Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışıyor olmak annemin 65 yaş üstü maaşının kesilmesine sebep olur mu?

hamz07

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Bir süredir iş arıyordum ve çok şükür yeni bir işe başladım. Şu anda sigortalı olarak çalışıyorum ve asgari ücret düzeyinde maaş alıyorum. Aynı zamanda en düşük emekli maaşı da almaktayım. Henüz kendi evim olmadığı için kirada oturuyorum.

Annem 66 yaşında ve devletin vermiş olduğu 65 yaş üstü yaşlılık aylığını almaktadır. Yakın zamanda annemi yanıma almak ve aynı evde birlikte yaşamak zorunda kalacağız. Bu durumda annemin ikamet adresi de benim adresimle aynı yere taşınmış olacak.

Burada merak ettiğim konu şudur:
Benim sigortalı olmam, asgari ücretle çalışıyor olmam ve emeklilik maaşı almam; annemin 65 yaş üstü maaşının kesilmesine sebep olur mu? Aynı hanede bulunmamız annemin maaşını etkiler mi?

Herhangi bir yanlış işlem yapmamak, ileride bir ceza veya geri ödeme problemiyle karşılaşmamak adına bu konuda sizden net bilgi rica ediyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Annenizin geliri yoksa ve üzerine kayıtlı birşey de yoksa, aynı evde ikamet edilse bile 65 aylığı kesilmez.

@alfa,

Merhaba,
Annem Avcılar ilçesinde ikamet ediyor ve 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alıyor. Ben ise Küçükçekmece’ye taşındım ve kendi kaydımı buraya aldırdım.
Eğer annemin ikametini de yanıma, yani Küçükçekmece’ye aldırırsam bu durum ilçe değişikliği olacağı için annemin yaşlılık maaşı kesilir mi?
Ben hem emekli maaşı alıyorum hem de sigortalı olarak asgari ücretle çalışıyorum. Annemin ise hiçbir geliri ve üzerine kayıtlı hiçbir malı yok.
Bu durumda annemin 65 yaş üstü maaşı kesilir mi?

Üst Alt