Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Hakkında Duyuru | 10 Haziran 2025

Ben raporunu yenilemiştim Ocak ta. Bana da geldi mesaj. Hatta son aldığım süresiz

@Cano06,

@OturanBoğa nın da dediği gibi sgk dan sms gelmedikçe dikkate almayacağım sonuçta maaşı bağlayan sağlık bakanlığı değil sgk, ve emekli olduğum kurum olan TBMM herhangi bir süre şerhi koymadı beni emekli ederken. Ocak ayında süresiz rapor alan birisine bile aynı sms gönderildiğine göre ortada gayrıciddi bir durum var gibi görünüyor. Tüm tuşlara basar gibi herkese yollamışlar sms i sanırım

@rexart, çamura yat valla allah vermesin rapor giderse imkansiz bidaha engelli emekli olamassin okadar zorlastirdilar ki

Çamura yatmak yanlış bir deyim olur, anladım ama ne demek istediğinizi,
@OturanBoğa 'nın söyledikleri mantık çerçevesine oturuyor. İlginiz için teşekkürler. sizede kolaylıklar diliyorum.

5 yıl süreli hakem hastane raporuyla emekliliğim devam ediyordu.Rapor süremde bitmiş emekliliğim devam ediyordu.Hakem hastane raporundan sonra emekliliğimi süresize çevirmişlerdi.Bu durumda varsın sağlık raporum olmasın

@fenerliyizz,

Selam bana gelen SMS aşağıda.. 184 ü arayıp gelen SMS tamamını okudum operatöre, kayıt alıp arayacaklarını söylediler.. Benim aklıma kullanmış olduğumuz ilaç raporlarının süresinin uzatılmıası geldi ancak SAĞLIK KURULU RAPORLARI ibaresini görünce ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK SAĞLIK KURULU RAPORU olabilir mi diye düşündüm. Yani SMS te *ilaç kullanım raporlarının süresi "deseler anlayacağız.

Bunu şimdi öğrendim, benim gibi memur emeklisi olanlar güncel durumunu e-devlette arama yerine DYS yazıp çıkan sayfada ilerleyip durumlarını kontrol edebilirler. Orada yeni tarihli bir hareket yoksa, yeni bir şey yapmalarınada gerek yok.

@mustafanasır766,
Öncelikle Allah şifa versin, şimdi sizin durumunu net anlayalım, 20 yaşındasınız, onkolojik rahatsızlığınız var, çalışmıyorsunuz, ama emeklide değilsiniz. Peki rapor puanınız kaç? Engelli Raporunu hangi amaçla kullanıyorsunuz? Engelli maaşı alıyormusunuz? 9 Haizranda raporunuz bittikten sonra size SGK dan bir sms geldimi, yoksa sadece sağlık bakanlığındanmı mesaj geldi?

facede engelli emekliliği ile ilgili çalışan bir uzman mesajların süreli emekliler ve ilaç raporları için olduğunu yazmış ismi ekrem ulu @rexart

@rexart,

Çok teşekkür ederim çalışmıyorum, sgkdan sms gelmedi sadece sağlık bakanlığından bugün geldi babam emekli onun üzerinden görünüyorum hastanede v.b ortopedi %33 onkoloji %60 vermişti totalde oran %72 raporu ücretsiz ulaşım için kullanıyorum onun dışında kullanmıyorum engelli maaşına başvurmuştum muhtaç olmama nedeni ile reddettiler maalesef

@mustafanasır766,

Sizin durumunuz ile ilgili maalesef benim bir bilgim yok. Moderatör arkadaşlar sanırım daha doğru bilgi verirler. Allah şifa versin. Sağlıklı günler dilerim.

Rapor yenileme randevusu yerine doğrudan sağlık kuruluna randevu alarak yenileme yapılabiliyor mu? Rapor yenileme randevusu yok ama sağlık kurulu randevusu var.

engelli raporları 30 haziranda dolacak sağlık bakanlığından sms gelmedi, mhrs den sağlık randevusu da alınamıyor. evde bakım maaşı alanlar benzer durumda. bakanlık işgüzarlık yaptı bu sene de uzatsalardı keşke.

İlaç raporlari tekrar uzatıldı mı acaba benim 2020 de bitmesi gereken ilaç raporu Mart 2026 yılına kadar uzatılmış gözüküyor e devlette sizin de öyle mi?

Rapor yenileme randevusu alamıyoruz, nasıl yenileyeceğiz, bu nasıl iştir arkadaş yahu, sosyal politikalar da tam bir cevap veremiyor.

Sgk sitesinde 30 mart 2026 ya kadar uzadığını yazıyor.
Çapadan muayene randevusu almıştım gün içinde iptal edeceğim.

Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç Temini Hakkında
Bilindiği üzere Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişiminde aksamaya neden olunmaması ve olası bulaş riskinin azaltılması amacıyla Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemelerle 01.01.2020 tarihi itibarı ile sonlanmış veya bu tarihten sonra sonlanacak olan kronik hastalık raporlarının süreleri uzatılmıştır.​
Kurumumuz internet sitesinde yayımlanan 29.11.2021 ve 21.01.2022 tarihli duyurularda yer alan Tebliğ maddeleri dışında kalan hastalıklara ilişkin tüm ilaç rapor süreleri 30.03.2026 tarihine kadar uzatılacak olup bir yıl ve daha uzun süre ilaç temin edilmemiş olan raporların ise geçerliliği sona erdirilecektir.​
Tüm ilgililere önemle duyurulur.​
Kaynak: SGK sitesi

Üst Alt