Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirlerarası seyahatlerde %50 indirim uygulaması hangi fiyat üzerinden hesaplanıyor? [Soru]

nayha87

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Şehirlerarası seyahatlerde %50 indirim uygulaması hangi fiyat üzerinden hesaplanıyor? [Soru]

merhaba,
Bugün Eskişehir'den Aydın'a Kamilkoç turizm ile geldim. Bilet alırken şöyle bir sorun yaşadım.
Normalde bilet ücreti 28.5 YTL + 1.5 YTL sigorta bedeli = 30 ytl idi.

Ben bilet alırken özürlü kimlik kartımın olduğunu söyledim ve indirimi maliye bakanının göndermiş olduğu tavan fiyat üzerinden uyguladılar.
Yani, maliye bakanlığının Eskişehir-Aydın arasına maksimum 33 ytl alınabileceğine dair gönderdiği belge üzerinden yüzde 50 indirim yaptılar.
Sonuçta;
bilet ücreti 16,5 ytl + 1,5 YTL sigorta ücreti = 18 YTL ödedim.

Böyle bir uygulama var mı ?

İndirim hangi fiyat üzerinden uygulanıyor

Bu konuda ulaştırma bakanlığını aradım. Bana, belgelerle birlikte başvurabileceğimiz söylediler.

inidirim, ulaştırma bakanlığının vermiş oldugu fiyat tarifesinin tavan fiyatı üzerinden uygulanır .

Ne yazıkkı aynı sıkıntıyı bende yasadım. Amma bu işte yıne keyfıyet var. ben her hafta cuma gunu dneızlıye gıdıyorum. pamukkale seyahata gıttım normalde 20 ytl bıze 13 yrl oldugu soylendı bır hafta once 12 ytl ye gıtmıstım. sonra bu hafta kamıl koca gıttım onlarda 18 ytl oldugunu bana 12.50 ytl ye bılet verebıleceklerını soyledıler. dondum denızlı seyahata gıttım 10.00 ytl den bılet aldım. pekı oturanboga tarıfe tekse nasıl farklı bılet kesebılıyorlar. Madem oyle neden normal vatandaşa normal tarıfeden kesmıyorlar engellıler gelıncemı tarıfe akıllarına gelıyor. Bu durum nasıl da yasalara uygun oluyor. bu keyfı yasa olmasın

güzel kardeşim yasa belli fakat malesefki uygulayanlar bir haber esas oarak ulaştırma bakanlığının vermiş olduğu fiyat tarifesinin tavan fiyatından yapılır indirim .olay bu kadar basit aslında.

Üst Alt