Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef ve iltihaplı eklem romatizma ile hangi oranda rapor alabilirim?

Zehra ırmak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba 7 senedir el ayak sedef hastasıyım ve iltahapli eklem romatizmam var , 1 senedir biyolojik ajan kullanıyorum ama ağrılarım daha çok arttı
M07.3
M13.98
ESHISLER
ENFLAMATUVAR SPONDILOPATILER, DIGER TANIMLANMIS
PSORIATIK ARTROPATILER, DICER(L40.5)
ARTRIT, TANIMLANMAMIS, DIGER
09.01.6.1 ---> Andiferansiye spondilortropati(M46.5)( M46.8-
İlaç raporumda yazan kodlar ilk biyilojik ajan işe yaramayinca başka bir biyolojik ajana geçiş yaptı doktor ama ağrılarında azalma yok boynumda skolyoz ve düzleşme var boyunda 4 adet fıtık 2 tanesi sinire baskı yapıyor
Sol el baş parmak aktif ve pasif hareket yok işaret parmağına dayalı hareketsiz küçük yaşta kemik nakli olmuştu öne eğilemiyorum çorap ayakkabı giremiyorum engelli kurulu da nekadar oran ala bilirim

@Zehra ırmak,%40 ve üzeri bir oran alma ihtimaliniz var, dilerseniz başvurunuzu yapın süreci daha sağlıklı birlikte görelim. Hastaneye giderken tüm belgeleri, tetkikleri, varsa mr görüntüleri vs. yanınızda mutlaka götürünüz, günlük yaşam kısıtlılıklarınızı en sade bir dille doktora anlatın. Çok geçmiş olsun arkadasım.

Heyete başvurdum cildiye sedef lezyonlarima bakarak yüzde 15 verdiğini sözlü olarak söyledi ama hastanede romottoloji yoktu ftr uzmanı muayne etti beni tulumlarımı gördü ama ölçüm yapmadı öne doğru zaten hiç egilemedim sırtında geçi ye eğilmedi emarlarima hic bakmadı baksa sakroilik eklem iltahap var disk kayması var bunların tüm çıktılarını aldım evrak bölümüne teslim ettim orda incelerler mi

@Zehra ırmak, doktorlar bakar, yanında götür evrakları, denemeden bilemezsin. Bütün doktorları gezerken durumunu anlat sade bir dille, arkadaşım. Sonucu bize de haberdar edersin olur mu.

Çok teşekkür ederim anlatmaya çalıştım evrakları göstermeye çalıştım ftr uzmanına ama evrakları çıkarma gerek yok dedi sedyede bacak hareketleri yaptırdı hareketlerde belge sakroilik bölgesindeki ağrıları gördü sandalyeden desteksiz kalkamıyorum 3 aşamada kalka biliyorum önce denge kurup sonra doğrulmaya çalışıyorum ilk adımlarım topallayarak ata biliyorum takı eklemlerim açılana kadar

İnşallah ayın 16 sinda büyük heyet toplantısı için gün verdiler ehliyetim sıkıntıya girerim acaba sol baş parmaktan dolayi

Eger lityum kullaniyorsan sedef ondan dolayi olabiliyor lityum birakildiginda ise d
Sedeften eser kalmiyor haberin olsun .

@Prenses14, erken emeklilik ola bilir yani tam hakları bende bilmiyorum 2005 SGK girisliyim 4500 günümü doldurmama 5 sene var belki emeklilik hakkım olur

@lijepa, biyolojik ajandan bahsediyorsunuz sanırım ondan öncede el ayakta sedef kezyonlarim vardı ama biyolojik ajan kullanımından sonra evt daha çok arttı ama onu kullanmasam bu sefer hiç yuruyemiyecegim iltahapli eklem romatizma çok azıyor

@Zehra ırmak, emeklilik içinse, ehliyetine bir engel teşkil etmez, çünki her alınan rapor kullanım amacına göre farklılık gösterir, emeklilik için hafif iş gücü kaybı çıkarsa 18yıl şartı ile 4200primden emekli olunuyor, siz bi basvurun sonucu tekrar konuşuruz değerlendiririz arkadasım. Bilgiler net olmayınca birsey diyemiyorum, raporunuz sonuçlansın bi,heyetten sonra, yaklaşık 6ay sürer cevap gelmesi, o süreçte zaten zorlanmıyorsanız çalışmaya devam edersiniz. Diğer arkadaslarlada yorum yaparız.

@Mustafa _10, maalesef ağrılarım ilaca rağmen çok fazla

@Prenses14, maalesef çalışamıyorum özel güvenlik görevlisiyim işimi yapamıyorum ayakta çok uzun süre kalkamıyorum ağrılarım çok o yüzden 9 ay önce işi bırakmak zorunda kaldım heyette. Sonuc 6 ay sonramı geliyor

@Zehra ırmak, ben 8ay bekledim sonucu, umarım sizin daha erken sonuçlanır. E-devletten dys den takip edersin, ya da Alo170i ararsın bilgi alırsın. Bakarsın 1ayda çıkar sonucu, inan süreci bende bilemem. Priminiz eksikse uygun iş bulur doldurmaya çalışırsınız bu süreçte. Çok geçmiş olsun arkadaşım.

Üst Alt