Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu süreci nasıl işliyor? Heyeten sunulan evraklar başka kurumlara..?

ertugrul01

Aktif Üye
Konular
387
Reaksiyonlar
1
hastaneden saglık raporu alınırken heyetten önce teslim edilen tüm tetkiklerin ve testlerin oldugu evraklar kendi arşivlerine koyarken başka bir yerlerede gönderiyorlarmı bu prosedür nasıl işliyor bu konuda bilgi sahibi olan cevap versin

O sonuçlar imzayı atan heyeti bağladığına göre ve hatta bize verilen rapora bile eklemediklerine göre başkaca bir yere yollanmaz. Ama siz vergi indirimi için maliyeye kendi aldığınız raporu verecekseniz dayanak belgelerin örneğini kendiniz ekleyin.

tetkik, test ve ilaç raporları saglık raporuna ilave edilirmi yani vergi dairesi bunlarıda alıyormu

hayalet 73 ün söyledigini ilk defa duyuyorum vergi dairesinin saglık raporu ile birlikte tetkik ve tahlil , test leri aldıgına dair bir kişi varmı forumda acaba.

bülent bey bizim yapmak istedigimiz hastaneden kişisel başvuru ile alınan saglık raporunu vergi dairesine teslim etme aşamasından bahsediyorum.

bugün aynı sorunu ben yaşadım.. heyete girdim.. ama elimdeki tüm EMGler , ilaç raporları , tahlillerle kimse ilgilenmedi. Rapor bölümündeki kişiye bunları rapora eklememiz gerekmez mi diye sordum. gerek yok dedi. anlamadım maliye neye göre bakıp karar verecek..

Verdiniz de almıyoruz mu dediler. Almak zorundalar. Dilekçe ekinizde belirtin eklediğiniz evrakları. Yok anlaşılamadı yok eksik diye geri dönmez en azından.

Tehşise göre tahlillerin neticesine göre heyet hastalıyın adını koyacak zaten oranlar belli.Bida tahlile gerek yok maliyede doktorun gönderdiyi rapora bakacak.

ben bu süreçten birşey anlamadım. heyette girdim..kimse bana neyin ar diye sormadı.. havadan sudan şeyler sordular. % 40 almış görünüyorum.. yani uçurumun kenarındayım. maliyenin bir üfürüğü yetecek.

bülent bey ,
hastanenin almadığı evrakları , ben maliye ulaştırabilirmiyim acaba ? yada sürece nasıl müdahil olabilirim ? fikriniz var mı?

KÜREKÇİ;
arkadaşım doktorların verdigi oranı begenmeyen heyet doktorları ve kurul başkanı oranları düşürüyorlar ve verdikleri oran saglık raporunda branşlarda görünenden daha az

Benim söylediğim sevkle değil kendi kendine rapor alıp bu raporu da vergi indirimi için kullanmak isteyenler için. Sevkle gidenin zaten evrakları oran belirtilmeksizin hazırlanıp maliyeye yollanıyor. Benim anlamadığım şu, siz heyete girerken hastalık veya sakatlığınızı bilmiyor musunuz. Önceki tetkik ve raporlarınızı götürmüyor musunuz. Doktor siz söylemezseniz hastalığınızı nereden bilecek adam müneccim mi? Hastaneye muayeneye gitmekle rapor için heyete girmek farklı şeyler.
Bir arkadaşımın başına geleni anlatayım siz anlayın artık; arkadaşın tiroid kanseri yüzünden tiroidleri tümden alınmıştı. rapor almaya gitti sadece kanserden 20 puan vermişler. E tiroidi olmayan insanın hipotiroididen 10 puan daha alması gerekmez mi? Doktor, söylemedi ki diyor. E sen doktorsun ya olmayan organ tiroid üretir mi kardeşim? Yani kısaca doktorların umurunda değilsiniz. Sen söylemezsen, adam söylemedi ki diyor ve haklı duruma geliyor.

benim söyledigim kişisel başvuru ile alınan saglık raporu , vergi dairesine teslim edilecek ve Ankara Maliye sürecinden bahsediyorum.
muayene eden doktor ile heyete giren doktorlar aynı olmuyor, saglık rapor başvurusu çok hastanede yogunluk oluyor. muayene olurken test tetkik ilaç raporları ,EMG gibi tüm evraklar heyete girmeden önce zaten teslim edildi dosyanın altına iliştirildi sorun olan Ankara Maliyeden eksik evrak deyip aylar sonra geri göndermesin.
.

Onu diyorum işte Ertuğrul, aynen heyete verdiğin gibi maliyeye raporunu verirken de aynı tetkiklerin birer fotokopisini raporuna ekle. Bişey kaybetmezsin.

sizden ilk defa duyuyorum forumda bununla ilgili yazı görmedim siz şahit oldunuzmu

Bu zaten olması gereken bir prosedür değil. Forumda gördüğüm pekçok arkadaşın, atıyorum, evrak eksikti raporum geri döndü film eklendi onaylandı falan gibi yakınmalarından aklıma gelen bir konu. Olmazsa olmaz değil ama bence yararlı olur. En azından bir zararı olmaz.

bencede alırlarsa çok iyi olur en azından Ankara Maliyeden geri dönüş olmaz.

Merkez saglık kurulu nasıl karar vermektedir.

Merkez Sağlık KuruluGelir İdaresi Başkanlığı nezdinde görev yapmaktadır. Merkez Sağlık Kurulunungörevi, sakatlık indiriminden yararlanmak amacıyla hastanelerden alınanraporları inceleyip, çalışma gücü kayıp oranlarını belirlemektir.
Merkez Sağlık Kurulunun çalışma şekli ve vergi indirimi içinbaşvuracakların yapacağı işlemler bir yönetmelik ile düzenlenmiştir. MerkezSağlık Kurulu kararını verirken, kendisine ulaşan raporların öncelikle yetkilisağlık kuruluşu tarafından verilip verilmediğine, sonra da usulüne uygun olarakdüzenlenip düzenlenmediğine bakar. Raporlar usulüne uygun ise karar vermeküzere inceler. Kararını verirken raporlarda yer alan laboratuar bulgularını,klinik muayene bulgularını, sakatlık bulgularını ve konulan tanıyı ilgiliYönetmelik ekindeki cetvellere göre inceler. Kurul, raporlarda yer alanbulgular ve tanı ile Yönetmelik eki cetvellerde belirlenen çalışma gücü kayıporanları arasında çelişki görürse resen ve nihai olarak karar vermeye yetkilidir.Ancak, kurul gerek görmesi halinde bu raporları bir daha incelenmek üzereraporu veren hastaneye iade edebilir veya başvuruda bulunanın başka bir yetkilisağlık kuruluşuna gönderilmesini isteyebilir.
Merkez Sağlık Kurulu tarafından verilen kararların sağlıklıolması için, raporda belirtilen ve Yönetmeliğe uygun yazılması gerekenlaboratuar, klinik muayene ve sakatlık bulguları ile tanının açık ve anlaşılırolması gerekir. Kurul bu bilgileri yetersiz görmesi halinde ilgili hastanedenek bilgi istemektedir.

Öte yandan başvuruda bulunan kişiler Merkez Sağlık Kurulunabirden fazla rapor ulaştırırlarsa ve bu raporların bulguları ve tanısı aynı iseKurul bu raporları değerlendirmeye alarak kararını vermektedir. Ancak buraporların bulguları ve tanısı farklı ise Kurul ilgiliyi bu raporlarınbirleştirilmesi için hakem hastaneye sevk etmektedir.

Yukarıda açıklanan düzenlemeler ile yetkili sağlıkkuruluşlarından alınan raporlarda belirtilen çalışma gücü kayıp oranlarının,raporlarda belirtilen bulgulara ve tanıya göre doğru olup olmadığının üst kurulolarak görev yapan Merkez Sağlık Kurulunca incelenerek Türkiye çapında aynıbulgular ve tanı için verilen çalışma gücü kayıp oranlarının farklıbelirlenmemesi ve uygulamanın adaletli olması amaçlanmaktadır.

Alıntı

Sakatlık indirimindenyararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerleilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek raporaldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumlarınsevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gereklidiğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkansağlanmaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetindenkurtarılmaktadır.

İŞ YERİNİ DEGİŞTİREN ÜCRETLİLER NE YAPACAK

Herhangi bir şekildeiş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklereyeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitabenyazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerekyoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareketedebileceklerdir

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]

bypass ameliyatı oldum ve 4 tane damar degişti, nisan ayında bende vergi indirimi icin muracaat ettim ve gelişmeleri bilgi amaclı paylaşmak isterim;

6 nisan 2012 tarihinde vergi dairesi beni hastaneye sevketti ,yaklaşık olarak 11 tane degişik poliklinik muayenesinden sonra 3 gunde doktor işlemlerim bitti,akabinde 25 nisanda heyet tarihi verdiler ve ben heyete girdim,ilaç raporlarım,hastaneden alınma epikriz,ekg,akciger rontgenleri,solunum testi vb. bütün evraklarımı raporuma ilave ettirdim ve zaten doktorlarımda mutlaka raporlarımı teslim etmem konusunda uyarmıslardı...

heyet sonuclarının 8 mayısta belli olacagı söylendi ve 8 mayısta gittigimde bana %68 sürekli rapor verildigine dair 1 adet belge verdiler ,fotokopi cektirmemi ve aslı gibidir die mühürletip gerekli yerlerde bunları kullanmamı gercek nüshayı saklamamı söylediler..hastanede kalan diger nushanın maliyeye hastane kanalı ile gidecegini ,sadece artık maliyeden cvp beklememi söylediler....evraklarım büyük ihtimal ankaraya gitti ve ben 10 gun kadar daha bekleyip egerki bir cvp gelmesse sonucları ögrenmek icin bülent beyin ara sıra atılan postlarda vermis oldugu bir telefon numarası var orayı arıyacagım ...

umarım yardımcı olmusumdur...

esen kalın

merhaba bu heyet rapor alma işi felaket allah kımseyı sigorta hastanelrıne mecbur etmesın canımı cıkardılar ben bundan 3 ay önce yenı rapor aldım özurlı kımlık kartımı ve esot kartımı cıkardım h sınıfı ehlıyet ve ötv muhafıyetı ıcın aldım ve ben yurtd dısından emeklıyım ben bu raporu devlet hastanesınden aldım yurtdısıda da tesaduf bu ya 3 ay sonra saglık kontoru ve özurlulugumun belırlenmesı ıcın rapor ıstedı sgk ya gıtım var dedım hayır bız sevk edıcez dedı tamm dedım ssk ya sevk ettıler anamı aglatılar 2 gundur kadın halımle bolca kufur ettım hepsıne sacma scma ımzlar atıldı ve tek tek kendın gıdıyorsun kımsenın umrunda deyıl yuryemıyoruz oturamızyoruz zaten başhekıme şikayet ettım umarım bısey cıkar benım sormak istedıgım sımdı bana tam kapsamlı heyet raporu verıcekler ozman eskı raporum gecersızmı sayılıyor bılen varsa lutfen cvp herkesın allah yardımcısı olsun ama devlet hastanelerınden daha cabuk oluyor bu işler en azından butun doktorlar aynı yerde oluyor

anlatılmaya çalışan aynı şey benim şu an itibariyle başımda 21/4/2015 tarihinde sağlık kuruluna girdim ve oaranı %23 verdiler itiraz edecekdim dedler 6 bekle tekrar gir bekledim 6. ayda %74 aldım fakat ilk 'inde maliye sevkli gittim ikincisinde kendin girdim düşünemedim maliyeden 4/ayda 24 11 ayda 74 almışsın afyon heyet kuruluna sevkine diye evrakları veren maliyeci memur eğer maliyeden sevkli gitseydin sorun olmazdı anladığım kadarıyla tahliller ve emarlar ilave edilmeyip şaibe var deyip geri göndermişler ene yapmalıyım...

Üst Alt