Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışıyorum. Eşimin 2022 maaşı kesilmiş. Ne yapmalıyız?

sabri57

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba melek hanım sizden bir konuda düşüncelerinizi alacaktım eşim 2022 maaşi alıyordu mart ayında 43 TL HESABına para yatmış ben sigortalı çalısıyorum eşim 2022 maasını tekrar alabilir mi? vakıfa basvuru yapalım mı yada daha önce verilen maası geri işterler mi tşk

maalesef siz sigortalı çalıştığınız için eşinize 2022 aylığı ödenmez. zaten siz sigortalı çalıştığınız için eşinizin 2022 aylığı kesildi. bu aynı zamanda yersiz ödeme konusudur. borç istenir yani. ama vakıflara geçtikten sonra yersiz ödeme konusu yapıp borç isterler mi bilemiorum.

ama canınızı sıkmayın zaten af var. aftan sonraki zamanlar için geri tahsil yapabilirler yaparlarsa da.

borç çıkartsalar bile 2.8.2013'ten önceki borçlar alınamaz af olduğu için.

Siz zaten sigortalı çalışınca eşiniz sizden direkt olarak yararlanıyor ve oda sigortalı kapsamına geçiyor bu sebepten 2022 maaşı alamazsınız, ancak eşinizin geliri sadece askeri ücret seviyesindeyse ve evde yaşayan kişi sayısı fazlaysa o zaman vakıf çeşitli yardımlar yapabilir.

aşkın gözyaşları yakınlarının sigortasından yararlanmak 2022 aylığı almaya engel değildir.
fakat eşlerin durumu farklıdır. eşi sigortalı çalışan biri 2022 aylığı alamaz. isterse hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liranın altında olsun.
çünkü TMK hükümlerine göre eşler birbirlerine bakmakla yükümlüdürler.

teşekkürler melek hanım ben vakıfa gidip konuyu ögreneyim mi yoksa hiç gitmeyim mi ?

içinizde kalmasın gidin tabi ki. ama dediğim gibi sigortalı çalıştığınız için eşinize 2022 aylığı baglanmaz.

gitmişken borç çıkartılıp çıkartılmayacağını da sorun.

Bende zaten eş direkt yararlandığından 2022 maaşı alamaz ama bazı çeşitli sosyal yardımlardan faydalanabilir dedim, eğer sadece eş sigortalı çalışıyorsa kirada oturup 4-5 çocuk yaşıyorlarsa çocuklar okuyorsa falan yakacak yiyecek gibi sosyal yardımlardan faydalanabilir dedim bu sebepten vakıfla görüşmeyi doğru buluyorum

Üst Alt