Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serabral palsi ve psikolojik nedenlerle %40 oranlı rapor alabilir miyim?

sudeakpnar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle ben 20 yaşında bir kızım , benim doğuştan gelen hafif düzeyde serabral palsi engelim var ama çok hafif geçen yıl bartında raporumu yenilettiğimde psikatri zihinsel görmediği için puan vermedi bizde düşünmediğimiz için gerek yok diyip geçtik tek fizik doktoru verdi 36 oranında raporum vardı . Çaycuma da okadar yere başvurdum ki çok hafif bir kusurum olmasına rağmen hiçbir iş yeri beni almadı çalıştırmadı e kpss ye de giremedim eğer küçük bir engelini varsa bile mutlaka %40 raporunuz olsun , cumaya rendevu aldık doktorlardan oran istesem psikatriye girsem oranım yükselir mi bilmiyorum evde gerçekten psikolojim bozuldu bende çalışmak istiyorum bende maddi manevi biyerlere gelmek istiyorum sizce doktorlarr oran verirmi.?

@sudeakpnar moralini bozmak gibi olmasın ama sen sağlık kurulunda %50 bile alsan o kurul günü kesin düşüyor zaten gene 40 altında kalır.. Benim 3 hastalığım var biri şeker basit birşey değil kulak - ortopedi toplam %67 aldım kurul günü 53 en düştü sana %40 vermeleri imkansız boşuna heyete girme bence

Boşuna girme demek nedir ya ? Durumun zaten kritik olduğunu biliyor şansını tabiki denesin. Böyle bir mantık mi var.
Kurul nerede kafasına göre oran düşürür.
Benim oranım %44 den %58 e yükseldi.
İlaç tedavi hicbirsey yok bende.
Ortopedik rahatsızlığım mevcut. iyi ki raporumu yenilemisim. Korkarak girdim oran yükseldi.
Seni oranın düştü diye herkesin düşecek mantığı yanlış.

Arkadaşım sen git muayeneni ol , bölümleri gezerken muhakkak elinde rahatsızlığınla ilgili evrakların yanında olsun , sende tabiki yaşadığın sorunları anlat.

Hakkında hayırlısı olsun, umarım istediğin gibi olur.

@sudeakpnar, Sen ilk yanıtı dinleme, hastaneye git ve durumunu anlat. Doktorlar hastalıklarına göre oranlarını belirler kalanı heyetin bileceği iş.

Sen işi kovala bırak olmayacaksa orada olmasın, kimsenin ezber cümlelerine göre hareket etme.

@WinstonSmith ezber cümle değil şansını denesin tabi ben 2 kere girdim rapora da ihtiyacım yok sırf ötvsiz araç almak için girmiştim aracımı aldım çıktım.. Bahsetmek istediğim Özellikle son girdiğim kurulda gördüğüm gerçekten işi sıkılaştırmışlar kl, kolay kolay oran vermiyorlar

Bak işte rapor amaçları farklı , bu arkadaş engelli rapor almak istiyor araç değil.
Engelli raporu almak daha kolaydır.
Otvsiz için malesef kötü niyetli olunduğu için doktorlar veya heyet vermek istemiyorlar. Detaylıca inceliyor. En ufak birseyde vermiyor.

@Hopee3466 sole elimde 3 parmak yarım mesela aracı bu yüzden verdiler bana , parmaklar için verilen oran %15 gel açıkla burada ki mantığı?

Bendede aynı sorun var. Sağ el hariç sol el ve her iki ayak parmaklar yok derecede.
Oranı onlardan almadım. Vermiyorlar çünkü.
Aynı sorunları bizde yaşıyoruz.

Üst Alt