Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK girişim 1988, şuan Bağkur'lu olarak çalışıyorum. Ne zaman emekli olurum?

iplikçi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım 1967 doğumluyum.1985 yılında sol diz altımı kaybettim.1988 -1990 ssk.1990-2008 bağkur hizmetim var.diyabet hastasıyım.malulen emekli olabilirmiyim.nereye danışabilirim.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Malulen emekli olamazsınız, ama 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilirsiniz. Buna göre gün/ay/1988 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün prime tabisiniz.
Yani, toplamda 4680 gün priminiz varsa, 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. % 40-49 arasında alacağınız oranla emekliliğiniz onaylanacaktır...

Yaşlılık emekliliği dahilinde emekli olmak istiyorum.

1988 Sgk girişim, 18yıl 11 ay 26 gün bağkur hizmetim, 570 gün ssk hizmetim bulunmakta. 1988 öncesi sol diz altı ampütasyon geçirdim.Diyabet hastasıyım.Size bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirm.
1.Şuan ek5/ek6 tarım sigortalısıyım.Bağkur üzerinde borcum bulunmakta 28.madde üzerinden dilekçe verebilmem için borcumun buna etkisi nedir yani borç kapatılmalı mı?
2.Avantaj konusunda Ssk dan mı yoksa bağkurdan mı emekli olmalıyım bunların arasında ki fark nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Sizin için en kolayı bağkurdan emekli olmaktır. Ama borcunuzu ödemeden emeklilik müracaatına başvuramazsınız ilk önceliğiniz borcunuzu ödemeniz hatta bağkur un bankalar ile anlaşması mevcut prim borcunuzu ödeyip sizi emekli ederler. Emekli maaşınızdan da taksitlerinizi ödersiniz.

Üst Alt