Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Hakkında Duyuru | 10 Haziran 2025
Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Hakkında Duyuru
Güncellenme Tarihi 10 Haziran 2025
COVİD-19 salgını sürecinde ve sonrasında Bakanlığımızca çeşitli tedbirler ortaya konularak sağlık raporlarının geçerlilik süreleri idari kararla 30.06.2025 tarihine kadar uzatılmıştır.
Ancak gelinen noktada yenilenmesi gereken rapor sayılarının, hala ciddi düzeyde olduğu anlaşılmıştır.
Bu kapsamda rutin sağlık hizmeti talebinin karşılanması amacıyla sağlık raporlarının bir kısmının geçerlilik sürelerinin uzatılmasına ilişkin aşağıda belirtilen açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
2020 yılından itibaren geçerlilik süresi uzatılmış ve yenilenmesi gereken ilaç raporları için dokuz ay, engelli raporları içinse on iki aylık rapor yenileme planı Bakanlığımızca oluşturulmuştur.
Bu amaçla Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinde “Rapor Yenileme” alanı aktif hale getirilmiştir. Vatandaşlarımız, doğrudan “öncelikli randevu” hakkından faydalanarak raporlarını yenilemek amacı ile randevu alabilecektir. Ayrıca MHRS çağrı merkezi (182) üzerinden bizzat arama yoluyla ilgili vatandaşlarımıza en uygun “rapor yenileme muayene randevusu” düzenlenecektir. Bu süreç sonuçlanana kadar ilgili vatandaşlarımızın mevcut raporları geçerliliğini koruyacaktır. Belirlenen randevular sonucunda raporların yenilenmemesi halinde raporlar geçerliliğini yitirecektir.
2019 yılında ilk rapor almıştık, 2021 yılında raporu yeniledik ve sonrasında Bakanlık tarafından raporun geçerlilik süresi 2023 ve 2024 yıllarında uzatılmıştı. Biz de bu kapsama girmekte miyiz? Ayrıca, raporun ne zaman yenilenmesi gerektiği randevu sistemi ile mi yapılacak? Bilgisi olan var mı acaba?
ben sürücü ve sürücü adayları için olan rapor sürem dolduğundan heyete girmem gerektiği söylendi başvuruyu yaptım ama bugün aradığımda en erken 3 ay sonra çağırılırsınız çünkü şu an mart ayı başvurularını alıyoruz dediler
benim raporum da bu kapsamda araç almak için kullanılabilir mi
il sağlığa gitsem çözüm bulabilir miyim
MHRS'de bazı illerde rapor yenileme randevusu bulunmuyor. Sağlık bakanlığının resmi yazısında 12 ay rapor yenileme yapılabileceği bu süreçte mevcut raporların geçerliliğini sürdüreceğini belirtmesine rağmen aile ve sosyal hizmetler il müdürlükleri engelli kimlik kartını yenilemiyor. Raporunuzu yenileyin diyor. Randevu alabilirsek zaten yenileyeceğiz ama randevu yok. Bakanlıklar arasında koordinasyonsuzluk var. Bu durum çoğu kişiyi mağdur edecek gibi.
Sayın Vatandaşımız, 2020 yılından sonra idari kararla geçerlilik süresi uzatılan sağlık raporlarının geçerliliğinin uzatılması uygulaması 30.06.2025 tarihinde sona erecektir. Bu kapsamda geçerlilik süresi sona erecek SAĞLIK KURULU RAPORLARI için randevu alınması gerekmektedir. Randevu alınmaması veya randevuya gidilmemesi halinde raporların geçerliliği sona erecektir. Rapor Yenileme randevusu için tıklayınız: https://mhrs.gov.tr/vatandas/ B001
Böyle bir sms aldım arkadaşlar..
Nedir neyin nesidir,süresiz raporları kapsıyormu acaba bilgisi olan var mı.
Merhabalar benim raporum 9 haziranda bitti hala yenilemek için başvurmadım bugün sağlık bakanlığından böyle bir sms geldi raporum 2 yıllıktı süresi düşermi şuandaki raporu yenilersem aynımı olucak kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim ortopedik engelim var ve onkoloji
Sayın Vatandaşımız, 2020 yılından sonra idari kararla geçerlilik süresi uzatılan sağlık raporlarının geçerliliğinin uzatılması uygulaması 30.06.2025 tarihinde sona erecektir. Bu kapsamda geçerlilik süresi sona erecek SAĞLIK KURULU RAPORLARI için randevu alınması gerekmektedir. Randevu alınmaması veya randevuya gidilmemesi halinde raporların geçerliliği sona erecektir. Rapor Yenileme randevusu için tıklayınız
Muhtemelen bu SMS pandemide süreli olan ilac raporları yada engelli raporunu hastanelerde yıgılma olmasın diye uzatılmıştı.bu uygulama 30.06.2025 tarihinden itibaren geçerliliğini yitirecek diyor.süreli raporun varsa ve süresi bitmişse yenilemek gerekiyor diyor.bilgi kirliliği oluşmasın süresiz engelli raporu olan kişileri bağlayıcı bir yanı yok.yapay zeka ile bu SMS herkese gönderiliyor .Banada bugün böyle bir msj geldi sadece genel bilgilendirme.
@rexart, ozaman sgk ya gidiceksiniz sizi tekrardan hastaneye sevk edicek yeniden rapor alacaksiniz tek hastalikmiydi bir kac hastalikmiydi rapor orani neydi
Eğer güncel rapor almanız gerekmiyorsa, eğer bir hak elde ederken kontrol şerhi düşülmemişse; yani yeni rapor almanız bir hak elde etmeniz için şart değilse veya kontrol nedeniyle rapor yenilemeniz şart değilse, HİÇ BİR ŞEY YAPMAYIN. Bırakın raporunuz olmasın...
@rexart, ooo kral sen gene emekliligi yasamissin şukret 2 senede olsa benim 25 gunum kalmisti emeklilige ve benim gibi bir cok insanin bil basinda bi yasa cikardilar bizim butun raporlar yandi gitti yeniden rapor alcaksiniz denildi ve artik sadece tek hastaliktan dediler yok oyle 3 5 hastalik topla puan ver adamlar neler yapti neler
Hasatlaıkarım aynen devam ediyor zaten iyileşmesi mümkün olan hastalıklar değil. Ancak SMS gelince maaşım kesilirmi diye endişe ettim, sizce ne olur, bekleyip göreyimmi,
"Sayın Vatandaşımız, 2020 yılından sonra idari kararla geçerlilik süresi uzatılan sağlık raporlarının geçerliliğinin uzatılması uygulaması 30.06.2025 tarihinde sona erecektir. Bu kapsamda geçerlilik süresi sona erecek SAĞLIK KURULU RAPORLARI için randevu alınması gerekmektedir. Randevu alınmaması veya randevuya gidilmemesi halinde raporların geçerliliği sona erecektir. Rapor Yenileme randevusu için tıklayınız: MHRS | Randevu Al B001"
Anladım, işte bu aydınlatıcı oldu teşekkür ederim, Bu arada, uzn süredir girmemiştim foruma, sizi tekrar sağ salim aktif gördüğüme çok sevindim, her zamanki gibi her mesaja yetişmeye çalışıp cevaplar vermeniz takdire şayan, eksik olmayın. Sağlıklı günler diliyorum.