Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık Raporları Yönetmeliği yenilendi | 19 Mayıs 2026
35 sayfalık bir dosya. Eskisi hakkında fazla bilgim olmadığı için yenisinde neler değişmiş anlayamadım. Keşke şunlar değişmiştir diye ayrı ayrı belirtselerdi daha güzel olurdu.
Engelli raporunda sanki sadece araç alım sistemi ile ilgili değişiklik var.Başka farklı bir durum yok gşbi
ENGELLİ RAPORLARINDA YENİ KRİTERLER
Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin bölümde ise ÖTV istisnasıyla araç alımında kullanılacak raporlar için yeni kurallar getirildi. Raporlarda engelin türü, hangi ekstremiteyi etkilediği ve engel oranlarının ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu tutuldu. “Özel tertibatlı araç kullanabilir” gibi genel ifadeler yerine daha net tanımlamalar yapılacağı kaydedildi.
Anladığım kadarıyla artık sürücü olur veya olamaz raporunu komisyon karar veriyor ötv için sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” veya “Özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur.”ibaresi yazılacak
@Asayiş Berkemal, Elbette hayır, yayınlanan yaklaşık 40 sayfalık yönetmeliğin hepsini okumadım ancak belirli durumları inceledim.
Örneğin önceden sporcu lisansları için öğrencilerimiz 6 ayda bir komple heyete girerdi, artık sürekli takip halinde olduğu aile hekiminin onayına bırakılmış (gerekli görürse yine gönderebilir)
Örneğin ehliyetle alakalı sadece miyop'a bağlı gözlük kullanıyorum 01.01 kodu için kapı kapı gezmeyeceğim, uzmana da sevk etmeyebilir eğer ciddi bir problem görmezse.
Genel anlamda sistemin e-rapor ile alakalı entegre olacağı vurgulanmış.
Lakin engelli raporu gibi tam teşekkülü bir devlet hastanesinden alınabilecek ve uzman görüşlerinin ve onayının alındığı raporu (hele ki hastaneye gitmeden) e devlet / e nabız gibi bir platformdan alabileceğinizi düşünmediniz sanırım.
Saçma bir uygulama olmuş, altyapısını yapmadan etmeden bu bence mümkün değil. Yapmak istedikleri sadece bir görsel evrak ise olabilir ama, herşey sistemde kayıtlı değil ki.
@WinstonSmith, Tabii ki öyle bir şey düşünmedim. Sağlık raporu direkt e-devletten alınabilir deniliyor ama detay verilmiyor. Yönetmelikten de hiçbir şey anlamadım.
Sadece atmasyon ,tutmasyon mustafaya göre herṣey sallamasyon yazmak için yazıyor,birilerine ṣirinlik yapıyor,daha bunun verdiği bilgiyi yõnetmelik vermedi amcam kafadan atıyor hastaneye gitmeye gerek kalmıyacak diyor ,medyum falanmısın be adam
@barcan88, Yukarıya @Mustafa _10 isimli arkadaş "Arkadaşlar artık saglık raporları E devlet üzerinden alınabilinecek. Kısacası hastanelere gitmeye gerek kalınmayacak." diye yazdı. Ben onun yalancısıyım.
@muntada al ansar, Ben de yönetmelikte öyle bir şey görmediğim için merak edip sordum.