Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınava ortaöğretimden girip önlisans bitirmiş olmak. Bilgisi olan?

synax

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar. Ben ekpss'ye 2 yıllık bölüm okurken girdim. Önlisans sınavına girecekken ösym merkezindeki görevli ya üniversiten bitmezse yerleşemezsin falan deyip aklımı çeldi, yaz okuluna kalacağım kesindi ve tercihler haziran gibi açıklanır diye düşünüp bende buna uydum ve lise düzeyinde girdim. Ancak şu anda ön lisansı tamamlamış bulunuyorum. Acaba tercihlerde önlisans ile bitirdiğim bölümün ortaöğretim kodunu yazar da atanırsam geçerli olur mu?

Bilgi sahibi olanlar yarcımcı olursa sevinirim ya da ösym den bu konuda bilgi alabilir miyim? Tercihlerimi ona göre yapayım.

Ayrıca da bir soru sormak istiyorum. Örneğin ortaöğretimle atanan bir memur vs. sonradan yüksek öğrenim görüp diploma edindikten sonra memurlukta kademe atlıyor maaş artışı falan oluyor. Şimdi ben lise düzeyinde yerleşirsem ön lisans mezuniyetimden dolayı anında yükseliş yapabilir miyim acaba?

Son düzenleme:
Merhaba. Lise düzeyinde okurken girdiğiniz için tercihi de lise kontenjanlarından yapacaksınız. Şu anda ön lisanstan yapamazsınız. Sizin durumumuz kazanılmış hak olduğu için bir daha ki sinavda ön lisans düzeyinde girene kadar tüm tercihleri lise düzeyinde yapabilirsiniz. Arastirmalarim bu yönde idi. Umarım hayırlı bir yere yerleşirsiniz

Önlisans diplomasını bikere yok olarak farzet ona göre tercih yap Lise olarak girdin lise olarak puan aldın liseden hangi bölümden mezunsan ona göre tercih yapabilirsin keşke uymasaydın görevliye hiç olmadı 2. atamayı beklerdin neyse sağlık olsun..

bence sen iyi bir arastır cunku iş başı yaparken senden lise diploması isteyecekler sen ama önlisans mezunu durumdasın bence senin tercih hakkın ölmüş durumdadır osym yi ara sor derim

Merhaba. Lise düzeyinde okurken girdiğiniz için tercihi de lise kontenjanlarından yapacaksınız. Şu anda ön lisanstan yapamazsınız. Sizin durumumuz kazanılmış hak olduğu için bir daha ki sinavda ön lisans düzeyinde girene kadar tüm tercihleri lise düzeyinde yapabilirsiniz. Arastirmalarim bu yönde idi. Umarım hayırlı bir yere yerleşirsiniz

Hayır onu biliyorum da demek istediğim bitirdiğim ön lisans bölümünün lise düzeyindeki yerlerine tercih yapabilir miyim? Örneğin atanırsam benden o bölümün lise diplomasını isteyecekler ama ben ön lisans diplomasını verecem.

Önlisans diplomasını bikere yok olarak farzet ona göre tercih yap Lise olarak girdin lise olarak puan aldın liseden hangi bölümden mezunsan ona göre tercih yapabilirsin keşke uymasaydın görevliye hiç olmadı 2. atamayı beklerdin neyse sağlık olsun..

Aynen de işte devletin ne yapacağını bilemiyorsun ki. İlk atamalarda fazlaca kişi alınır diye düşündüm, dedikodular da o yöndeydi. 2. atamalarda ömssden bildiğiniz üzere Allaha emanet ne zaman yapılır ya da yapılır mı belli değil. Çok yanlış bir zamanda yapıldı sınav aslında. Okul dönemi yapılması böyle sorunlara yol açıyor. Neyse hayırlısı artık araştırcam biraz daha. Teşekkürler.

bence sen iyi bir arastır cunku iş başı yaparken senden lise diploması isteyecekler sen ama önlisans mezunu durumdasın bence senin tercih hakkın ölmüş durumdadır osym yi ara sor derim

Lise diplomasını geri alıyorum zaten işe o şekilde başvurabilirim ama bilgisayar teknolojisi mezunuyum şu anda lise bölümüm ise sosyal bilimler. Hoş sosyal bilimlere de alan açılmıyor 2001 kodundan tercih yapacam. Ama kendi alanımla ilgili bir iş olmayacak bu.

Ayrıca da bir soru sormak istiyorum. Örneğin ortaöğretimle atanan bir memur vs. sonradan yüksek öğrenim görüp diploma edindikten sonra memurlukta kademe atlıyor maaş artışı falan oluyor. Şimdi ben lise düzeyinde yerleşirsem ön lisans mezuniyetimden dolayı anında yükseliş yapabilir miyim acaba?

Ortaöğretim de hangi bölümü bitirdiyseniz ona göre tercih yapabilirsiniz. çünkü atama olduğunda sizden liseye ait belgeleri isteyecekler. Bu durumda belgeyi veremeyeceğiniz için atama iptal olabilir.
Forumda olduklarıma göre asalet tasdik olduktan sonra ön lisans diplomanızı verirseniz maaş farkı oluyormuş.

kardeşim konu dışı ama yüzde kaç özürlü durumun var.

Merhaba,
Osym klavuznda bu konu ile ilgili bilgi verilmis. Sizi ilgilendiren kismi yaziyorum.

Ortaogretim duzeyinde sinava giren; ancak, sinava basvurdugu donemde on lisans/lisans
mezuniyetini bildirmeyen adaylarin (2014-EKPSS'ye basvurunun son gunu olan 7 Mart 2014 tarihi ve
oncesinde bir on lisans veya bir lisans diplomasi almaya hak kazanmis adaylar),
.......
Bu tercih islemlerinde tercih yapmalari sistem tarafindan engellenmistir.

Eger siz 7 Mart 2014 tarhinden sonra mezun olduysaniz ortaogretim duzeyinde tercih yapabilirsiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Unkonown_girl kardeşim, orada belirtilen farklı, arkadaşın durumu farklı. Sınav tarihinde arkadaş hala okuyor o yüzden tercihinde sıkıntı olmaz.
Synax kardeşim siz bu durumu yine de ösym ye sorun bence. Sonucu da bizlere bildiriseniz zamk iyi olur, okuyan arkadaşlar da bilinçlenir.

ilim;
Haklısın teşekkürler. Yarın bi ösym ye de sorup öyle tercih yapayım.

tekgoz123;
%80 dostum.

unknown_girl;
ilim;

Evet ilim'in de söylediği gibi durum. Zaten orada da yazmışım. Zaten kararsızdım hangisini yapacağıma dair ama önlisans düzeyinde girecektim, kaydı yapan yetkili kafama girince bende lise yaptım. Yarın ösym ile görüşüp bilgi alıp buraya da yazarım. Teşekkürler yorumlarınız için

sonucu yazarsan sevinirim,aynı durumdayım açıköğretimi bitiremem diye lise olarak girdim,tek ders sınavında dersi verdim.

sınavlar 2 sene gecerli oldugundan dolayı olmaz girdigin duzeyden daha yuksek bi durumdan mezunsun suan da elinde önlisans diploması varsa lise diploması otomatikmen ölü duruma geciyor

sonucu yazarsan sevinirim,aynı durumdayım açıköğretimi bitiremem diye lise olarak girdim,tek ders sınavında dersi verdim.

Arıyorum ama sürekli meşgul ösym. Yarın ilimdeki ösym merkezine gitmeyi düşünüyorum. Bi cevap aldığımda yazarım buradan.

sınavlar 2 sene gecerli oldugundan dolayı olmaz girdigin duzeyden daha yuksek bi durumdan mezunsun suan da elinde önlisans diploması varsa lise diploması otomatikmen ölü duruma geciyor

7 mart tarihine kadar mezun durumda olanlarınki ölüyor diye biliyorum ben. Klavuzda öyle belirtilmiş çünkü yukarıda da bir arkadaşın belirttiği gibi. Yine de ösym ile görüşcem işte. Diploma yok henüz. Yaz okulu yeni bitti.

Üst Alt