Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olduğum için evde bakım aylığını alamadım!?

jawsman

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler, evde bakım aylıgına basvurdum, eve gorevlı memurlar geldı, hesap actırmamızı soyledıler. actırdım. eve gelen gelır 550 tl. benım ıs yerınden aldıgım aylık. 312 tl de annemın dedemden aldıgı aylık. 3 kısı kalıyoruz ve kısı basına dusen tutar ıse 287 tl. fakat bugun sosyal hızmetlerden aradılar ve ben sıgortalı calısan oldugum ıcın bas vurum red edılmıs. bana dıyorkı ıstege baglı sıgorta yap ole basvur :(
onu da ıs yerı kabul etmez ben zaten ıs yerıne gıtmıyorum hıc bı sekılde sadece sıgortam ve aylıgım yatıyor bu durumda ne yapmalıyım bana soylenenler dogrumu sıgortalı calısan bu maası alamazmı acıl bılgı verırısenız sevınrım cunku arayıp haber verıcem sosyal hızmetlere

sevgili kardeş bende baş vurmuştum ama sanırım benım kıde buyuk bir iktımal iptal oluaca ben en iyisi everkları hazırlama bırakım kalsın boşu boşuan ugraşmayım vermesınler bakalım saglık olsun benımde ssk bir şirlket tarafından ödenıyor işe gitmıyoum maaşda vermıyolar

şimdi bir konu var sizin durumunuzda çok açık ve reddedilmesi çok normal.
siz kanunen her ne kadar işe gitmesenizde sigortanız yatırılıyor bir şekilde bu şu demek;
siz bakıma muhhtaç degilsiniz çünkü çalışabiliyorsnuz
kanun siizn evde oturup sigortanızın yattıgını anlamaz bu zaten yasadışı birşey
bakım maaşı tuvaletini banyosunu v birçok şeylerini tek başına yapamayan insanlar için veriliyor ama siz kanunen çalışıyorsnuz bakıma muhtaç olmadıgınız düşünülmüştür karar dogrudur.

mehmet bey zaten eve geldıler evımı ınceledıler temızlıgı yuvaletı yemegı gıbı bır cok maddeyı yanı 13 tane zorunlu ıhtıyacını karsılayamaz yazdılar ve banka hesabı ac dedıler actım pekı ole dıyorsunuz ama ıstege baglı sıgortalı olsam alabılırmısım olaya bak ya evde ben yattıgım yerden calısıyorum ve onu goz onunde bulunduruyorlar be kadar sacma demekkı benım annem ölse ben evdse calıstıgım ıcın bana hızmetlı gondermıcekler cok sacma

evde tek kalan kişiler için bakıcı gönderme konusunu bilmiyorum ama kanunen çalışan biri için devlet şu mantaliteyi iler sürer çalışıyorsa bakıma muhtaç degildir der.
eve gelenler raporda bakıma muhtaç oldugunuzu yazmışlardır ama evrakı inceleyen uzman kesin suretle bu düşünceyle evrakı geri çevirmiştir.
ben böyle düşünüyorum başka bilgi verecek arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen.

Üst Alt