Savaş başladı.
Arkadaslar o kadar güzel yazmıssınız ki bu sinerji ile mükemmel sonuclara varacağımıza eminim.
Baran biraz daha açarmısın ? Yani biraz daha detaya inebilir misin ? Hangi yaz kullandın kondisyon bisikletini ? Ve kullanmayı bıraktıktan sonra mı yüreyememeye başladın ? Ne zamandır yürüye miyorsun ? Nerede yasıyorsun Baran ?
Uygar hastalıgı yenmenin en büyük yolunu bulmussun. Senin dediğini yapan insanlar kanseri bile yenebiliyor. Sonucta bu kaslara emri veren de proteini verenin de komutanı beynimizdir. Beynimiz isterse bu hastalıktan kurtarabilir vücudu. Ama beynimizi bu işe yöneltmek için sürekli “ Ben sağlıklıyım” demek gerekiyor. Ben sağlıklıyım. “ Hasta kelimesini asla kullanmamalıyız. Md yim diye sosyal hayattan uzaklaşmak daha da zarar veriyor. Çevrenize bakın .. Çogu sağlıklı insandan daha iyiyiz. Herkesin bir problemi var. Vücudunda olmasa da ruhsal problemleri olan o kadar çok insan var ki. Hem kimden çekinecez, kimden korkcaz.. Sosyal hayatın içine balıklama dalın.
Hatice merhaba. Seninle konumsak ve fikir alışverişinde bulunmak bana cok seyler kattı. İyi ki varsın. Ben prof dr piraye serdaroglu ile görüştüm ve onun tavsiyeleri üzerine yapıyorum sporu. Ama doktoruna danısmadan kimse ağır spor yapmasın tabiî ki. Pirayeoglu fizik tedavinin bana bir yararının olmayacağını ve kaslarımı zorlamamın gerektiğini söyledim. Daha önce ben de korkuyordum zorlama konusunda ama 8 aydır kaslarımı zorluyorum ve daha da iyiyim. Tüm kaslarımızı çalıstırmalıyız. Kondisyon bisikleti sadece bacakları çalıstırır. Kolları, omuzları, elleri, sırtı, beli, karın kaslarını da düzenli olarak calıstırmalıyız. Ve nasıl çalıstıacağınızı bilmiyorsanız bir gym ( body building ) salonuna gidin ve ordakilere sorun. Mümkünse o salona kaıt olun ve düzenli gidin. Bu çok süper olur. Vücut geliştirme uzmanları kasların gelişimi konusunda cok bilgilidirler. Fizik tedavicilerden cok daha iyi bilirler. Hangi hareketin hangi kası calıstıracağı konusunda yani.
Sosyal yaşam, iyi beslenme, spor, beyni iyi kullanmayı bilmek bu hastalıgı kesinlikle önler.