Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK birden fazla hastalıkla emeklilik başvurumu reddetti! Hemen itiraz edeyim mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
30
ÜSTADIM MERHABA
54 oran ant.egitim araş.hast.40 gün önce aldım..28 ocak bekledim sgk vermek için çünkü 20 yıl çalışma hayatı istiyordu...yoksa rapor çıktığı gibi götürürdüm...katarakt ,işitme hafif ,iç hastalıkları, kardiyoloji, bel fıtığı....
Ama Red aldım

ALDIGIM RED İÇİN HEMEN GİDEREK BİR DİLEKÇE İLE YAPMALIMIYIM ? YOKSA SİZİN DAHA ÖNCE PAYLAŞIMINIZ DA OLDUĞU GİBİ YASA,DETAY,KONU BELİRTMELİMİYİM ?
FİKRİNİZİ ALMAK İSTİYORUM....TŞK EDERIM
@OturanBoğa

@Ozgur580607,
artık tek hastalıktan çalışma gücü kaybına göre listeye bakılıyor.Siz tek hastalık yüzde 40 varmıy dı ? hastalıınız iş gücü kaybı listesinde var mı ?bundan sonra genel itibariyle baltazar yöntemiyle engelli erken emeklilik mümkün değil.Yasa anayasadan döner ve vergi indirimiyle emeklilik tekrar yürürlüğe girerse emekli olma şansınız var .

@Ozgur580607,

Eğer yeni yönetmelik çıkmadan başvuru yaptıysanız. Raporda özel bir durum yoksa yanlış olur. İtiraz edebilirsiniz. Ama yönetmelik çıktıktan sonra zaten çalışma gücü kaybına bakıldığı için red mantıklı olacaktır.

@07antalya,
Bilmiyorum kardeşim sonuç Red olunca bunu sorgulamak çok anlamlı gelmedi,,,,ölünce inceleyeceğim

@Ozgur580607, Dostum yeni yönetmelik 15 Ocak 2025 ÇARŞAMBA uygulamaya başlandı. Sen 27 Ocakta başvuru yaptıysan yeni yönetmeliğe göre değerlendirilmiş olmalısın.

Bu yönetmelikte tek bir hastalıktan çalışma gücü kaybına baklılıyor. Yaptıkları ne kadar adil tartışılır ama yönetmeliğe göre değerlendirme yaptılarsa RET VERMİŞ olabilirler

İtiraz edin tabi araştırın ama büyük ihtimal bu şekilde olmuştur

@Ozgur580607,

Maalesef bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. inan ne desek boş, reisten engelli kardeşlerine bir armağan…

İtiraz için ne yapmalıyım ustad...beni hastaneye sevk etmeden direk red verdiler...İtiraz için bir dilekçe yazı örneği varımdır tsk ederim

Ama itiraz gerekçesi yok ki? Neye itiraz edeceğiz? Tanılara bakıp durumunun yeni sgk hastalık listesi’ne göre yeterli olmadığını değerlendirmiş ve reddetmişer. Adil değil, hatta namussuzca, ama var olan yeni kanuna uygun!

iş kaybı cetvel listesi sonunda ortak Hükümler diye 3 madde var 1. Mevcut Hastalık listesinde tanımlanmayan tedaviye rağmen çalışma imkanı olmayan hastalıklar ağır düzeyde iş kaybı olarak değerlendirilir 2..Birden fazla hastalığın bir arada olduğu tedaviye rağmen çalışma imkanı olmayanlar iş gücü kaybı 3.. iş gücü hastalık listesinde bulunan birden fazla hafif düzeyde iş gücü kaybı orta düzeyde kabul edilebilir vs diye bitiyor tabi burdaki değerlendirmeler yazılanlar ilgili kurulun insiyatifinde olması üzücü iş yükü fazla bir arşivde her dosyaya bu kadar detaylı tamamlayıcı kapsamlı bakabilirlermi ? bilemiyorum

@OturanBoğa
Merhaba,
Genelgeyi okuduğumda Tek Haslık üzerinden değerlendirileceği yazmıyor. Benmi göremedim? Hangi kaynağa göre Tek hastalık en az %40 olması gerektiği konuşuluyor ?

@iLhan,

Tek hastalık. Bu net. Zaten isyanımızın nedeni o.

Madde 5:
"(4) Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard formülü uygulanmaz."

Oran da yok artık. SGK Hastalık Listesi'ne göre belirlenen tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenecek:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Üst Alt