Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bölümümün zorluk derecesini biliyorum, ne kadar çalışmam gerektiğini biliyorum. Vizeler bu hafta ve ben bugün çalışmaya başlıyorum, anlayın. Zaten çalışmak için belli bir düzey stres gerekiyor.
Sadece anatomiyi son güne bırakmıcam, 2.sınıflardan kalanlar var o dersten.
Bakın eğer tıp , hukuk , mühendislik okumyosanız 4 yıllık okumayın mesela bende şuan radyo televizyon sinema okuyorum hiç okumayın çünkü ne olduğu belli hiç bişeye yaramayan bomboş bir bölũm gidin 2 yıllık okuyun hem üniversite mezunusunuz hem de çoğu bölümde iş imkanı daha çok
Bende 2 yıllık bitirdim şuanki bölümünden kat ve kat daha iyi iş imkanı da çok dediğim 3 bölüm dışında 4 yıllık okunmaz bana şu anki bölümüm işkence gibi geliyor çünkü sonu belli bir bölüm ve inan hiç okuyasım gelmiyor
muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü açıköğretim
muhasebeciler mali muşavirler hepsini gezmiştim hiçbiri asgari ücret bile vermek istemiyordu kimse işe almamıştı
biz sizi sonra ararız muhabbeti
bölümün bi önemi yoktu gerçekleştirdiğim iş görüşmelerinde
lise önlisans lisans mezunu musunuz diye soruyorlardı
engelli raporunu aldıktan sonra ekpss hazırlanıp girdim memur oldum 43bin tl maaş alıyorum şimdi
maaşım türkiye strandartlarına göre fena olmayabilir ama malulen de emekli olabilsem hemen olucam engelli bir birey olarak çalışmak zorluyor beni
bende ticaret mezunluktan yatay geçişle zorunlu muhasebe vergilerini okumuştum 2 yıllığı 4 yılda bitirdim işletmeye geçiş yaparak lisansı tamamladım, sonrasında sevdiğim bölümleri okuyunca baktım sınavlara çalışmasan bile meraktan araştırma yaptıklarım temel olarak akla yerleşiyor sınavda tıkır tıkır çözerdim
mezuniyet iş girişlerinde eskisi gibi pek işe yaramaz ama kurum veya işletme işe girişi yapıldığında kademe olarak diğerlerinden ön plana geçilebiliyor
@Micro123 Aynı şekilde gerekli lisedeki hocalarım, gerek akrabalarım, herkes bana mühendislik okumamı söyledi. İstesem kazanır mıydım, rahat kazanırdım. Ama bu ülkede diplomanın gram bir değeri olmadığı için 2 senelik açık öğretim bölümü okudum. Şu anda ben memurum, bu da aynı senin gibi ekpss'ye girmem sayesinde oldu. Benimle aynı anda mezun olup 4 yıllık okuyanların çoğu işsiz hala. Bir de üstüne okumak için aldıkları KYK kredi borçları var. Bu 4 sene içerisinde ben çeşitli yerlerde çalışıp para biriktirdim, çeşitli kurslara yazılıp kendimi geliştirdim. Onlar 4 sene boş boşuna okuyup bir de üstüne para harcadılar, hatta bazıları borçlandı.
Bu ülkede okul okumak kadar saçma bir şey yok. Eğer ileride bir çocuğum olursa onu ortaokuldan sonra okutmayacağım. Gerekirse hoşlanmasın ama bunu zorla bir sanayiye ya da elektrikçiye vereceğim. En azından diplomalı işsiz olmaz.
aynı fikirdeyim bende büro yönetimi okudum 2 yıllık salak gibi gittim 4 yıllık rts kazandım inanın berbat bir bölüm ne iş olanağınız var ne diplomanın önemi KPSS ye girdim iyi bir puan aldım kendi isteğimle bu bölümde Okuyum diye tercih yapmadım șu anda o kadar pişmanım ki verdiğim en kötü karar inanın iletişim fakültesine ayaklarım geri geri gidiyor
Sizinki de bir şey mi ben 5 yıllık ilahiyat fakültesi bitirdim sonuç işsizim yeni bitirdim beni diyanetten atamamı yaparlar mı bilginiz var mı? Psikozum ama 6 yıldır remisyondayım.
2 yıllık tıbbi sekreterlik okuyorum. Stajımı özel hastanede yapmayı düşünüyorum mezun olunca aynı hastanede çalışmak için. Başka hastanelerde iş bulmak mümkün olsun diye en az 2 yıl çalışıcam. @EMIRCAN10, bir daha önlisans sınavına girme gibi bir durum yok dimi 4 yıllık bitirdiğiniz için? @Üzümlükekim, kpss mi ekpss mi?
@dreamfail Eğer mühendislikten mezun olursanız tıbbi sekreterlik diplomanızı kamuda kullanamayacağınızı biliyorsunuz değil mi? Çünkü her zaman kamuda aldığın en yüksek eğitim geçerli olur.