Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte ilaç imalatı yapan suç örgütü

Pickle

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
220
İstanbul il jandarma komutanlığı ekipleri tarafından 6 aydır devam eden teknik takibin sonucunda başlatılan hücre-10 operasyonunda Ümraniye'de bulunan adreslerde piyasa değeri yaklaşık 2 milyar tl olan sahte kanser ilacı ele geçirildi.

Suç örgütünün kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar başta olmak üzere başka ilaç türlerinin de sahtesini ürettiği ve markalı ilaçların hem görünüşlerini hem de ambalajlarını orijinaline benzer olarak ürettiği saptandı. Örgütün ürettiği sahte ilaçları İstanbul'daki bazı ecza depolarına ve eczanelere sattığı söyleniyor.

İlgili operasyonun ilaçların görüntüsünden ve etkisiz olan içeriğinden şüphelenen vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine başlatıldığı bildirildi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde baskın yapılan 5 farklı adreste bulunan malzemeler şu şekilde:

-100 bin adet boş ilaç kutusu,
-5 milyon sahte hap,
-9 adet hap basım makinası,
-350 kg ilaç yapımında kullanılan toz ham madde
-60 bin yeşil reçeteye tabi olan sahte hap.

Yetkililer ele geçirilen ilaçların piyasa değerinin 2 milyar tl değerinde olduğunu açıklandı.

Yakalanan 8 şüpheliden 6’sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İstanbul'da dev operasyon: Sahte kanser ilacı imal ettikleri ortaya çıktı! - Sözcü

peki bu ilaçlar eczanelere verilip aldığımız raporlu ilaçların reçetelerine mi verildi? ben bizzat hastanede bana verilen ilacın sahte olduğundan şüphelendim raporla eczaılar odasından alıyordum hastanede yatış yapılıp verildi ilk kez o markanın muadilini verdiler ve ben kasım 2023 den beri her yere şikayet ettim bu ilaç sahte idi ...yüz seğirme çarpıntı terleme bilinç kaybı o dönemden bu yana kötüleştim halbuki kasım 2023 de şikayetlerim nerdeyse bitmişti.hastane hayır dedi eczacılar odası hayır dedi cimerden eczacıları denetleten birirm başkanı hayır dedi....peki ben o ilaç bana verilince niye kötüleştim?????? kimsenin cevabı yok ....adı immutec ...kanser ilacı değil ama kansere de el atmışlar buna da atarlar.....bu sahteler eczacılar odası kanalı ile bize veriliyor mu önemli olan bu....

Üst Alt