Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanayi elektriğini mesken elektriğini çevirebilir miyim?

Konular
70
Reaksiyonlar
59
Arkadaşlar,

Ev yaptırırken inşaat ruhsatı alıyoruz. Sanayi elektriği aboneliği yapılıyor. Fakat iskan giderleri çok fazla olduğu çin birçok kişi iskan alamıyor. Yotubue da aşağıdaki gibi bir video gördüm.
Kişi tüketici hakem heyetine başvuru yaparak sanayi aboneliğini konut aboneliğine çevirmiş. Sanayi elektriği konut elektriğine göre tam 2 kat pahalı

Konu hakkında bilgi ya da görüşü olan var mı ?

İnşaat ruhsat yılı 2020 olan evimize iskan alınamadı, müteahhit kaçtı . Eski borçları site olarak ödedik , altyapıyı çektirdik ve mesken kullanıyoruz . Kanunda 2021 olarak değişiklik yapılmıştı sanırım , o tarih ya da eski ise ruhsatınız , elektrik dağıtım şirketiyle görüşmenizde fayda var .

Benim ruhsat 2023. Sanırım o dönemde imar affı gibi yasa çıkarılmış. Bakalım bir dağıtım firmasıyla görüşeyim teşekkürler

"İskansız ve Kaçak Eve Geçici Elektrik Aboneliği. 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 11. maddesine göre 1/7/2022 tarihine kadar (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara elektrik ve su aboneliği alınabilecektir."

2023 tarihli ise ne yazık ki siz yapamazsınız.

Kullanım amacı ev ise bulunduğunuz ilde bulunan dağıtım şirketinin yen bağlantı birimine başvuru yapmalısınız sizlerden proje numarataj talep edleblir

Yapı ruhsatı alarak evi yapıyorsunuz Sorun yok. Saçma olan sanayi elektriğinden konut elektriğine geçilmesine izin vermiyorlar.İlla belediyeye gidip evrakları yaptır bir ton para harca deniyor. Elektrik tesisatında ya da projede bir değişiklik yok aslına bakarsanız

@engellibilgi, mesken aboneliği aldıktan sonra ticari faaliyette bulunulmasın diye belediyeye yönlendiriliyor

işte mesken aboneliği vermiyor. Yan yana iki ev var. Biri sanayi kullanıyor biri konut
bir tanesi 500 TL veriyorsa diğeri 1000 TL vermek zorunda kalıyor.
Bana sorarsanız hukuksuz bir uygulama

@engellibilgi, sanayi elektriği alan belliki dükkanı eve çevirmiş belediyeden bunu düzeltip çarpık yapılaşmayı engellemek gerekiyor her isteyene abonelik verilmezki
Düzen lazım

Üst Alt