Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi sekeli ile %52 engelliyim. MSB askere gidebileceğimi düşünüyor!?

cihanata1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Dostlar merhaba,
Erken doğum kaynaklı serebral palsi sekeli nedeniyle %52 oranında engelliyim düz zeminde yürüyebiliyorum ancak en ufak yükselti ve merdivende zorlanıyorum. Askerlik şubesi merdivenlerinde 2 asker kolumdan tutarak çıkardı ancak üzerinde %52 oranı ve hem üst hem de alt vücut bölümünde engel olduğu yazan raporumu milli savunma bakanlığı redderek otomatik inceleme sonucunda askerliğe elverişli olduğuma karar vermiş. muayeneye gideceğim yorum sizlerin

Gittiğin yerde komutana anlat belki yardımcı olur.Ben normalde bedellinin bir kışla görmesini tavsiye ediyordum.Savaş çıkarsa herkesin eli silah tutsun diye.

Beni askere almalarını komutandan çok istedim ama kabul etmediler.
Seni nasıl aldılar hayret!!!
Gitsen bile seni üzmezler. Veya söyle senin yerine ben gideyim hem de koşa koşa. (nasıl koşacaksam artık)

@NewDay , burda herhangi bir maddi bedel yoluyla askere gitmemekten bahsetmiyoruz. En ufak engebede düşen birinin askere alınmasından bahsediyoruz

Son düzenleme:
ben de %56 ortopedik. bana dedikleri; üniyi bitirdikten sonra gelirsen askere yedek subay olarak alınırsın, ama üniyi bitirmeden (öğrenciyken) yoklamaya girersen (o takdirde henüz üni bitmediği için lise mezunu oluyosun) er olarak askere alacakları için engelli olduğundan çürük verirler dediler. gerçekten de öyle oldu.
umarım işler istediğin gibi olur.

@babakartal50, dostum en doğrusunu Doktorlar bilirler askere gitsen bile omuz omuza cepheye sürülecek değil kimse askeri birimlerde yardımcı görevlerde kullanılacaktın. Eğer o ortamı o gururu yaşamak istiyorum diyorsan bak tam olarak şunu yapacaksın;
..... ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞINA
Engelli bireylere temsili askerlik yaptırılması uygulaması kapsamında uygun olan temsili askerlik programında bir günlük askerlik görevi yapmak isterim. Gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim 🙂

@cihanata1, +1
evet bu bilgi doğru. bizim tanıdık da bu şekilde gitti askere 1 günlüğüne. hevesini alsın diye yaptırdılar ailesi. üniforma veriyolar sabahtan gidip 1 gün takılıyosun yemek fln herşey var. engelli askerliği diye geçiyo.

Bundan daha absürt bir durum olamaz. Normalde askere gitmek için yalvarsan "sen sakatsın" der almazlar, şimdi yaptıklarına bak!..

öyle ağır bir engeli nasıl almışlar seni kim muayne etti kasılma yada mental bir sıkıntı yok herhalde

Benim yorumumu niye sildiniz??Hakaret yok bişi yok adama diyorum ki niye alma isteği duydular.Burada duyar kasıyor sorununu sorguluyoruz benim mesaj silinmiş.Cp li sallanarak yürüyor başka bir şeyi yok.

Burda anlayamadığım bir konu var
MSB dülünüyormu ?
yani halen karar vermiş değil

alternatif hekim görüşü isteyim ve elinizdde rahatsızlıgınıza dair bulguları götürün
bu bulguların geçii değil sürekli olması önemlidir

engelinizle çelişkili bir durum oldugunu dusunuyorsanız ilgili makamlara yazın ve bu yazının takip beldesi her dain yanıınızda olsun

olay şapkasız karınca yeşil şapkalı karıncaların yuvasına girecek gibi görrrrünüyor absurrt ornekle
o halde şapkanun olmadıgını belirten ve yeşil şapkanın sana uygun olmadıgını alternatif hekim ve mevcut rraporlarla belgelemelisin diye düşünüyorum

baktın çözüzlmüyor yehova şahidiyim de direk muaf ol kamu gorevi iste :)

@cihanata1,
Trajedi ve güldürücü bir durum, muhtemelen dosyalara tanıya bile bakmamışlardır ellerinde kahveler🙂

Mülayim sert, mülayim ters gibi bir durum olup dosyaları karıştırmışlar sanırım.

Merak etmeyin tekrar değerlendireceklerdir bu şekilde gidemezsiniz gitseniz de kazara geri dönersiniz.. ülkemizin garip garip halleri.

Üst Alt