Merhaba, 7 aylık doğum sebebiyle serebral palsi mevcut, sol tarafı etkilemiş ama nispeten "hafif" atlatılmış. Yürüyüşte aksama, sol bacakta biraz kısalık var. Sol kolda güç kaybı. En önemlisi, ince motor el becerileri hiç yok... Ayakkabı bağlamak dahil yüzlerce basit şeyi yapamıyorum. Devlet hastanesinde yüzde 24 vermişlerdi ama çok incelemediler. Daha kapsamlı bir araştırma hastanesine, tıp fakültesine falan gitsem oran yükselebilir mi? Özellikle ince motor becerilerinin olmayışı hayatımı aşırı olumsuz etkiliyor. Çalıştığım yerde yazıcının mürekkebi bittiğinde kartuşu değiştiremiyordum mesela, ya da pos cihazına kağıt takamıyordum... Yoğun stres yaşadığımda sol taraf kasılıyor, tamamen elim ayağıma dolaşıyor. Şu an işsizim ve her yerde barista ilanları olmasına rağmen başvuramıyorum çünkü o da el becerisi istiyor... Bu tarz handikaplar rapor için dikkate alınıyor mu? Oranın yükselme şansı var mı?
Benzer durumda olanlardan fikir bekliyorum. Oran ve rapor işlerinde yeniyim bilmiyorum pek. Çok teşekkür ederim yanıtlar için.
Benzer durumda olanlardan fikir bekliyorum. Oran ve rapor işlerinde yeniyim bilmiyorum pek. Çok teşekkür ederim yanıtlar için.