Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulunda psikiyatriden oran alıp almama ikilemi!?

Rodosto

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
Tam bir haftadır, Ankara Gazi Üniv. Hastanesinde muayenelerimi yaptırmaktayım. Geçmişte psikolojik rahatsızlıklarım oldu. İlaç kullandım, 1 yıldır kendimi bu açıdan iyi hissediyorum.
Ben erken emeklilik için rapor almaya uğraşıyorum. (yaştan 2,5 yıl bekliyorum.) Kontrol şartına takılmamak için psikiyatriyi es geçmek istedim. Raporlarımı psikiyatriye gitmemişsin denilip heyet için kabul etmediler. Psikiyatri muayenesini yaptırdıktan sonra evraklarını alabiliriz diyorlar.
Pazartesi mecburen gidip muayene olacağım.
Ancak, Psikiyatriden oran isteyip isteyip istememek konusunda büyük ÇELİŞKİ içindeyim.

Rahatsızlıklarım;
Ankilozan spondolit, FTR muayenesinde hiç müdahale etmedim. Doktor %25 yazdı.
Ağır dereceli Uyku Apnesi, göğüs doktoru eski Polisomnografi raporuna baktı. Muayene kağıdına, sonuç: ağır dereceli OSAS yazdı. Oran sordum, ben oran vermiyorum dedi, daha geçen senin gibi birine baktım ona da vermedim dedi(Dr poliklinikte araştırma görevlisi.). Herhalde kurulda %35 verecekler diye düşündüm.

Ancak şimdi beni korku aldı. Polisomnografi rapor tarihim aynı hastaneden 26.05.2011, AHİ=58,5.
Şimdi kuruldan yada Ankara merkezden bana bu rapor eski, git yeniden yaptır derler mi??????????
Yaptırdığım zaman bu AHİ aynı çıkmayıp 30 un altında çıkarsa %35 yerine %10 alırsam.... Böylece de psikiyatriden alacağım orana ya ihtiyacım olursa....?

Ne yapacağım konusunda bir türlü Karar veremiyorum..... Çarşamba (30.12.2015) kurula giricem büyük ihtimal. Acaba 2011 tarihli raporum kabul görür mü? görürse sorun yok, %40 ı geçiyorum. Görmezse psikiyatriden %20 ye ihtiyacım olacak. Bu seferde kontrol muayenesine takılma olasılığı var, hadi aynı şeyleri bir daha yaşa....İnşallah bunu düşünürken kafayı sıyırmam...Karar vermek için 3 gün sürem var. HAYIRLISI. Görüş yazan olursa onları da dikkate alıp öyle kararımı vermek istiyorum.

Rodosto

Psikiyatriye girmeden önce Polisomnografi konusunda ne olacağı belli olmaz mı? Ona göre psikiyatriden oran alıp almamanın peşine düşersiniz. Aksi halde karar vermek zor.

Maalesef Polisomnografiyi yapan hoca (aynı hastanede prof.) ya ulaşamıyorum. Bu işlere başlamadan önce kendisine (03.12.2015 tarihinde) kontrol için gittim. Bu soruyu ters teper diye açık açık soramadım. Rahatsızlığım aynen devam ediyor dedim. Oda bana eski rapora dayanarak senede bir defa hakkım olan maskeyi reçete etti. Ondan sonra hocaya ulaşamadım. Ücretli randevu ile Hocayı Haftaya salı günü görme şansım yüksek. Oda psikiyatri muayenesinden birgün sonra oluyor. Kuruldan da bir gün önce....Buyur burdan.....

Rodosto

Vallahi zor karar... Bence psikiyatriyi dışarda bırakarak rapor alın. Olmazsa itiraz eder, bu sefer dahil olacak şekilde rapor alırsınız.

Bulent bey,
Yani psikiyatriye git ama iyi olduğunu söyle, bilerek oran alma mı diyorsunuz. Psikiyatri randevum p.tesi sabahtan, salı günü göğüs hocasıyla randevum var, kurul öncesi. Burada ne olur diye bir işaret almaya çalışıcam. Çarşamba da kurul. HAYIRLISI diyorum. Nihayetinde bir karar verip uygulayacağım. Buradan yazmaya devam edicem. Çünki daha çok şey var yazacak... Bu macerada başımdan neler geçti, neler....

Rodosto

Evet, sürekli ibareli rapor alma şansınızı bir deneyin bence. İşler kötü giderse rapora itiraz eder, psikiyatriden de oran almanın peşine düşersiniz.

Durumumla ilgili son gelişmeler şöyle,
Ptesi günü mecbur tuttukları için Gazi psikiyatri polikliniğine gittim. Poliklinikteki bayan asistan doktor beni dinledi. 4-5 yıldır yaşadığım rahatsızlıkları ve kullandığım ilaçları anlattım. Bu ilaçlar böyle kullanılmaz, düzenli kullanman - düzenli doktora gitmen gerekir dedi. Ne için geldin dedi. Vergi indirimi için heyet raporu çıkarmak istiyorum. Rahatsızlıklarımla ilgili polikliniklere muayene oluyorum dedim. Elimdeki muayene kontrol kartını aldı, beni birkaç dakka bekle deyip gitti. Sonra geldi. benimle gelin dedi, beraber gittik baktım beni prof. bilmem ne... hocasının odasına götürdü. Hoca anlat dedi,.. onada asistana anlattıklarımı anlattım, prof. bu işlemleri niçin yaptırıyorsun dedi. Efendim vergi indirimi almak istiyorum dedim. Sen çık dışarıda bekle dedi. Çıktım 2-3 dakika asistanla konuştular. Sonra asistanda çıktı. Beraber polikliniğe tekrar gittik. Orada muayene kartına ve forma her ikisine de aynen şu notu yazdı: "hastanın ruhsal durum muayenesi tedavi ile düzelen anksiyete bozukluğu ile uyumludur." Bu kadar. Puan muan başka birşey yok. Anladım ki hocası böyle yazmasını istemiş. Ancak Yönetmelikte (oran cetveli) bu durum 3 ayrı şekilde geçiyor.

D-Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu,
fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum
bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50
Benim açıklamamda kelimeler dikkatle seçilmiş, tam veya kısmen ibarelerini içermiyor. Bütün evraklarımı kurul için dün rapor bölümüne teslim ettim. Anladığım psikiyatri ile ilgili puan çıkmayacak.....

Gazı de Ulunay kanatlı hoca ortopedi anabilim dalı başkanı o oran verdi mi ankilozan spondilit için birde psikiyatriden oran almak bu kadar zor mu ?

Ben gazide ortopediye gitmedim. Aslında 4 yıldır hacettepe'de Fizik te tedavi oluyorum. Oradaki tedavi ve raporlarımla gazi fizik polikliniğine gittim. Heyet için Muayene olurken poliklinik doktoru oranları benim yanımda hesapladı ve muayene kartını bana verdi. Dediğiniz hocayı bilmiyorum.
Psikiyatri aynen anlattığım gibi. Bu hastane çok garip bir yer. Doktorlar - hocalar özellikle bilgi vermiyorlar. Sanki birşeylerden korkuyorlar. Muayene ve imzaları pratisyenlere attırıyorlar. Siz de AS lisiniz ?

evet oran vermeyecek bu yazıdan anlaşılan bu kısmen düzelen deseydi. 25 alırdınız.

Üst Alt