Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınırda mental kapasite iş bulmaya engel midir?

asliölge

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
raporda bulunan bu yazı %20 mr teşhisi sebebiyle "vasi tayini uygundur." yazmakta ancak zaten raporun eski olmasıyla beraber iş yapma konusunda asla bir engelim bulunmamaktadır bütün işlerimi kendim yapıyorum ancak özel sektörde bu duruma bir önyargı mevcut. vasiyle ilgili görülmüş bir dava bulunmamakta yani yasal bir vasim yok daha önce 2.5 yıllık bir iş deneyimimin yanında lisans okudum başarılı olduğum iş yaptığım çok net belli ama bu yazı detayı konusunda biraz kaygılıyım. iş başvurusunda mülakatı geçtikten sonraki aşamada şirketin doktoru bunun sıkıntı yaratabileceğini bu yazıyı kaldırmam gerektiğini söylerek işe alınmadım başına böyle bir şey gelen oldu mu? sağlık kurulu randevusu vsvs bununla uğraşmak çok uzun bir işlem işe başvurularda tekrar sorun yaşar mıyım?

Ram'da öğrencilere lise çağındaki öğrencilere bunlar verilebiliyor.Bir kaç böyle danışan gördüm.Bir tanesi bu tanıyı değiştirmek için farklı bir RAM olarak bize gelmişti.Kayıtlarından zihinsel yetersizliği kaldırmak istiyordu ama kayıtları olduğundan tanısına devam edildi.Muhasebe üzerine bir lise de okuyan bir farklı danışan daha vardı.Sizin tanınız çocukluktan mı geliyor onu bilmiyorum.Belki gessel gibi birkaç türkçe matematik testi yapılabilir.Özelde de geçerliliği olan daha karmaşık zeka testleri uygulayabilirler ama tanıyı kaldıracak bir etkisi olur mu özelin veya devletin danışmanının onu bilmiyorum.

@Ahlakideğer,
evet rapor ortaokul lise çağında verildi hatta daha yüksekti sonra lise biterken %20’lere düşürüldü. olay zihinsel yeterlilik değil de kurumsal yerlerin korkusu sanırım biraz da hukuken herhalde vasi atanmış sanıyorlar ama böyle bir durum yok. zihinsel yetersizlikten çok diskalkuli ve dehb teşhisi sonradan kondu ama işte ondan bir yüzde bulunmuyor raporda

Üst Alt