Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sevki ile hastaneden rapor alıp emeklilik başvurumu yaptım. Süreç nasıl ilerleyecek?

kabusgecesi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Fatih-Unkapanı SGK’dan almış olduğum sevk yazısı ile hastaneye başvuru yaptım, heyete girdim. 15 Ocak’ta evrakım Sgk’ya ulaştı.
Yoğunluk sebebiyle bu süreç 4-5 ay sürer diyorlar.

Şu anda aktif olarak çalışıyorum. Kıdem tazminatımı alıp kurumdan ayrılış yapmak istiyorum. %40 onkoloji kronik/süreğen raporum var.
Epikriz,patoloji raporlarımı durum bildirir sağlık raporu, güncel tahlil ve tetkiklerim SGK’ya ulaştı. Umarım kısa sürede sonuçlanır.

Bu arada Sgk’ya mail attım 3-4 gündür dönüş olmadı. Bu hafta SGK’ya yüz yüze görüşmeye gideceğim.

Başka önerisi olan var mı?

@kabusgecesi,

Yıl ve prim dolu ise sgk dan işten çıkış evragı verecekler emekli olabilir kıdem tazminatını haketmişdir diye onunla çıkış alabilirsin bu arada İstanbul da emeklilik işleri biraz uzun sürebiliyor dediklerini gibi 4 5 ayı bulur arada 170,i arayarak ordan da bilgi talep edebilirsiniz

@güllerin efendisi,

Yıl ve prim şartlarını karşılıyorum. Tek hastalığım var. Chatgpt ye sorduğumda %40 civarı dosyalar genelde tek tur incelem ile sonuçlanır şeklinde yazıyor. Ek tetkik istenmezse 30-45 gün. Sgk pratiğinde tablo bu şeklinde yazıyor.

@kabusgecesi,

Yoğun olmayan illerde 1 ayda sonuç çıkıyor doğru Yoğun yerlerde 4 yada 5 ayı buluyor ayrıca ara karar çıkartıp sizden tekrar tetkik isterlerse 1 yıla yakın sürebilir

@kabusgecesi, Şu an prim günün ve çalışma yılı bakımından herhangi bir kriteri sağlıyor olman kıdem tazminatı almaya hak kazandığın anlamına gelmez yani bu aşamada kıdem tazminatını talep etsende alamazsın.

Başvurunu yapmışsın zaten. SGK Sağlık Kurulu çalışma gücü kayıp tespiti yapacak ve seninle ilgili bir karar verecek. Bu tespitten sonra diyelim ki Hafif Düzey tespiti yaparsa bu aşamadan sonra prim günü ve çalışma yılı kriterine bakılacak.

Prim günün ve çalışma yılın yapılan tespite göre gerekli kriterleri sağlıyorsa o zaman SGK'dan emekli olur kağıdı alıp işverene verirsin ve kıdem tazminatı alırsın.

Ayrıca Chatgpt öyle demiş böyle demiş bunlara inanmayın. Raporunuzda ki orana da güvenip şu düzeyde tespit yapılır ve kesin emekli olurum diye bir beklentiye girmeyin derim.

SGK için rapordaki oranın bir önemi yoktur. Önemli olan hastalığınız ve bu hastalığınızın SGK'nın değerlendirme yaptığı hastalık listesinde bir karşılığı olması gerekiyor. Bu değerlendirme yapılan listedeki hastalık ile ilgili tüm şartlar sağlanmalı aksi takdirde olumsuz sonuç gelecektir.

15 Ocak tarihinde raporlarım SGK'ya ulaştı demişsiniz henüz sizin için bir karar verilmesi mümkün değil. Bulunduğunuz şehirdeki SGK Sağlık Kurulu' nun yoğunluğuna göre 2-3 ay sürebilir.

Raporunuzda bir eksiklik görülürse SGK Sağlık Kurulu ara karar verir ve ek bilgi tetkik tahlil vb. işlemler için tekrar hastaneye sevk edebilir. Böyle bir durum olursa süreç biraz daha uzar.

@güllerin efendisi, istenmemesi için onkoloji doktoru tahlil tetkik verdi. Durum bildirir sağlık raporunu da sevk evrakına ekledi. Epikriz , patoloji raporları da dahil edildi. Daha buradan da ara karar çıkmaz diye düşünüyorum. Zaten mevzuat yönetmeliğinde oranım %40 . İnsanları aylarca bezdirmek niye. Ciddi mağduriyet yaratılıyor.

@BnymnYldz,
Sgk’nın değerlendirme yaptığı hastalık listesine nasıl ulaşırım. Umarım süreci baltalayacak bir durumla karşılaşmamış olurum. Yoksa bu işler denildiği gibi hiç yoksa 7/8 ay hatta 1 yıla kadar uzayabilir. Bu arada bilgilendirme için teşekkür ederim

Üst Alt