Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsy hastasıyım. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

ben_hasan

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
serebral palsy li bi engelliyim. ehliyet alabilirmiyim.bu konu da biligisi olan varsa rica etsem beni bilgilendirseniz

alabilirsin ama üst tarafta kasılma varsa onu bilemem sorun sadece bacaklardaysa alırsın

tşkler...serebral palsy li olup da ehyliyet alan var mı

alabilirsin.
otomatik vitesli araç tavsiye ederim.

eminmisin kardeş ehliyet verirler mi bana .

serebral palsyli olup ehliyet alan varsa bana ulaşabilir mi lütfen

Spastik olup ehliyet alan arkadaşlarımız varsa yazabilir mi lütfen?

Sürücü yönetmeliği der ki:
a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.

b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.​

%55 raporum var. Spastik engelliyim. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

ben %55 spastik engeliyim acaba bu hastalıgım otomobil kullsnmama enggel teskil edermi bnim gibi spastik olupo ehliyet almış olan arkadaslar yazarlarsa sevvinirim simdiden tşkler herkese

Burada önemli olan şey doktorun görüşü. Aklı başında bir doktor olursa sürücü olmak işten bile değil, ama ceberrut bir doktor olursa, o zaman hemen arkanızı dönün ve kaçın...

tşk ederim bilgilendirenler içinn

Cerebral palsy hastasıyım. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Ben %40 cerepral palsy hastasıyım. Acaba benim grubumdaki hastalara H sınıfı ehliyet veriyorlar mı? Birde bu durumda olupta araç kullanan varmı?

-Ben de selebral palsy hastasıyım. %1 veya %40 olması önemli değil , Önemli olan hareket kontrol sisteminizi kontrol edebilmenize ve ataksi olayına göre veriyorlar
-Ben de heyete girmem gerekli olduğunu söylediler
-Benim kanaatım Hangi devlet hastanesinden alacaksanız nöroloji doktorunun varsa polikliniği önce oraya giderek ön bir bilgi alıp, ona göre davranmanız.
-Yani bir nöroloji doktoru vermiyorsa ikincisi de vermiyor anlamına gelmez.
-Kolay gelsin :)

Senin ehliyet yokmu birtan vallaha ben kendi bölüm doktorumu arıyorum muayehaneyi kapamış sanırım tam gün yasasından dolayı ehliyeti aldım ancak iptal edilebilir dediler bana benimde rahatsızlık t11 T12 L1 L2 L3 L4 L5 omurilik ameliyatı santral ve perifebrik rahatsızlıklara ehliyet verilmez nöroloji uzmanının kanaatine bırakılmış doktorlar sitesinde bu soruyu doçent bir doktora sordum sağolsun cevap vermiş rahatsızlığınızın durumuna göre heyet kararverebilir ben ne söylesem yanlış olur demiş açıklayıcı değil ama konu heyette ve nöroloji uzmanında önceden ayarlamassak alamayız....

-Hocam ben de şansımı deneyecem bakalım ne olacak ;)
-%40 Raporu alırken zor verdiler ama ehliyet raporunu verirler diye tahmin ediyorum

valla birtan benimde ehliyetle olan kısım karışık nasıl halledecem bilmiyorum.Ben sürücü kursuna kayıt olduğumda heyete başvurmadım 1999da aldığım sakatlık raporum vardı onu verdim kimse heyete girmem gerekdiğini sölemedi işin tuhaf yanı emniyettede kimse bişi sölemedi ehliyetimi aldım ancak geçenlerde vergi indirimi için hastaneye müracaat ettiğimde fırsat bulup ehliyetle alakalı bir soru sorabilirmiyim diye sordum buyur dedi heyet başkanı dedim hocam h sınıfı ehliyetim var özel tertibatlı ibaresini otomatik vitesli araç kullanır olarak değişdirmek istiyorum bana rahatsızlığımdan dolayı ehliyet alamıyacağımı ehliyetini aldıysan cebinde kalsın dedi eşşeğin kulağına su kaçırma dedi oda öyle söyleyince beklemedeyim kendi doktorumla görüşmeden müracaat etmicem bakalım ne olacak...

Bio;

-Valla ben senin yerinde olsam hiç sağı solu karıştırmadan gücümün yettiği ölçü de bir araç alırdım :)

Valla herkes öle dio :D bizde başımız daha sonra ağrımasın diye herşey yasal olsun diyoruz bakalım doktorlarla bir ön görüşme yapayımda ne olcak ne dicekler genel durum itibariyle ameliyat olalı 14 yıl geçdi ve şuan için bu ameliyatın ciddiyetine göre benimle aynı rahatsızlığı geçiren arkadaşlarımdan çok çok iyi durumdayım elbetteki kalıcı hasarlar var iç organlarda normalde verirler deniyor ancak yasaya bakınca bülent abinin tabiriyle işgüzar ve ceberrut bir doktora denk gelirsek iyi olmucak biliyorum ama şansımı zorluyacam gerekirse mahkeme yolu adli tıp versin kararı :D

Arkadaşlar kanunun da dediği gibi Serebral Palsy hastalarında ehliyet alabilmek için nöroloji uzmanının insiyatifine bakıyor durum. Serebral Palsy hastasıyım, aynı zamanda sağ dkç mevcut, 5 yıldır H sınıfı ehliyetim, 3 yıldır da kendi aracım var, sıkıntısız 32bin km yaptım şu ana kadar. Raporu aldığım zamanda 2 yıl sonrasında konrtrol ibaresi içeriyordu üzerinde ve bu ibare ehliyetimde de mevcuttu, 2 yıl sonra konrole gittiğimde herhangi bir sıkıntı olmadı ve sonrası için herhangi bir kontrol istemi bulunmuyor.

Sp li olup H sınıfı ehliyeti Ankara da alan varmı acaba ?

Ya o zaman bende spastikim bende alabilirim o zaman değil mi vermezler diye hiç araştırmamıştım :)

OturanBoğa;

öncelikle merhaba,ozaman bu durum doktordan doktara değişir. şöyleki sol hemiparazi hastasıyım. sakatlık oranı %40 olarak belirlendi. ve orta derece hemiparazi olduğum değerlendirildi.ozaman bu şartlarda ehliyet alınamayacak anlaşılan , ama benim gibi hepiparazi vakalarına ehliyet verildiğini hatırlıyorum.tesekkurler

güncel . ankarada hangi hastane basvurmalıyım . bildiğiniz duyarlı nöroloji uzmanı varmı arklar ?

bende serebral palsi hemiparazi var b sınıfı kullanıyorum .her hangi bir sorun yok çok şükür .

selam erdielmacı sen nasıl b sınıfı aldın b sınıfı amadan önce %40 ve üzeri raporun var mıydı merak ettim cevablar mısın

yok bişi nasıl b ehliyeti aldın merak ettim özürlülüğün tam nedir kolundamı bacağında mı serebral palsi var b sınıfı almıssın da onu merak ettim bizde alabilir miyiz?
hani hem %40 raporumuz var hemde b sınıfı ehliyet alcaz çakışmaz mı? sıkıntı olmaz mı(trafikte kaza anında) senin duruşuna bakıldığında özürlü olduğun belli oluyor mu kusura bakma bende de var cerebral palsy onun için soruyorum? biraz açık bilgi verirmisin b ehliyeti için sağlam raporumu aldın yoksa rapor oranın mı düştü? lütfen tek tek cevaplarmısın ?

sağ ayağımın yürürken ucuna basıyorum, sağ elimdede ince işleri yapamıyorum.ben ehliyet için sağlık raporunda sağlam olarak belirttim, çakışması için %40 lık raporu ne için aldığına bağlı ben işkur için aldım yani işe daha kolay girebilmek icin ama b aldın diye kimse araştırmaz öyle soruşturmaz trafik kazası yaparsan muhtemelen aşırı heyecanlı olacaksın ozaman duruş şeklin değişir tabi,trafik kazası olayını pek göz önünde bulundurmadım.trafik kurallarına uyduktan sonra kaza yapmıyorsun genelde senin ne gibi rahatsızlıgın var ?

benimde sol kolumda sol bileğim bükülüyor parmakları açıp uymma işlemi çok zayıf(kasılma mevcut) Ama bende kaçak olarak kullanıyorum normal arabayı kullanabiliyorum hemde
çok güzel. Direksiyonu kavrayabiliyorum. ERDİ kardeş senin sağ kolunda nasıl sorun var dışarıdan bakıldığında kolun belli oluyor mu kasılma falan oluyor mu ? kaç yıldır kullanıyorsun
otomobili polis çevirdiğine ne yapıyorsun belli olmuyor mu kolun görüşürüz..

dışardan bakarken sorun yok sadece heyecanlandımda biraz gerilme oluyor onun icinde bu yaz ameliyat olacam heralde hem ayagımdan hem elimden iyice geçecek inş sonra raporuda yırtacam atacam :D ,dışardan bakıldıgında belli olmuyor 2010da ehliyet aldım ben şimdiye kadar polis çevirmesine denk gelmedim en uzun mesafem adana-osmaniye oldu
hedefim adana -antalya karayolu :D geliş gidiş

BENDE spastik parapareziyim her iki alt extremite b ehliyetim var h ehliyet ve ötv den faydalanmak istiyorum.

Serebal palsi hastası olup ehliyet alabilen arkadaşlar var mı?

serebal palsi hastassı olup ehliyet alabilen arkadaşlar varmı

Üst Alt