Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kuruluna girerken dikkat edilecek şeyler var mı?

itulip

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar ben ekpss ye girebilmek için sağlık kurulundan randevu aldım. Her iki kulakta da isitme kaybı var. Her iki kulagimin zari da çocukluktan beri delik. Herhangi bir ameliyat geçirmedim. Sadece kulaktan anladigim kadariyla %40 orana ulasmak imkansız? Gozde miyop ve 18 yildir lens kullandığım icin kornea incelmesi var acaba ordan da bir oran gelir mi? Yada baska nerden oran verilir. İlk defa sağlık kuruluna girecegim için hic birsey bilmiyorum, işleyiş nasil ve nelere dikkat etmem gerekiyor. Bunlardan birşey çıkmazsa hic ugrasmasa miydim acaba diye düşünmüyor değilim. Tecrübelerinizden faydalanmal isterim. Teşekkürler

Merhaba öncelikle korkma sağlık kurulunda genellikle belgeler ve mevcut durum üzerinden değerlendirme yapıyorlar kulak ile ilgili durum zaten raporla belgelenmiş ise eğer işitme kaybı ve kulak zarındaki delik dikkate alınır kornea incelemesi de gözle ilgili değerlendirmede önemli olabilir genellikle gözdeki duruma göre oran veriliyor ama dediğim gibi oran için kurul karar verecek

@itulip kardeşim iki kulağım duymuyor benimde daha doğrusu işitme kaybı var %18 oran verdiler toplam kulaklarda ki sıkıntılardan. Diğer hastalıklarımdan dolayı%53 engel verdiler. Sakın beni yalnış anlama iki kere sağlık kuruluna girmiş biri olarak söylüyorum%40 ı geçemezsin boşuna uğraşıp vakit kaybetme gene de sen bilirsin

@itulip,

Göz tamamen görmeyene oran verilmiyor benim kızım 18 yasında onun göz dereceleri yüksek biri 6 bırı 5.7 gözlüksüz görmüyor nerdeyse ona hiç oran vermediler . Ama engelli diğer bir çocuğumuz var tanıdık onun tek gözü tamamen döndü diğeri de yüzde 10 görüyor ona verdiler yüzde 99 aldı

@itulip,

Nörolojik bir kayıp, yapısal bozukluk, kırık gibi bir durum yoksa klasik toplumda 5 kişiden 1inde olan fıtıksa 0 puan verilir. Lens kullanımına bağlı korneo incelmesi eğer ileri seviyede değilse görmede kayıp yoksa islevsellik kaybı yoksa büyük ihtimalle yine 0 verilir. Heyet süreci yorucu oluyor deneyip denememe sana kalmış ama şundan 10 alsam bundan 20 verseler, 40 i bulurum gibi bir yaklaşım hayal kırıklığına ugratir. Yine de vaktin varsa deneyebilirsin heyet sürecini

Üst Alt