Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk emekli maaşını hangi gün üzerinden ödemeye başlıyor?

Yurtsever

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar az evvel bir yerde bir vatandaş EYT(emeklilikte yaşa takılanlar) li geçen hafta emeklilik için başvurmuş kendisine maaşını şubat ayında alabileceğini ama maaşının başvurduğu günden değil şubat ayından ödeneceğini söylemişler yani 20 günlük süreyi ödemeyeceklermiş bu doğrumu bende 6 ocakta vergi indirimi emekliliği için başvurdum şimdi benim maaşım 6 ocaktanmı hesaplanıp ödenecek yoksa şubat ayı maaşı olarakmı ödenecek ?

Yurtsever

Emekli maaşları SGK'ya başvurulan aydan sonraki ayın 1.gününden itibaren işlemeye başlıyor.

Sizin durumda 01.02.2017 + xx gün birikme süresi ve birde maaşı aldığınız gün 30 günlük maaşı peşin alarak emekli maaşı almaya başlayacaksınız.Sonraki aylar normale dönecek.

Diyelim ilk maaşı 20 şubatta alacağınız anlaşıldı.Bu durumda ilk maaşınız birikmişlerle birlikte 19+30 = 49 günlük olacak.

Emekli olan herkes için geçerli yöntem.

Selam Zekai bey bende öyle biliyordum yukarıda dediğim gibi bir vatandaş öyle açıklama yapmış başvuru tarihi ile ödeme yapılmayacak demişler o nedenle kafam karıştı acaba devlet gizliden bir kanunmu çıkarttı dedim yoksa misal ben ocak ayında başvurayım emekliliğe martta sonuçlansın ama sadece martı ödesin diğer geçen aylatı ödemesin devlet bu vatandaşa herşeyi yapar

Yurtsever

Başvuru tarihinde ödeme yapılmayacak denirken işte 6 ocakta başvurduğunuz halde, emekli maaşınızın başvuru anından itibaren değil sonraki ayın 1.gününden itibaren işlemeye başlaması dolayısıyla, başvuru ayı açısından gün kaybı sayılabilecek bir durum gerçekten var.01.01.2017'de ya da 28.01.2017'de emeklilik başvurusunda bulunmanızın hiçbir farkı yok.Maaşınız 01.02.2017'den itibaren işlemeye başlıyor.

Devletin buna açıklaması sanıyorum "sistematik belli yani emeklilik başvurusunda bulunulan aydan sonraki ayın 1.gününden itibaren maaş birikmeye başlıyor ve bu uygulama herkese aynı uygulanıyor.Dolayısıyla emeklilik başvurunuzu ayın son günlerinde yaparsanız uğradığınızı düşündüğünüz haksızlığa uğramazsınız" şeklinde. :)

Emekli maaşları peşin ödendiğinden maaş aldığınız anda +30 günlükte peşin almış olmak bu kayıp hissini sanıyorum bir nebze telafi ediyor.

Ben 18.08.2016'da tahsis talep formu ile emeklilik başvurumu yapmıştım.İlk maaşımı birikmişlerle birlikte 24.11.2016'da aldım.Maaşım 01.09.2016'dan itibaren birikmeye başlamıştı. 83+30= 113 günlük maaş almıştım.

Selam Sezai bey Ankaradan vergi indirimi onayı işyerime 23.12.2016 da yollanmış elime 06.01.2017 de geçti hemen başvurdum buayın sonuna bekletmemin bir anlamı yoktu eğer dediğiniz gibi ise sadece şubat ayı maaşı alacağım tabii bir aksilik olmaz ise ne diyelim hayırlısı yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik

Yurtsever

Öncelikle şunu belirteyim.Maalesef şu vergi indirim işlemlerinin yılsonundan önce sonuçlanıp onay evrağınızın elinize 2016'da geçmemiş olması ve SGK emeklilik başvurunuzu 2016 sonundan önce yapamamanız nedeniyle 100 tl seyyanen zamdan yararlanma hakkını kaçırmışsınız. Ama bu aşamada sağlık olsun demekten başka yapacak birşey maalesef yok.

Emeklilik başvurusunu bekletmenin sizin durumda bir anlamı yok tabii.Sonucu değiştirmiyor.Ancak çalışmakta olan biri emeklilik başvurusunu bu bilginin farkında olarak yaparsa avantajlı olur.Siz çalışıyor olsaydınız işten 6 ocakta ayrılıp SGK'ya başvuru yapacağınıza ayın sonlarında ayrılıp başvuru yaparak daha fazla maaş alma imkanınız olurdu.Emeklilik başlangıcınız değişmez ama son maaşınız açısından karda olurdunuz.:)

Emekli maaşı bağlama süreci sona erdikten ve maaşınız bağlandıktan sonra, 01.02.17'den itibaren hesaplanacak tutarda birikmiş emekli maaşı ve emekli maaşı alacağınız günle ilgili peşin maaş olmak üzere, toplam birikmiş bir tutar alacaksınız.

Umarım kısa sürede ilk maaşınızı alacağınız tarih belli olur ve bekleyiş mutlu sonla sonuçlanır:)

Üst Alt