yok. Ben kapak ameliyatı olmuşum. Bu Çok riskli bir ameliyat bir kere. EF istediği kadar yüksek olsun. O kalp bir daha eskisi gibi çalışmaz!!! Bunu essek gibi biliyor o arkadaşlar. Sen merak etme!!! Cpap ile ilgili yorumuna da sadece gülüyorum. Yahu adam senin aldığın nefesi alabilmek için makine kullanıyor. Ne diyorsun sen. Uyurken makine çıksa Adam belki kalp krizi geçirecek. Boş konuşuyorsun arkadaş...

@Ozgur580607,
Aynen. Bir amcaya bakar. Biz de biliyoruz ki sapasağlam adam rüşvet ile malulen emekli olmuş. Yani banane. Devletin savcısı, polisi ne iş yapıyor?

Akp herkesin üstünden geçmiş. Bu Herif Kılıçdaroğlu ile uğraşıyor. Ben bunu engellemiştim bir ara. Demek bir nedeni varmış... Resmen akapeyi savunuyor iyi mi! Bunlar böyle. Muhatap olmamak lazım. Bas engeli geç!!!

Valla herkes birbirine birşey diyor kimse bunları görmüyor arkadaslar, bu yasa iptal, durdurma olmadığı müddetçe yerini sağlamlaştıracak, hep birlikte hareket edelim, herkes kendi hastalığını örnek göstererek tepki koysun siyasilere, ben bağırsak kanamasından günde 12 kez tuvalete giderken nasıl bir işyerinde çalışabilirim adam demeyecek mi tuvalete girmeye mi geldin hayırdır birader diye,
birbirimize değil siyasilere saklayalım içimizdekileri

mesala bazı hastalıklar çok belirsiz özelikle kanser hastaları orta ve hafif durumlar belirtilmemiş. kanser olup bir sürü tedavi gören kişiler..Kanser bitip remisyona yani sürekli takip sürecine girince artık sağlamasın emekli olamazsın diyor.Ama süresiz yüzde 40 veriliyor. bazı türler hariç... Eğer emekli olacaksan kanser diğer organlarına bulaşmış yayılmış olması gerekiyor diyor.Ya zaten adama metastaz yapmışssa yayılmışsa zaten yaşama sanşı yokki .ölüyümü emekli edeceksiniz.

@mehmet-41,

-çalışma gücünün en az %60’ının kaybedilmesi, Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı,

-çalışma gücünün en az %50-59 arasında kaybedilmesi, Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı,

-çalışma gücünün en az %40-49 arasında kaybedilmesi ise Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı, olarak tanımlanmıştır.

Bu tabloyu biliyorum ancak tek hastalıktan yüzde 40.54 raporu olan arkadaşlar var başvurularını neye göre red vermiş SGK o zaman anlamadım anlayamacagizda herhalde

Son düzenleme:
@gannicus,

Nerede akepeyi savunmusuz hayırdır?? Geçmiş mesajlarıma bir bakta boş yorum yapma. Emeklilikten red yiyen ali kıran baskesen oluyor nedense. Cpap olayina da gülmeye devam et bir şey bildiğin yok cunku :) ben 6 numara miyopum gozlugu çıkardığım an karşımda ne olduğunu göremem o zaman gozlugum düşse bana da bir araba carpabilir bu kafayla bakarsak. Hatta miyop içinde rapor alabilirim 0 verdiler ama itiraz edeyim onada

Üst Alt