Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde memur sınavını kazandım. Kurum yeniden rapor istiyor. Ya düşük olursa! [Soru]

delikanlı20

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Sakat statüsünde memur sınavını kazandım. Kurum yeniden rapor istiyor. Ya düşük olursa! [Soru]

ıyı gunler ben bır yerde memur sınavını kazandım, ama kurum tekrar hastaneyew salacak. eger oranım %40 ın altına duserse benım atamam ıptal mı edılır, ne olur?
cunku her hastane bır ayrı oran verıyor. 3 ay once 50 aldım, sımdı dusuk olursa bır hakkım var mı? sınavı asıl olarak kazandım...
yardımcı olun ne yapmalıyım

Sağlık kurulu raporunuzu ne zaman ve niçin aldınız?

memur muracatları

ozurlu kadrosuyla devlet memuru olan arkadaslara soruyorum yapılan yazılı sınavda kazandımıydı kurumlar tekrar yenı rapor ıstıyorlarmı oncekı rapor yetıyormu atanmak ıcın eger yenı rapor ıstıyorsa gıdecegımız hastaneyı onlarmı belırlıyor yoksa bız ıstedıgımız hastaneden alabılırmıyız bılgısı o9lanlar yardımcı oluresa sevınırım

Genelgeler önemli: sınavla ilgili genelgeleri okumalısın: Hastane seçimi sınırlı olur. Kurum kendisi seçiyor geneldei fazla hastane seçenekleri varsa size de seçenek sunar.

Elindeki rapor, yani sınava girerken kullandığın rapor geçerli sayılmalı. Aksi bir şey talep ederlerse ve mağdur olursan, hukuki süreç başlatıp hakkını alırsı:

• Kazanılmış haklar
    GEÇİCİ MADDE 1 –
    (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;

a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,

b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,

c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.

Üst Alt