Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat kadrosunda çalışmadan, emeklilik aşamasında raporla emekli olabilir miyim?

ömerözüdoğru

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben 01/10/1998 yılında özel bir şirkette özürlü kadrosunda çalımaya başladım. yaklaşık bir yıl sonra işten ayrıldım. şimdi belediyede şirket elemanı olarak çalışmaktayım ama özürlü kadrosunda değil normal kadro ile benim öğrenmek istediğim pirimim dolduğu zaman emekli olmam da herhangi bir sorun olurmu? diyelim ki 3600 günü normal kadro ile doldurdum. %50 olan raporumu ssk ya verdiğim zaman emekli olabilecekmiyim bu konuda bigisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler

Yeni rapor almanız durumu ve SGK onayı ile %40 ve üstünde raporla erken emeklilikten yararlanabilirsiniz.

Emeklilik zamanınız geldiğinde %40 ve üzerinde rapor alabilin, yeterli. Velev ki tüm çalışma yaşamınız sakat statüsü harici olmuş olsun, o halde dahi hiç bir sorun yaşamaszsınız.

slm ben 1998 yılında ssk lı olarak özel bir şirkette işe başladım . 1973 doğumluyum %50 özürlü raporum var 2200 de pirimim var. ne zaman emekli olabilirim?

(1998 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekli olabilirsiniz.

Çalışma yaşamınızın her hangi bir aşamasında vergi indirim hakkı elde ederseniz, ya da emeklilik zamanınız geldiğinde SGK'na %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğunu ıspat ederseniz, hiç bir sorun yaşamadan emekli olabilirsiniz.

emeklilik

ben sgk nın kendi sitesinden ne zaman emekli olabilirim diye sorgulama yapıyorum ve bana 2013 yılında (3600 pirim hesabınca) emekli olabilirsiniz diyor
buna göre sayın adminim hangi bilgilere itibar etmemiz gerekli

şimdiden teşekkürler

SGK sitesi yanlış hesaplıyor... Yukarıda yazdıklarım doğrudur...

Üst Alt